請問有無ching知道係咩事..
粒野係似瘡咁既野...
但都好擔心係腫瘤><
wesky 2010-3-4 09:28:04 PM
唔係瘡就係腫瘤
佢個樣好病下..
cw21 2010-3-4 09:32:25 PM
但係佢同平時一樣..照玩照食照訓wor
wesky 2010-3-4 10:14:05 PM
未訓醒??
【細賢】 2010-3-5 10:21:44 AM
最好帶佢去vet度check下,,"
hino0102310 2010-3-5 04:32:37 PM
傷口細菌感染機會高D定係腫瘤機會高D???
wesky 2010-3-5 05:44:42 PM
耳仔入面好似有一忽無左毛???
相唔係太清, 答唔到你
0772 2010-3-5 07:28:24 PM
帶佢去睇獸醫比較安全._.`
hino0102310 2010-3-5 09:26:48 PM
借問聲做一次咁樣既手術要幾$$$????
Winnie 2010-3-6 12:41:52 AM
在我看來, 像是肉粒, 當然我不是獸醫不太清楚, 首先想問一下, 鼠鼠有多大年紀? 我的2隻倉鼠也曾有肉粒, 我家小寶的主診醫生是Dr. Tiger(大圍), 你可先去帶去check, 應診費是$290, Dr. Tiger 會比意見你是否要做, 因我的其中一隻建議做, 而另一隻不建議, 她很好人的, 如果不建議做, 你就不要做了, 等鼠鼠陪伴你多些, 有些診所什麼手術也會做, 不會評估風險, 只是說做手術有一定風險(對我而言是費話, 所有手術當然都有風險, 同人一樣), 但你一決定做, 不論是否成功, 一樣收錢, 而Dr. Tiger 說可以做的, 都是評估後成功率高才建議做, 像我要做的鼠鼠, 做手術非常成功, 而那次的手術費約$900(一開始說大概$1000之內), 當然每項手術的收費不同, 我的只是經驗, 只可作參考.

我強烈建議不要去旺角的Pet Central , 她們的職員很差, 亦有機會安排一個不懂看倉鼠的獸醫替你看倉鼠.

P.S. Dr. Tiger只會星期一至五在大圍診所, 只會星期三做手術的.
hino0102310 2010-3-6 02:30:16 AM
十分感謝winnie你的回答><我上來想得到的資訊就是這些
我想問既係你做左手術既鼠鼠最後怎樣?
而無做手術既鼠鼠結果又是怎樣??
Winnie 2010-3-6 12:29:52 PM
做了手術的鼠鼠到現在還是健健康康, 食得瞓得玩得,

而沒做手術的, 已經隨年紀大, 默默離開了.

你可以打電話去大圍問問, Dr. Tiger有時很難book 的, 26871030.

快速發帖