每次去旅行前, 我都會同屋企2隻兔兔講
佢地好似真係識聽咁
每次係我出門前都悶悶不樂
今朝俾佢最鍾意既草粉都唔係好食
平時撲埋黎搶ga

你地既兔兔會咁樣嗎?
wesky 2011-9-9 06:56:12 PM
小丸唔會,有野食就撲埋黎,波波就有時會鬧情緒
花芝媽 2011-9-9 09:53:35 PM
胃佢地食野食夠 之後同佢講 無啦 食哂啦  花生就唔會撲黎撲去 芝麻會聽左幾句先明白.. 
下一個動作就係係地下搵下有冇D野食跌左落地 汁死雞XD
叫佢地名 有時會望下你
charinemarie 2011-9-9 11:29:17 PM
我家吉仔一聞到就會撲埋來ga啦, 真係好胃食

不過有陣時佢做錯野, 我一叫"no"佢都會成個身薑哂, 唔旭
cilibunny 2011-9-9 11:49:57 PM
我都覺得zucca識聽我講野
不過show唔show我又係另一回事...
如果佢真係嬲我
有零食都唔會show我...

lenmui  haha..........係呀, 有時佢地都唔show我  2011-9-10 11:16:24 AM
檬豬仔 2011-9-10 10:20:49 AM
每次我同老公傾計檬豬都會"樹"高對耳仔偷聽我哋講嘢,
我覺得檬豬係識聽
arkayhk 2011-9-10 11:10:45 AM
兔兔係識聽架,雖然唔係完全明白.
我叫我2隻兔,我估佢地認得自己個名.
叫佢地個名呢..佢地會靜落黎,郁一郁耳仔,然後望住我
但唔係一齊望,即係我叫a既話, b唔會理我...係得a望我

lenmui  我果兩隻都係咁呀  2011-9-10 11:16:49 AM
lenmui 2011-9-10 11:19:31 AM
唔知係咪因為一隻係領養返黎既, 先對我每次出門特別敏感呢
我另一隻係由佢細個樣到依家, 真係show都唔show我
可能果隻俾人遺棄過, 特別怕我地走左唔理佢
肥墨魚 2011-9-10 06:30:37 PM
nan0kay 2011-9-10 11:23:03 PM
我家2個都迫聽, 不過唔係次次叫名都會走埋黎...
鬧佢地就眼盞盞-.-`有菜菜聲就轉黎轉去...
花芝媽 2011-9-10 11:50:42 PM
我印象中    兔兔係有3歲智商嫁
ak3173 2011-9-11 08:12:01 PM
我覺得佢地意會到我地嘅情緒多過語言,有次我比上司打黎催交文件,心情極差,好燥底
果段時間蝦餅仔全程伏係地望住我,等我完成晒啲野,心情好返曬時,佢突然跳上我大脾,係咁舐我,果下真係窩心到暈
yanyi:) 2011-9-12 12:24:41 PM
我覺得有好多隻兔兔都真係識聽人講野~
就好似係兔協有時叫d兔兔:喂行番出去丫小朋友!
佢真係次次都聽話走去第2度

快速發帖