我今日去移pet stree幫鼠鼠買野食。
之後見到,有一間shopge雲石倉。
好得意個色..
勁想養..我問店員佢話e隻品種勁惡。

我想養,又唔知佢地脾性..
唔知有無人養過,可以分享下...
eating 2011-3-26 09:11:23 PM

我無養過啊~不過我都覺得好可愛~
yoruko 2011-3-26 11:19:16 PM
係呀...我就係好想養..但又怕佢會咬人><"
因為我而家e隻囝囝好純
eating 2011-3-27 01:20:24 AM
你去睇下有無d乖d先買再睇買唔買囉~
你囝囝係小紫?
yoruko 2011-3-27 03:08:01 PM
我去左好多間都話佢地惡=0=""
係呀..我隻囝囝他小紫黎~
hamstertroy 2011-3-27 04:17:55 PM
坎培爾(雲石係其中一種花色)係比較神經質, 不過主要都係睇個主人點養o既姐!!

這裡有好多有用資料, 請你去看看啦:
http://hamstertroy.blogspot.com/p/blog-page_16.html
eating 2011-3-27 05:42:46 PM

我之前都養過紫王啊~好乖嫁~
yoruko 2011-3-27 05:46:43 PM
回復 hamstertroy 的帖子

下=0=..咁應該要點養-_-?
yoruko 2011-3-27 05:47:38 PM
回復 eating 的帖子

係呀.....任摸唔嬲~
eating 2011-3-27 05:55:11 PM

我嗰隻仲識自己沖涼嫁~真係乖到傻~
yoruko 2011-3-27 05:57:18 PM
我果隻都係..但係佢好懶
落d沙到轉一至2次就要想走人~
hamstertroy 2011-3-27 06:53:51 PM
http://hamstertroy.blogspot.com/p/blog-page_18.html

咩品種都係, 跟動物的相處之道係耐心~
多同佢地講野, 多親手餵食, 多抱多摸, 多放出來玩
大家多接觸習慣左便會信任你
膽量同信心係練返黎, 一定要用時間相處!!
yoruko 2011-3-27 07:04:02 PM
之前...小灰霸一囉上手(主人)..係咁咬人....
好痛...點抱=0=?
hamstertroy 2011-3-27 07:15:16 PM

咁你咪多同佢講野, 多親手餵食先囉, 親手餵食係最有效o既方法!!
yoruko 2011-3-27 09:09:52 PM
原來云石同小紫同一類-0-

快速發帖