兔兔2個月大左右,我留意左佢幾日
佢食既糧每餐都係幾粒就唔食
但好正常,玩得又食草飲水,
但普京比幾多糧佢都會食架
到底唔食又有無咩問題?
有咩方法佢肯食T_T
wesky 2011-10-20 11:19:33 PM
最重要係肯食草,唔食糧就俾菜啦
花芝媽 2011-10-21 12:49:41 AM

WESKY 2個月唔食得菜呀>_<!!!

樓主比佢食緊咩糧?
會唔會變壞左..??  
sanny0066 2011-10-21 01:03:43 AM
難道普京你又養多左隻兔兔?我眼見你相中入面都冇一隻似2個月唔通你將成兔糧餵左BB兔
smallsuishan 2011-10-21 09:38:20 AM
如果 兔兔不吃糧就有得佢..
糧不是太健康的

只係兔兔有無限既草食就可以了!!~
katy 2011-10-21 09:58:29 AM
擺多一陣,佢仲食唔食?   因為我留意到呀B鍾意食一半抖下瞓下,過一陣又食埋果一半。

如果真係唔食,比返多少少ALFALFA佢...
Wandywan 2011-10-21 11:22:44 AM
係唔係佢唔鍾意呢嗰牌子既糧呀?不如試吓另一牌子!Coffee由kaytee糧轉咗oxbow佢都食,唔係一次食晒,要分幾次law,每朝佢都等我比糧佢!

普京多咗個朋友仔呀?係仔定女?
普京 2011-10-21 04:00:37 PM
sanny0066 發表於 2011-10-21 01:03 AM
難道普京你又養多左隻兔兔?我眼見你相中入面都冇一隻似2個月唔通你將成兔糧餵左BB兔 ...

我都記得唔食得-_-
但我聽完WESKY 甘講,我岩岩就比左D 菜佢
佢食得好開心

我有3隻糧,oxbow, cunipic, 仲有一包係我bf home
好似係piffy? (淺綠包裝好似) i forgot
我溝糧/整碎溝草 都試埋
壞就無,全都係近期入番蒞T_T
+上普京咩糧都愛食-,-"""
普京 2011-10-21 04:05:30 PM
sanny0066 發表於 2011-10-21 01:03 AM
難道普京你又養多左隻兔兔?我眼見你相中入面都冇一隻似2個月唔通你將成兔糧餵左BB兔 ...

哈哈,我圖另一隻啡色既豬臣就係未足2 個月,我男朋友好中意佢,太似黑面野豬神啦XD

味上星期一齊番左屋企見普京大王啦
普京 2011-10-21 04:07:00 PM
smallsuishan 發表於 2011-10-21 09:38 AM
如果 兔兔不吃糧就有得佢..
糧不是太健康的

好彩佢都有同普京搶草XD
普京 2011-10-21 04:07:57 PM
katy 發表於 2011-10-21 09:58 AM
擺多一陣,佢仲食唔食?   因為我留意到呀B鍾意食一半抖下瞓下,過一陣又食埋果一半。

如果真係唔食,比 ...

我之前都2 為佢係食一半抖下瞓下,點知我放左成日都仲係番哂到-,-
我有比A 草,但一比佢地^^ 普京好快清哂
普京 2011-10-21 04:10:25 PM
Wandywan 發表於 2011-10-21 11:22 AM
係唔係佢唔鍾意呢嗰牌子既糧呀?不如試吓另一牌子!Coffee由kaytee糧轉咗oxbow佢都食,唔係一次食晒, ...

我有3隻糧,oxbow, cunipic, 仲有一包係我bf home
我溝糧/整碎溝草 都試埋

係男仔^^
Wandywan 2011-10-21 07:58:56 PM
普京 發表於 2011-10-21 04:10 PM
我溝糧/整碎溝 ...

點解要買三個牌子呀?仲要溝糧咁麻煩!呢三款係唔係BB兔食ga?食得晒咁多?
Kasey 2011-10-21 08:05:27 PM
但我果隻好鐘意食糧嫁...日日都要拎食~
花芝媽 2011-10-21 08:16:59 PM
2個月唔好甘早比菜呀  腸胃好敏感嫁咋

快速發帖