1P 幣
點解我入唔番自己個帖最後果頁架? 我upload完youtube貼在帖子內, 但每次禁入自己個帖最後果頁就自動彈左去youtube, 請指教怎樣做?
肥墨魚 2011-10-25 06:45:09 PM 來自手機
肥墨魚 2011-10-25 06:45:59 PM 來自手機
肥墨魚 2011-10-25 06:46:49 PM 來自手機
sanny0066 2011-10-25 07:22:50 PM
我終於聽到佢DUM地既聲..今日係寫字樓聽唔到
因為我隻Be未試過係籠內dum地...但我覺得隻兔兔唔似唔開心wo...好似自己娛樂自己咁
花芝媽 2011-10-25 08:13:12 PM
sanny0066 發表於 2011-10-25 07:22 PM
我終於聽到佢DUM地既聲..今日係寫字樓聽唔到
因為我隻Be未試過係籠內dum地...但我覺得隻兔兔唔似唔 ...

我2隻都聽過..

但第1次聽係係DR.MA到聽..   個護士抱到花生慘叫 ...係真係慘叫  (((都唔知佢點抱既\口/
聽到花生叫出聲 ... 嚇親我同男朋友+DR.MA= =

之後放上台面.. 就DUM地......超大聲
sanny0066 2011-10-25 09:57:55 PM
花芝媽 發表於 2011-10-25 08:13 PM
我2隻都聽過..

但第1次聽係係DR.MA到聽..   個護士抱到花生慘叫 ...係真係慘叫  (((都唔知佢點抱既\口/

咁個護士咪好尷尬囉....Dr.Ma間病房好細...你眼望我眼咁
花芝媽 2011-10-25 10:21:57 PM
sanny0066 發表於 2011-10-25 09:57 PM
咁個護士咪好尷尬囉....Dr.Ma間病房好細...你眼望我眼咁

我米馬上問 做咩事..跟住DR.MA叫放低花生    ..跟住花生個樣好鬼驚  仲DUM腳..  
我第1次聽...  DR.MA仲問我知唔知DUM腳係點解..哈哈哈  ..  跟住佢話係用黎提醒同伴(芝麻)有危險
kittyfrank 2011-11-2 03:28:33 PM
冇上來幾天了! 講吓近況先, 菲菲已習慣了很多, 不再像初初咁cool咁驚, 可能佢慣了自己一個, 性格上比其他兔兔文靜好多, 不會咬野, 不喜歡玩玩具, 就算放佢出來佢都只係周圍行吓, 瞓吓, 間中就會跑兩野!
kittyfrank 2011-11-2 03:35:47 PM
肥墨魚 發表於 2011-10-25 06:45 PM
係籠入面跑... 係佢自己同自己玩..   會開心嫁..  但我相信佢出黎跑會仲開心
可能你隻兔兔開心係dum腳  ...

我開始了解佢dum腳係代表開心或叫我, 我摸佢, 同佢傾完計, 佢就會轉圈或dum腳, 又有次我行埋個龍度, 佢就dum, 咁我咪問佢做咩&摸吓佢囉, 佢就好LUM咁扒係度比我摸!  
sanny0066 2011-11-2 04:44:20 PM
kittyfrank 發表於 2011-11-2 03:35 PM
我開始了解佢dum腳係代表開心或叫我, 我摸佢, 同佢傾完計, 佢就會轉圈或dum腳, 又有次我行埋個龍度, 佢就 ...

DUM腳代表開心
好似唔太合邏輯
kittyfrank 2011-11-2 04:50:08 PM
sanny0066 發表於 2011-11-2 04:44 PM
DUM腳代表開心
好似唔太合邏輯

本來我都覺得係唔太合邏輯, 睇左好多網上資料都係話兔兔
跺腳:他被嚇到了、生氣,或是試著告訴你有危險了(以他的觀點來說)

但我果隻就係咁奇怪!
肥墨魚 2011-11-2 05:06:16 PM
sanny0066 2011-11-2 05:10:57 PM
用痛楚換來既開心...更加唔合邏輯
kittyfrank 2011-11-2 05:11:52 PM
肥墨魚 發表於 2011-11-2 05:06 PM
兔兔犯不着這麼大代價以跺腳去表達開心
試拍短片給兔友們觀摩一下 ...

好, 有機會又捕捉到佢LUM腳時候, 我會放上來給大家研究佢究竟想表達乜野! ^^
sanny0066 2011-11-2 05:21:55 PM
究竟係lum腳定dum腳...意思差好遠呀下

快速發帖