昨天才看過醫生, 今天晚上兔兔卻突然去了, 很傷心......

現有下列食用品:
一袋kaytee 幼兔糧(5lbs 裝, 現約剩3lbs), half bag Momi Alfafa, 一袋成兔糧 (10lbs裝, 現剩約5lbs),  一個三角toilet(粉紅色), 一袋Cat's Best 木粒(10L裝, 現剩2L), 一包Q兔廊紅蘿蔔乾, 一盒Kaytee Box O'Hay (未開過), 及一袋JRS 吸臭木粒(只有receipt, 比了錢, 拿單去寵物便利取)
交易價 :
Q兔廊紅蘿蔔乾 - $20
Kaytee Box O'Hay - $30
JRS 吸臭木粒 - $50
其他 - free
在九龍塘地鐵站交收......有勞有興趣的人士在星期五之前告知我.....

<Update: 4 Nov>
現還有half bag Momi Alfafa 及一袋kaytee 幼兔糧(5lbs 裝, 現約剩3lbs)
即相中綠色Momi Premium 及前面有橙色夾夾住的幼兔糧
有興趣要的請告知我

poorguy22 2011-11-1 02:11:53 AM
我想要呀. 你回我ok? 唔該晒~ 詳細再傾
sanny0066 2011-11-1 07:43:15 AM
RIP 係咪又係因為腸停
wesky 2011-11-1 07:50:02 AM
Rest in peace
wongvennesa 2011-11-1 08:55:35 AM
我想要個toilet

RIP...兔兔因為咩事?
Sawb226 2011-11-1 09:24:22 AM
星期日先帶佢睇完醫生, 話佢腸唔好, 便便硬, 又大小不一, 醫生給了fibreplex 同草粉.....我星期日晚及星期一早上各餵了一次.....不知為何, 昨晚回家佢已經硬哂, 唔郁.....好痛心......我有點懷疑佢太細個, 對D藥敏感, 不過佢晏少少打去醫生度問下, 睇下可唔可以找到原因.....
花芝媽 2011-11-1 08:11:25 PM
RIP ...    睇完醫生有冇教你胃幾多次草粉@@     兔兔幾歲      ...     搵到原因 同我地講下 .
sanny0066 2011-11-1 10:25:26 PM
唔係下化...便便太硬又唔得我而家YondYond D便便好硬wo 同埋都係大細不一wo
Sawb226 2011-11-1 10:50:53 PM
花芝媽 發表於 2011-11-1 08:11 PM
RIP ...    睇完醫生有冇教你胃幾多次草粉@@     兔兔幾歲      ...     搵到原因 同我地講下 .{:3 ...

今日打番診所, 佢地話要解剖先可以肯定佢死因......佢地話fibreplex 同草粉都唔會因食多食少而死, even 因兔兔背部有廯而查的iodine, 就算食左都唔會就咁死左.....診所話兔兔係好fragile 的動物, 腸一停就去得好快.......所以我心愛的兔兔死因不明.....我亦不想再打攪佢, 只係在心中思念同懷念我們相處的時光......兔兔兩星期前從寵物店買回來, 話說有三個月, 但可能只有一個月多點.....
sanny0066 2011-11-1 10:54:12 PM
Sawb226 發表於 2011-11-1 10:50 PM
今日打番診所, 佢地話要解剖先可以肯定佢死因......佢地話fibreplex 同草粉都唔會因食多食少而死, even  ...

難怪..又係寵物店的兔兔...會唔會因為呼吸道問題...即係有冇發現有打乞次既情況
其實如果係信譽唔好既寵物店買...一缸兔入面有一隻有病...同一缸既都會染埋...所以真係好多兔兔都有問題
我個2隻雖然都係買..但係係人地介紹我去個間買...因為之前係旺角"寵物便利"買過...3星期就死左..死因都係不明...BTW 樓主你唔好傷心啦..你不如講下你係邊間寵物店買..等其他想養兔/已經養緊兔既兔友都小心D呢間寵物店
Sawb226 2011-11-2 11:18:20 AM
sanny0066 發表於 2011-11-1 10:54 PM
難怪..又係寵物店的兔兔...會唔會因為呼吸道問題...即係有冇發現有打乞次既情況
其實如果係信譽 ...

兔兔沒有乞次問題, 應該是腸道問題而走的.....

兔兔都是從寵物便利買, 不過我唔敢說一定是寵物店問題, 診所亦說不是firbreplex/草粉/iodine問題.....我只怪自己沒有好好照顧她......
Sawb226 2011-11-2 11:21:24 AM
現還有MOMI alfafa 草及Kaytee 幼兔糧, 有兔爸媽想要嗎?   
Wandywan 2011-11-2 12:21:50 PM
唔好傷心啦!如果係我,兔兔走得咁突然,我一定好傷心!
靜妍媽 2011-11-2 01:07:05 PM
r.i.p.

我想要Cat's Best 木粒呀,同埋個jrs木粒有幾大包架?
Sawb226 2011-11-2 02:45:27 PM
Wandywan 發表於 2011-11-2 12:21 PM
唔好傷心啦!如果係我,兔兔走得咁突然,我一定好傷心!

好傷心.....呢兩日眼淚控制不住, 想起佢既可愛樣, 為食樣, 好難接受......而家每日返到屋企都係靜英英, 好孤獨.

我諗我要調整一下心情先可以再養兔兔.

快速發帖