1P 幣
MK買熊仔鼠邊間好,價錢合理?
呠呠子 2011-7-4 06:26:10 PM
基本上間間刀五係好好好多刀係病既.
S!U彤 2011-7-4 06:38:37 PM
去領養啦,
可以幫到人又幫到自己
BiBi 2011-7-4 08:45:08 PM
回復 S!U彤 的帖子
講得好! 去愛護動物協會領養一只健康鼠,好過買一只病鼠啦!
愛護動物協會果d鼠鼠都好得意ge !

BiBi 2011-7-4 08:48:18 PM
回復 w041a0912 的帖子
買一只熊仔鼠要120蚊至180蚊,
係愛護動物協會只要20炸!!!
w041a0912 2011-7-5 10:07:51 AM
但係愛護動物協會D手續好麻煩
BiBi 2011-7-5 11:54:27 AM
我去過好多次la !
你要領養倉鼠唔係兔仔,領養兔仔要入會ge !
到咗愛協之後要簽名作登記,登記完就可以睇小動物la !
登記區在倉鼠區前面,大巴熊仔鼠比你領養
鐘意果只就叫工作人員抓出黎比你望下
之後就有人叫你去啤20蚊(可以再放d零用錢入個箱)
如果你同佢講:「冇倉鼠糧Tim要去買wo ......」
佢就會送一包好大包ge倉鼠糧同木糠比你
有埋個紙箱比你帶鼠鼠番屋企…

J.Milner 2011-7-5 07:07:09 PM
係囉, 去愛協領養仲好呀, 又平又有意義...
依家愛協有好多熊仔鼠呀....你可以去睇睇...比條LINK你...
http://www.spca.org.hk/chi/adopt/homing.asp
係種類度揀"齧齒", 就有
BiBi 2011-7-6 12:04:03 PM
一d都唔麻煩…我養過10隻倉鼠,有3只在愛護動物協會領養…

呀茂整餅餅 2011-7-12 07:25:45 PM
回復
一d都唔麻煩…我養過10隻倉鼠,有3只在愛護動物協會領養…
BiBi 發表於 2011-7-6 12:04 PM

我就想買啲BB鼠鼠
領養都係過1歲
同埋選擇少= ="

BiBi 2011-7-14 10:35:17 AM
唔好理鼠鼠嘅年齡啦! 其實BB鼠好大食又好頑皮…
之前我只係愛護動物協會領養嘅BB熊仔鼠(只有兩個月)
因為係屋企抓佢出黎玩走失左…
唔知佢食錯咩?就死左啦!
y5i18 2011-7-23 08:05:24 PM
毛色多既可以搵Q-PXT , 寵X便利 , 紅蘿X 短毛$80 長毛$1XX-150
價錢平既可以搵I 心 rabbXt $40一隻~

唔建議係龍貓樂X買~D鼠唔健康~+店員無禮貌

BIBI講去愛護動物協會領養都好好架~$20一隻~
熊仔鼠好乖~你對佢好佢唔會咬你架~
愛護動物協會既網有得網上睇鼠~你打電話去問就有人幫你架啦~

我建議你如果唔生鼠BB既話養1隻好D
因為熊仔鼠體型比倉鼠大~活動空間都要大D
加上如果養2隻鼠鼠要多D時間同佢地玩~
木糠都要換快D熊仔鼠大隻D D尿會多D架~希望幫到你
yanyanshum 2011-7-29 09:23:17 PM
5好去I x rabbbt !!d鼠日曬雨淋好5健康架!!同埋d staff對d鼠好縗!!
dargon 2012-6-17 05:19:09 PM
去愛護動物協會領養LA!
BIBI IS MY SISTER!
I GO WITH HER FOR N TIMES LA!
ALSO,ONLY $20!

快速發帖