我家鼠鼠一星期4次啦~
單選投票, 共有 1 人參與投票 查看投票參與人

投票已經結束

100.00% (1)
0.00% (0)
0.00% (0)
0.00% (0)
0.00% (0)
您所在的用戶組沒有投票權限
檸啡 2010-11-11 07:05:28 PM
佢地愛唔愛係一回事
我地俾唔俾又係另一回事
lct1011 2010-11-11 07:17:55 PM
佢地愛唔愛係一回事
我地俾唔俾又係另一回事
檸啡 發表於 2010-11-11 07:05 PM

冇人性!!!
人同動物一樣,都要下一代

檸啡 2010-11-12 04:53:43 AM
冇人性!!!
人同動物一樣,都要下一代
lct1011 發表於 2010-11-11 07:17 PM

超讚! 精彩!
【愛做的事不等於應做的事,所以人類才會因為顧及後果而作出限制】
因為我地知道
.動物成長後會因為地盤意識而打架
.作為母親每生一胎都會好傷身(嚴重者死亡)
.每胎的出生,嬰兒的生存不是必然
「以下係鼠媽食鼠B既可能
.小鼠天生不健康
.母鼠營養不足、食物食水不足
.小鼠身上有異味,可能是飼主曾接觸小鼠
.環境令母鼠覺得受威脅
.母鼠受其他鼠騷擾 」

做唔係唔可以,不過每個細節要做得更好
3對鼠每對生1胎會有幾多隻鼠b?(每胎多既去到7-10都仲得)
單是簡單黎睇,6隻鼠要照顧到終老都需要好多心機,金錢,時間,地方
要照顧得好1隻鼠需要(應)有的基本知識很重要的
倉鼠寶典>> http://petkd.net/topic-HamsterKeeping.html <<

或者可能踏入青春期的青年會對性事很感興趣
亦未知道生活艱難,同時照顧寵物一生的責任有多重要

如果你們明白以上所說的,同時做到你所說的「有人性」
那麼開頭的超讚!精彩!還是不夠的`要再加句「很強!」「很偉大!」

當然,我所說的都是廢話,因為以上所說的聰明的人早就了解
而你們做什麼,我們亦無權管
lct1011 2010-11-12 08:36:03 AM
超讚! 精彩!
【愛做的事不等於應做的事,所以人類才會因為顧及後果而作出限制】
因為我地知道
.動物 ...
檸啡 發表於 2010-11-12 04:53 AM

我話係1籠2鼠牙~唔通比佢哋亂輪咩?
就算係,你知道嗎?
唔係每一對倉鼠都識得生bb嫁!!
我有個朋友養咗5對(10隻)
都冇生bb!!!
lct1011 2010-11-12 01:58:12 PM
有可能!   
檸啡 2010-11-12 05:47:32 PM
我話係1籠2鼠牙~唔通比佢哋亂輪咩?
就算係,你知道嗎?
唔係每一對倉鼠都識得生bb嫁!!
我有個 ...
lct1011 發表於 2010-11-12 08:36 AM

我知你係1籠2鼠,所以睇清楚我係話「3對鼠」
至於你所講既亂輪,生完淨係分男女,睇漏1隻都隨時會發生
而且你的對話只係關心生唔生到,並順理成章將我#4的說話略過
lct1011 2010-11-13 10:22:11 AM
我知你係1籠2鼠,所以睇清楚我係話「3對鼠」
至於你所講既亂輪,生完淨係分男女,睇漏1隻都隨時會發生
而 ...
檸啡 發表於 2010-11-12 05:47 PM

對於睇漏眼我又5怕喎~
因為我會先比牙爸cc
再比寵物店d人cc
怕咩牙!
檸啡 2010-11-14 02:12:08 AM
對於睇漏眼我又5怕喎~
因為我會先比牙爸cc
再比寵物店d人cc
怕咩牙!
lct1011 發表於 2010-11-13 10:22 AM

呵呵~
你唔怕就唔怕囉~得左!
我的說話明顯你間歇性睇到/睇唔到
你的說話亦明顯亦係揀黎答
正所謂你有你講我有我講
所以呢「你們做什麼,我們亦無權管」依句又再重複一次LU
lela 2010-11-14 10:51:51 AM
回復 檸啡 的帖子

講得好!! 勁支持
asd26900200 2010-11-14 01:45:47 PM
你想佢地做幾多次/生幾多次先滿足?
lct1011 2010-11-15 07:13:22 AM
呵呵~
你唔怕就唔怕囉~得左!
我的說話明顯你間歇性睇到/睇唔到
你的說話亦明顯亦係揀黎答
正所謂 ...
檸啡 發表於 2010-11-14 02:12 AM

唉...費是再寫,浪費眼力!
lct1011 2010-11-15 04:55:49 PM
你想佢地做幾多次/生幾多次先滿足?
asd26900200 發表於 2010-11-14 01:45 PM

至少都要有2胎~

快速發帖