大家好呀,我已經養左刺蝟多過半年,不過住係英國。剛剛留意到香港有好多人都對刺蝟有興趣所以上黎同大家分享經驗。

有問題請隨便問,一定努力解答。

我隻刺蝟囡囡叫 Little Breeze ,七個月大。十分友善,可以同唔同嘅人玩,唔怕陌生人。

有好多教囡方法可以分享
q1w2e3r4 2010-1-31 11:40:48 PM
幫其他人多謝LZ 先..^^本人養倉GE..^^
hh0 2010-1-31 11:53:34 PM
hi~ 頭像應該係你隻刺啊
英國果邊養既刺蝟都同hk常見既品種一樣
歡迎你
LittleBreeze 2010-2-1 01:37:17 AM
Hello大家!
英國呢邊大部份係 African Pygmy Hedgehogs ,但亦都有歐洲版嘅 European Long Ear Hedgehogs ,當然有好多野生嘅刺蝟添。
見到呢度大家好熱鬧所以加入希望成為一份子。
多多指教!
Maxim~ 2010-7-29 11:30:24 AM
我想問點先可令隻刺b快d俾我可以抱上手?
candy116 2010-11-1 10:15:17 PM
首先你要比隻刺B聞慣你既氣味(唔急得架),當佢聞慣左而唔太驚既時候,你就可以慢慢用隻手由肚皮仔兜起佢,放在自己大腿上~~就係咁啦~~^U^~~
YMKC 2011-7-12 01:36:46 PM
我想訓練隻刺蝟去廁所啊~可以點做GA?
因為佢成日周圍柯,,自己又HIGH左上身,,攪到好臭=口=''
JessicaChan 2011-8-29 06:57:30 PM
我有問題啊O_O
我隻吉呢 佢除左貓糧之外 就咩都唔食. 而且仲怕蟲仔!
點算好
iloverabbit 2011-9-13 03:39:02 PM
我自己養緊兔兔,想養刺蝟,How much???

快速發帖