又係我呀!
今日帶咗BB去睇Dr. Ma,
佢真係好好人,檢查得好詳細,
而且BB仲好冧佢囉
真係女大不中留
醫生話BB嘅身體狀況都OK健康,
加上BB嘅腫瘤都未算惡化,
不過BB五歲幾六歲,風險就一定有啲,
不過聽佢講話啲失敗個案唔係好多,
我都放心啲,
但係手術費真係好貴,
我而家都唔知點好
明日媽 2011-10-10 09:24:58 AM
smallsuishan 發表於 2011-10-10 09:17 AM
唔關係的!! 唔關你之前睇過第2個醫生度的

你下次有唔明就問

等我下次八掛問下啦!
sanny0066 2011-10-10 09:25:53 AM
其實我想問係咪可以拎返Body Check既報和..方便轉獸醫時用呢
明日媽 2011-10-10 09:31:29 AM
sanny0066 發表於 2011-10-10 09:25 AM
其實我想問係咪可以拎返Body Check既報和..方便轉獸醫時用呢

唔知呀!不過我打去book Dr. Ma嘅時候,佢話會幫我問BB之前睇嗰間診嘅病歷,所以我咩都唔使理
hh0 2011-10-10 09:40:25 AM
有無問過如果bb決定做手術, 排期要幾耐呢
明日媽 2011-10-10 09:41:25 AM
hh0 發表於 2011-10-10 09:40 AM
有無問過如果bb決定做手術, 排期要幾耐呢

閒日唔使排,星期六日今個月都無期~
sanny0066 2011-10-10 09:56:43 AM
明日媽 發表於 2011-10-10 09:41 AM
閒日唔使排,星期六日今個月都無期~

其實BOOK星期5最好...起碼前日有2日半照顧到手術後既兔兔
明日媽 2011-10-10 10:01:19 AM
sanny0066 發表於 2011-10-10 09:56 AM
其實BOOK星期5最好...起碼前日有2日半照顧到手術後既兔兔

我都係咁唸~
Wandywan 2011-10-10 01:51:57 PM
唔係喎囡囡絕育要$1800,我之前問過Dr Ma嗰度d護士姐姐啦!仔仔$1500,絕育唔止$800咁平啦!但明日媽你要成$4000,真係好貴啦!
明日媽 2011-10-10 01:54:02 PM
Wandywan 發表於 2011-10-10 01:51 PM
唔係喎囡囡絕育要$1800,我之前問過Dr Ma嗰度d護士姐姐啦!仔仔$1500,絕育唔止$800咁平啦!但明日媽你要成 ...

$1800?????
我聽日scan張收費紙上黎先~
Wandywan 2011-10-10 01:57:39 PM
sanny0066 發表於 2011-10-9 10:19 PM
囡囡絕育我問過包埋草粉就$1400-1600 我以為明日媽你隻兔兔係淨割腫瘤$4000幾 ...

你問邊度$1400-1600咁平,我上星期先問完,打算book,但未有位呀!要10月中至尾,再打去問11月份幾時有位!係Dr Ma做喎!
肥墨魚 2011-10-10 02:02:16 PM 來自手機
hh0 2011-10-10 02:11:35 PM
$800 應該只係手術費一項, 埋單包埋麻醉, 藥, 草粉, 診金等計計埋埋要預1600-1800
明日媽 2011-10-10 02:12:48 PM
hh0 發表於 2011-10-10 02:11 PM
$800 應該只係手術費一項, 埋單包埋麻醉, 藥, 草粉, 診金等計計埋埋要預1600-1800
...

我都覺得係咁~
hh0 2011-10-10 02:16:49 PM
所以bb做割腫瘤手術時做埋絕育$4000唔算貴 la
明日媽 2011-10-10 02:19:31 PM
hh0 發表於 2011-10-10 02:16 PM
所以bb做割腫瘤手術時做埋絕育$4000唔算貴 la

我都明,不過今個月真係多事之秋,所以手頭好緊呀!

快速發帖