貓貓兔好污糟!

kwan104kwan 發表於 2011-10-22 21:49|來自手機|只看該作者|倒序瀏覽|打印
1P 幣
兔仔的Pat Pat 位有好多尿蹟
我用濕布幫他抹,
他又爭扎
仲震晒好驚咁!
但好大噠污漬!
點清潔好?
sanny0066 2011-10-23 01:16:21 AM
冇辦法的...你有冇將兔兔反轉夾係你大脾中間先抹其實真係要每日用濕布抹返污糟既位置...慢慢慢慢D尿漬就會淺色...同埋我想問兔兔本身係咪唔識去廁所兔兔尿會自己灼到自己的...盡量小心點吧
syt174698 2011-10-23 01:59:52 PM
勤D梳毛,用溫水同佢抺,可能你整痛佢,佢咪反抗囉
Kasey 2011-10-23 07:01:08 PM
其實點解佢會整到D尿積既? 就算唔識去次所都應該唔會嫁喎.....有野隔住嫁MA...

我之前都唔識抹嫁.. 不過依家識得抹佢腳底同PETPET位,你再試下啦,慢慢就會習慣到啊~
sanny0066 2011-10-23 10:09:34 PM
Kasey 發表於 2011-10-23 07:01 PM
其實點解佢會整到D尿積既? 就算唔識去次所都應該唔會嫁喎.....有野隔住嫁MA...

我之前都唔識抹嫁.. 不過依 ...

可能樓主既籠冇底盤或豬仔板...所以冇野隔住..兔兔唔識去廁所就咁柯係個籠入面..行過就會踩到成腳都係
kwan104kwan 2011-10-23 10:52:31 PM

我用個籠有底盤,
他亦間唔中識去廁所,
但唔知點解就係污糟!
而且他本身唔鐘意人抱,
所以養左兩個月,
試過反到一次咋!
試過幾次,他勁反抗!
我都唔想免強他!
kwan104kwan 2011-10-23 10:59:04 PM
我想問兔仔被尿灼傷係點?
syt174698 2011-10-23 11:46:27 PM
兔兔被尿灼傷,灼傷位置會甩晒D毛,要睇醫生呀.
Kasey 2011-10-23 11:47:59 PM
kwan104kwan 發表於 2011-10-23 10:52 PM
我用個籠有底盤,
他亦間唔中識去廁所,
但唔知點解就係污糟!

有底盤?? 咁可能係有時佢柯錯位,有d尿唔可以流到落下面,因為我果隻都係嫁,有時會有小小尿係個豬仔板面,咁我就會幫佢抹返,但係如果你唔係時時睇到佢,都無辦法,但你一見到有積要即刻抹囉....但照道理應該唔會灼傷咁嚴重嫁喎.....會唔會係第2d問題?

另外,抹腳同petpet係唔駛反佢嫁,你可以佢訓左係度..之後你輕輕提起佢隻腳仔,之後就可以抹到petpet位..佢都可以好舒服訓到係度嫁,咁佢就唔會太反抗的,好過你反轉佢又抹唔到佢又唔中2啦....

尿灼傷係點我就唔係好清楚..不過睇過圖就係d毛會一達達咁..

不如你都係快d帶佢去睇e生啦!!! check下吧....
sanny0066 2011-10-24 01:05:31 AM
咁細個就唔鍾意俾你呢個主人抱...你就更加要抱多D佢...好似我隻Be就..佢都好憎俾我同女友抱..但係抱抱係 主人同兔兔好緊要既身體接觸...一定要做到抱抱先得
花芝媽 2011-10-24 01:19:52 AM
尿灼傷 係會無毛...   再嚴重係會傷左 .. 佢愈R就愈衰

我都係用有低盤既籠 我2個女有時都會亂屙 ..    為有一亂屙就捉住佢幫佢抺...  
有時發皮4 直情屙係地下
我有時會搵毛巾姐住佢個頭  細細力夾住佢.. 跟住抺佢PAT PAT內側  
佢唔中意嫁!!   但無辨法
sanny0066 2011-10-24 02:47:55 AM
花芝媽 發表於 2011-10-24 01:19 AM
尿灼傷 係會無毛...   再嚴重係會傷左 .. 佢愈R就愈衰

我都係用有低盤既籠 我2個女有時都會亂屙 ..    為 ...

花芝媽..咁點解唔好似我咁用有底盤既籠???一來乾淨D..二來清潔方便D
花芝媽 2011-10-24 01:49:57 PM
sanny0066 發表於 2011-10-24 02:47 AM
花芝媽..咁點解唔好似我咁用有底盤既籠???一來乾淨D..二來清潔方便D

唔係呀 我依加係用緊有低盤既籠  m字頭81長度既籠黎嫁 但個衰妹有時會係角落屙
唔知係米食緊草唔想行去廁所 T0T 

(細聲:仲好鬼貴買個陣好心痛 (暈倒
Kasey 2011-10-24 03:43:28 PM
花芝媽 發表於 2011-10-24 01:49 PM
唔係呀 我依加係用緊有低盤既籠  m字頭81長度既籠黎嫁 但個衰妹有時會係角落屙
唔知係米食緊草唔 ...

個龍係米橙色嫁?
我果隻都係呀...佢食食下草就會係果度解決埋....無救了.....

不過我以為好多兔兔都識去次所,睇你地咁講,毛毛都唔算蠢-.-.......................................
肥墨魚 2011-10-24 04:50:09 PM 來自手機

快速發帖