我隻鼠鼠眼仔發炎左個幾月啦,,到而家仲未好番
我已經同佢睇左醫生,覆診左好多次,加加埋埋都睇左5次醫生啦..
(洗左成千蚊了 )

用過3隻眼藥水,食過抗生素..
當然有比開頭好左,但未完全好番呀..都係keep住有眼水/血水..

醫生都有考慮過咁耐未好番,可能居住環境問題,但自問我好勤力清潔嫁/ \
木糠已經n世冇再用,轉哂廚紙好耐,而家仲轉埋紙砂...

有冇人可以幫下我呀/___\''
wesky 2010-6-6 04:14:38 PM
醫生點講??
滴/食左咩藥
laam_iris 2010-6-6 06:13:01 PM
回復 2# wesky 的帖子
醫生check過佢眼仔就話冇眼睫毛倒生,係有感染,眼仔發炎
滴左NOVASPORIN同TARIVID OPTHALMIC
食左BAYTRIL ORAL

wesky 2010-6-6 06:19:09 PM
有冇check過隻眼有冇損??
laam_iris 2010-6-6 07:57:27 PM
回復 4# wesky 的帖子
你指醫生滴d顯色劑睇下眼球有冇傷口???冇呀...
但佢有用d鏡check過佢眼仔呀...
wesky 2010-6-6 08:13:50 PM
係啊
你係邊間睇架??
laam_iris 2010-6-6 08:54:38 PM
回復 6# wesky 的帖子
元朗間城市呀...
我唔係唔想去大圍睇/  \但真係太遠,,要覆診的話真係好唔方便呀..
我鼠鼠都冇出過街,,唔想帶佢咁遠/  \   
asd26900200 2010-6-6 09:20:30 PM
大圍果間保證大d
因為咩類型的vet都有
wesky 2010-6-6 09:57:33 PM

有血水?? 除左眼水, 有冇眼紅?
滴左咁耐抗生素藥水都冇用, 未必係發炎咁簡單, 可能有其它原因導致 or 淚管塞左
如果想再睇, 就去大圍睇一次
laam_iris 2010-6-6 10:29:15 PM

回復 9# wesky 的帖子
係有血水同眼水...個眼框紅,有時又冇紅/ \
佢情況係好奇怪..一時好似完全冇哂事咁,又冇紅又冇眼水,,一時多眼水到痴埋隻眼..
淚管塞左係咪會咁??/__\擔心....
唔該你/___\

wesky 2010-6-6 11:03:23 PM
再去返果度覆診應該都無咩進展
去第二度睇好D
laam_iris 2010-6-6 11:57:12 PM
我會考慮下,,畢竟已經用左好多錢/ \thx!
淚管塞左會點嫁??
講講下我都覺得唔止發炎咁簡單..
可能本身係有小小發炎,滴完藥真係好左,
但佢眼水就長期都係咁.. / \

快速發帖