想問九龍區有無邊度可以幫兔仔修甲+梳毛 ? (要有口碑)
價錢又多少呢? 謝謝

** 兔協 FULL晒,要去到1月=  =
sanny0066 2011-11-5 02:24:05 PM
旺角金魚街有間小動物用品 樓上舖 3樓  係寵物便利附近...門口有橙色招牌 呢間前日先有兔友去開..店員好NICE 我平時都有上去買兔兔用品習慣..但就未去過呢間美容服務...但口碑唔錯
lukyee86111 2011-11-5 02:36:20 PM
那pet shop 叫什麼名字, 有無電話 ??
sanny0066 2011-11-5 02:46:56 PM
MINIZOO 小動物用品
sanny0066 2011-11-5 02:47:24 PM
lukyee86111 2011-11-5 07:11:53 PM
thx
我打左去問, 要把兔仔放低2-3  HRS , 仲要無得望住梳....   
而家心大心細, 唔知去不去好
靜妍媽 2011-11-5 07:27:36 PM
我都去過呀~好好服務態度架
靜妍媽 2011-11-5 07:31:09 PM
我之前去佢重未搬,果時佢重教我點剪喎,可能搬左轉規舉
ccychoy 2011-11-5 08:39:54 PM

系牙.要把兔仔放低無得望住梳
但我果次第一次去.堅持要望住梳
結果我看到因為佢5想比我兔兔逃走而找腳夾住兔兔既耳仔
整到牠哭.心痛死我
自次之後我一直都去兔協剪.系兔協根本5會發生呢d事
個人真實經歷.不喜勿插!
syt174698 2011-11-5 10:27:12 PM
你哋邊位兔友住天水圍附近又唔識剪甲既話,我可以兔費幫你哋兔兔剪甲既,反正剪甲好簡單,放假又比較得閒
Carman 2011-11-5 10:45:07 PM
Twhtracy 發表於 2011-11-5 08:40 PM
有冇邊到唔駛擺低.... 我唔放心...  基本上梳毛暫時都ok...
因為我會用兔糧做獎勵同埋想hand feed 等佢近 ...

我幫兔兔剪指甲方法參考
A. 等兔兔訓左幫佢剪(之前要勁幫佢按摩,等佢好relax就會訓)
B. 等兔兔趴係地,用野蒙住眼或搵人摸住佢個頭,自己勁細動作剪
C. 食物利誘,捉住反轉夾在大腿,重點唔係用力,而係要佢有安全感
P.S 如果兔兔無被催眠,請搵多個人幫手keep住喂野食,因為我發現兔兔通常唔可以一心二用(至少毛毛係咁XD)
sanny0066 2011-11-5 10:46:01 PM
syt174698 發表於 2011-11-5 10:27 PM
你哋邊位兔友住天水圍附近又唔識剪甲既話,我可以兔費幫你哋兔兔剪甲既,反正剪甲好簡單,放假又比較得閒{:3_1 ...

真pk 我2隻衰囡住土瓜灣呀 BeBe同YondYond話:我要搬入天水圍
Carman 2011-11-5 10:51:21 PM
Twhtracy 發表於 2011-11-5 08:40 PM
有冇邊到唔駛擺低.... 我唔放心...  基本上梳毛暫時都ok...
因為我會用兔糧做獎勵同埋想hand feed 等佢近 ...

個人習慣剪指甲係一點一點剪落去,而唔係一下落,
兔兔一覺唔舒服就掙扎+縮手指=好易整親+佢唔會再乖乖被你剪
因為兔兔地係功利主義XD,
搵笨既野佢地只上一次當,除非美食當前
sanny0066 2011-11-5 10:56:14 PM

訓左教幫佢剪你兔兔咁懶訓既..成把交剪剪落去都唔識醒
lukyee86111 2011-11-5 11:53:37 PM
上次我交隻兔仔在兔協梳毛+修甲
姐姐說: 當時我隻兔仔想同佢死過 NON STOP BITE AND 抓她

我都是住土瓜灣架

快速發帖