1P 幣
我家兔兔有2種飲水方法..但係佢比較鐘意用圖上面的方法飲..
有冇其他兔兔都咁樣飲水?因為岩岩睇到d post話下巴d毛毛濕濕會有機會有問題
我見佢平時一用水樽飲水就會一直出兔拳.飲2下又打一打..
好似好唔耐煩咁..咁我通常就會比e個佢飲..感覺好似新鮮d
ps. d水係有煲過架
笨笨媽 2011-10-20 11:03:51 PM
好搞笑..我果隻真係未試過咁飲..
如果我果隻真係咁飲..我諗佢唔夠幾秒就會打瀉兜水
PeterPaul 2011-10-20 11:11:33 PM
佢都會整瀉d水架
一飲完或者飲夠ge話.佢會用頭一直頂開佢.衰d會即刻咬起佢一下就fing出去
睇住佢一下fing出去ge時候真係覺得又好氣又好笑,話佢又好無辜咁望住你
花芝媽 2011-10-21 12:48:17 AM

出水慢個陣 .. 兔兔係會發皮4 .. 我芝麻有時覺..LAM極都唔夠飲 .. 又出得慢.. 佢會狂扯個水樽

你頭像好正=W=
sanny0066 2011-10-21 01:06:26 AM
我覺得咁樣飲水..好似貓貓狗狗個D飲水機咁但係我都係覺得買返水樽會好D...一係買D個出水珠位冇咁實個D水樽...我現在都用緊..又平又好用..出水又快
Wandywan 2011-10-21 11:36:29 AM
咁樣飲水唔係幾好,一來容易整到週圍濕晒,二來佢好容易整濕下巴,容易有皮膚病!
Coffee有時飲水冇水出,佢就發脾氣,直頭唔飲水,跟住就攞樽水去佢面前比佢飲啦!
tungyvonnehk 2011-10-21 11:58:59 AM
花芝媽 發表於 2011-10-21 12:48 AM
出水慢個陣 .. 兔兔係會發皮4 .. 我芝麻有時覺..LAM極都唔夠飲 .. 又出得慢.. 佢會狂扯個水樽

我見過有兔係咁!!! 我初初以為擺唔岩位~ 點知唔係... 我就同佢講唔好咁心急la, 自己一個樽冇人同你爭~
PeterPaul 2011-10-21 01:13:34 PM
我都有諗過買過第二個水樽..個水樽係係i love 兔 度買ge 佢地話要買個大d ge 水樽先夠用.所以推薦左一隻彈弓水樽..咁如果係有問題ge話會唔會話用邊隻水樽好d啊??介紹一下..
Wandywan 2011-10-21 09:47:01 PM
PeterPaul 發表於 2011-10-21 01:13 PM
我都有諗過買過第二個水樽..個水樽係係i love 兔 度買ge 佢地話要買個大d ge 水樽先夠用.所以推薦左一隻彈 ...

我係用水樽頭ga,都唔錯,可以隨時換樽,有時嗰粒珠會阻住出水,整吓佢就得啦!

快速發帖