點算??!!!

m1k1 發表於 2011-10-09 12:46|只看該作者|倒序瀏覽|打印
我之前幫個朋友領養左隻兔,佢地都養左有1年架喇,琴日我先知原來佢地送左隻兔去兔協! 我想問比著系你地你會點做???? 我覺得我累左隻兔兔.......
sanny0066 2011-10-9 01:01:21 PM
你幫佢領養左隻兔..但佢地又送左去兔協...即係點解呢
syt174698 2011-10-9 02:23:32 PM
係囉,又玩厭左??咁兔協知吾知兔兔原先已經係喺兔協有記錄呀??
doudouma 2011-10-9 04:33:01 PM

咁都有既......
樂叮媽下次真係要帶眼幫人><
兔協知唔知你係幫人領養架? (其實係咪係兔協領養的?)
可能講返比果度既義工姐姐知會好d
m1k1 2011-10-9 05:26:36 PM
吾系系兔協領養架, 系D論壇到領養架
聽講話因為鼻敏感wo..但都養左成年啦!
syt174698 2011-10-9 05:44:30 PM
點解你朋友吾知會你先呢??都養左成年,兔兔比人當波咁,真陰公
m1k1 2011-10-9 05:49:35 PM
我覺得因為佢知我一定會反對跟住又講一大堆野佢聽同埋佢知我極反對遺棄動物所以吾敢同我講
sanny0066 2011-10-9 06:10:12 PM
我覺得係因為一年前岩岩踏入兔年...買來應下節
又有一隻可憐既棄兔了
doudouma 2011-10-9 06:22:26 PM
唉...鼻敏感呢d野
初初養可能主人真係會唔舒服
但慢慢d癥狀就會減少什至無左...我都係咁
真係愛兔兔既就會當佢係屋企人,唔會因為咁小事唔要佢><
兔兔好可憐...

不過唔好咁自責啦! 至少佢地係將兔兔送去兔協,而唔係隨便扔係街
兔兔好快有新屋企!  
而家係兔協個領養page見唔見到佢呀?
sanny0066 2011-10-9 06:25:50 PM
不過如果我比著係樓主..我會建議其他想養兔既朋友去領養呢隻棄兔...可以做既其實真係唔多...樓主唔好自責啦
m1k1 2011-10-9 06:56:34 PM
我未見兔協個網有啊.. 呢隻兔比較獨立,比較難同同性兔兔相處,不過系一隻乖既兔兔泥! 識去廁所,叫佢會應,系男仔泥,啡白色,如果大家有意領養兔兔不防考慮下佢!!
smallsuishan 2011-10-9 07:16:38 PM
我有朋友想領養兔兔
可否俾兔兔既相同資料我口呀??
smallsuishan 2011-10-9 07:34:52 PM
BTW
呢件事其實都唔關你事,
如果當日你知道佢會因為咁而唔要兔兔你都未必會幫佢啦...
而家好多人做野都唔會諗清諗楚

人地諗咩做咩我地控制唔到
唯有好好錫自己的兔兔就夠了
syt174698 2011-10-9 08:50:57 PM
唯有寄望兔兔有另一個好人家收養,唔駛再比人遺棄啦
sanny0066 2011-10-9 08:53:03 PM
希望HILL媽朋友做到呢隻兔兔既新主人

快速發帖