又係我呀!
今日帶咗BB去睇Dr. Ma,
佢真係好好人,檢查得好詳細,
而且BB仲好冧佢囉
真係女大不中留
醫生話BB嘅身體狀況都OK健康,
加上BB嘅腫瘤都未算惡化,
不過BB五歲幾六歲,風險就一定有啲,
不過聽佢講話啲失敗個案唔係好多,
我都放心啲,
但係手術費真係好貴,
我而家都唔知點好
tungyvonnehk 2011-10-10 12:11:11 AM
syt174698 發表於 2011-10-9 11:29 PM
明日媽, 你第一次帶兔兔睇醫生,點解診金收$380既???

路過`搭訕.... 我冇記鍺的話如果你之前因為同一個病去睇過第二個醫生, 九龍醫院會收你診金是380, 是叫2nd advise費用, 有錯請指正!!!謝謝
syt174698 2011-10-10 12:18:50 AM
哦,原來如此
sanny0066 2011-10-10 12:31:43 AM
明日媽 發表於 2011-10-9 11:24 PM
醫生話係「滿」,真係唔知點黎

叫做毛滿先岩
sanny0066 2011-10-10 12:32:25 AM
我都想問..我上次睇2隻兔兔都係 $250/1 點解明日媽係$380
明日媽 2011-10-10 08:35:00 AM
syt174698 發表於 2011-10-9 11:29 PM
明日媽, 你第一次帶兔兔睇醫生,點解診金收$380既???

係呀!我第一次去睇,因為BB之前都係小病,所以係附近睇都無問題
sanny0066 2011-10-10 08:58:11 AM
但係我下次都係帶我2隻囡囡 第1次睇Dr.Ma 但診金都係$250/1  你$380/1 令我摸不著頭腦
明日媽 2011-10-10 09:06:42 AM
sanny0066 發表於 2011-10-10 08:58 AM
但係我下次都係帶我2隻囡囡 第1次睇Dr.Ma 但診金都係$250/1  你$380/1 令我摸不著頭腦 ...

咁我真係唔知啦!可能真係我睇完一個醫生先再去佢嗰度掛~
sanny0066 2011-10-10 09:08:12 AM
明日媽 發表於 2011-10-10 09:06 AM
咁我真係唔知啦!可能真係我睇完一個醫生先再去佢嗰度掛~

haha 可能係..因為我都係上星期3先睇完...照解冇理由咁快+左診金....
sanny0066 2011-10-10 09:08:51 AM
明日媽..快D為寶貝手術費草錢加油
明日媽 2011-10-10 09:10:23 AM
sanny0066 發表於 2011-10-10 09:08 AM
明日媽..快D為寶貝手術費草錢加油

THX,我會架啦!
sanny0066 2011-10-10 09:12:47 AM
我同女友都為兔兔草緊醫藥費/絕育費...雖然現在未有咩病痛...但係大吉利是講句...病呢d野話黎就黎草定比較好
smallsuishan 2011-10-10 09:17:21 AM
唔關係的!! 唔關你之前睇過第2個醫生度的

你下次有唔明就問
koko560 2011-10-10 09:22:34 AM 來自手機
sanny0066 發表於 2011-10-9 11:04 PM
聽講係新界個面都有獸醫識睇兔..但對我九龍人黎講太遠了

消息準唔準?有冇人去過?
sanny0066 2011-10-10 09:22:59 AM
可能明日媽第一次睇都唔知Dr.Ma$250 所以佢當時都冇問
明日媽 2011-10-10 09:24:08 AM
koko560 發表於 2011-10-10 09:22 AM
消息準唔準?有冇人去過?

黑店就有間

快速發帖