我系help我一個朋友去問je...
我想問呢~~
如果我想用魚缸尼養銀狐...
咩size的魚缸最ok呢~
同我想問下....
如果我真系用魚缸尼養,,,
dwater要點擺?
跑步機點擺????
同我想問呢~~
家下有用魚缸尼養鼠的人...
好吾好用?d鼠有無試過走老?
thx:]
因為我之前都系用籠尼養...但系D鼠就成日走老..
so...今次我就想試下用魚缸尼養~
多謝大家~xdd
jojo199749 2009-12-20 11:29:40 AM
無人回答我jeeee
q1w2e3r4 2009-12-20 01:18:12 PM

冬天用魚缸會比較凍wo...用膠箱好d覺得!因為膠箱可以開洞...樓主是咪用4方珍的魚缸??魚缸(四方形果隻)就要用繩掛住水樽,又或者用黏個掛勾黏響缸壁度吊住個水樽..如果是圓果隻魚缸就麻煩d...睇下可唔可以用玻璃膠黏住個水樽扣扣住個水樽,希望幫到你啦..
jojo199749 2009-12-20 01:21:55 PM
我而家仲未買..不過我屋到已有一個四方的魚缸..但系最大的問題就系吾知道水樽要點擺..
回q1w2e3r4:用繩掛住水樽,?吾多明~但系都多謝你用心去答我^^
swoy151273 2009-12-20 02:02:42 PM
要睇你個水樽係點喎,
如果用Pet Home水樽就容易,用個鐵線勾住個邊.
個轉轉可以買一d有坐地式既轉轉,放係個魚缸度.

[因為我之前都系用籠尼養...但系D鼠就成日走老..]
吓,姐係你隻鼠會o係個籠度走出黎?定係你自己無鎖實對門呀?
jojo199749 2009-12-20 03:23:04 PM
我有想過用pet home的水樽....
哦..因為之前我個籠嗰鎖有dkaikai地...so....
【細賢】 2009-12-20 04:08:21 PM

我前幾日都買左個玻璃魚缸黎養小露寶0.0"

轉轉點擺...只要買個轉轉支架就可以啦..水樽就搵條鏈吊住係出面..再搵膠紙痴實佢就可以了,,"

如果係alex果d水樽就...搵條可以屈得既鐵支吊住就ok,,"

借小烽﹏ 圖,,"

就咁吊住係出面~

就咁吊住係出面~

【細賢】 2009-12-20 04:11:45 PM
仲有呀..d屋仔..玩具..唔好擺咁近個水樽度..咁佢地就唔會爬到出黎嫁喇,,"
jojo199749 2009-12-20 04:36:28 PM
嗯~知道啦.多謝細賢..^^yoyo...
珮兒 2009-12-20 05:00:05 PM
7# 【細賢】

我都有細賢藍色個個水樽,但係我覺得佢地飲得好辛苦,最後我都係買返ALEX個D樽比佢地用。
hamstertroy 2009-12-20 07:48:48 PM
10# 珮兒

唔係喎, 我覺得SANKO WILD水樽好正, 仔仔都飲得好爽咁o既樣喎~

珮兒 2009-12-20 10:59:23 PM
可能見到佢地要抬高頭,所以我覺得佢地辛苦啦…

不過呢我本人唔係咁鍾意呢D不鏽鋼水樽頭,我識過幾次用棉花棒洗個咀,都有D鏽漬!(呢段純粹個人意見咋,唔好插我…> <)
小烽﹏ 2009-12-21 01:18:43 AM
有張原圖細賢
【細賢】 2009-12-21 02:13:19 AM
嗯~知道啦.多謝細賢..^^yoyo...
jojo199749 發表於 2009-12-20 04:36 PM

唔洗客氣..你個fd搞掂哂d野..叫佢影d相放上黎比我地睇下呀^^
7# 【細賢】

我都有細賢藍色個個水樽,但係我覺得佢地飲得好辛苦,最後我都係買返ALEX個D樽比佢地用。
珮兒 發表於 2009-12-20 05:00 PM

唔係呀..我隻小露寶飲得好快啵-3-"
可能見到佢地要抬高頭,所以我覺得佢地辛苦啦…

不過呢我本人唔係咁鍾意呢D不鏽鋼水樽頭,我識過幾次用棉花棒洗個咀,都有D鏽漬!(呢段純粹個人意見咋,唔好插我…>
珮兒 發表於 2009-12-20 10:59 PM

係咩..我晏d都試下搵支棉花棒洗下個水樽咀先,,"
有張原圖細賢

小烽﹏ 發表於 2009-12-21 01:18 AM

哈..比你發現左添*o*
q1w2e3r4 2009-12-21 11:06:40 PM
wawa..大家都d 魚缸 養鼠都好靚wo..仲可以睇到鼠鼠的一舉一動..

快速發帖