已經有咗呢D好耐啦。

佢仲成日勾損添,禮拜6滴完藥蟲蟲藥都係咁,冇好轉!
sanny0066 2011-11-8 04:06:01 PM
katy 發表於 2011-11-8 03:54 PM
港兔是也?!?

有着數就乖乖,冇着數就

咁我個2隻係"港女兔"啦
sanny0066 2011-11-8 04:06:22 PM
明日媽 發表於 2011-11-8 03:57 PM
係呀!
你兩個虐待佢地

我都唔想的..現在心情唔太好
明日媽 2011-11-8 04:09:43 PM
sanny0066 發表於 2011-11-8 04:06 PM
我都唔想的..現在心情唔太好唉

放心啦!
有Dr. Ma好放心
sanny0066 2011-11-8 04:13:36 PM
聽日下午又要蛇王走出去
靜妍媽 2011-11-8 04:15:36 PM
之前我都有隻兔兔係咁~佢又係同be同一個位~兩邊耳仔都有~之後去睇dr.betty~

佢話兔兔係生介癬蟲~比左個益生菌,抗生素同一枝茶的藥水,我重記得枝藥水要開稀佢,啡啡地色
之後茶左好耐先好番哂~慢慢生番d毛出黎~

佢話原因有幾個, 可能係衛生工作做得唔夠, 亦有可能係熱得濟,歐左d菌出黎~重有機會係d草入便有菌,但如果係咁ge話,通常甩毛都會係個鼻度開始先~當然,重有其他因素啦~

如果係有介癬蟲,佢會有一撻撻的地方甩左毛,重有d皮係上面,d手指腳指甲個邊都會甩皮~呢個病唔會傳染人,但就會令到兔兔好癢,成日r,果d甩毛的位個面積就會愈黎愈大,d皮都會甩得愈來愈多
Wandywan 2011-11-8 04:19:30 PM
真慘又到阿Be揾Dr Ma啦!小心d處理啦!祝阿Be Yond以後健健康康,就算掛住Dr Ma都唔好日日搵。
sanny0066 2011-11-8 04:19:47 PM
其實都拖左2-3個星期...初初以為係蝨長出黎既皮屑..冇點理...但開始甩毛....Be對唔住呀
明日媽 2011-11-8 04:21:21 PM
sanny0066 發表於 2011-11-8 04:19 PM
其實都拖左2-3個星期...初初以為係蝨長出黎既皮屑..冇點理...但開始甩毛....Be對唔住呀 ...

一開始有事就要睇醫生架啦!
拖下拖下會好大件事架!
靜妍媽 2011-11-8 04:21:29 PM
兔協之前有隻兔兔都係有疥癬蟲~但果個已經係好後期喇~好彩都重e到~真係睇到都心酸!!!
http://blog.yahoo.com/_67OSAZLI6 ... rticles/69405/index
sanny0066 2011-11-8 04:29:27 PM
明日媽 發表於 2011-11-8 04:21 PM
一開始有事就要睇醫生架啦!
拖下拖下會好大件事架!

因為當時Dr.Ma滴第1次蝨藥時.同我講起碼要滴多1個月蝨先會消晒...咁我咪等囉...點知愈來愈嚴重姐..我都唔想咁
sanny0066 2011-11-8 04:30:43 PM
靜妍媽 發表於 2011-11-8 04:21 PM
兔協之前有隻兔兔都係有疥癬蟲~但果個已經係好後期喇~好彩都重e到~真係睇到都心酸!!!
http://blog.yahoo.co ...

睇D圖片好慘...我唔會令到BeBe變成佢咁
Kay 2011-11-8 05:11:29 PM
明日媽 發表於 2011-11-8 03:57 PM
係呀!
你兩個虐待佢地

點會虐待佢地WO,錫都錫唔切呀嘻嘻
但唔知點解佢地咁多病痛囉
Kay 2011-11-8 05:13:52 PM
靜妍媽 發表於 2011-11-8 04:15 PM
之前我都有隻兔兔係咁~佢又係同be同一個位~兩邊耳仔都有~之後去睇dr.betty~

佢話兔兔係生介癬蟲~比左個益 ...

但BE淨係個個部位係咁。其他部位都冇甩皮呀
Kay 2011-11-8 05:19:00 PM
Wandywan 發表於 2011-11-8 04:19 PM
真慘又到阿Be揾Dr Ma啦!小心d處理啦!祝阿Be Yond以後健健康康,就算掛住Dr Ma都唔好日日搵。 ...

哈哈,見得多Dr..Ma都幾厭下。
Kay 2011-11-8 05:19:54 PM
sanny0066 發表於 2011-11-8 04:19 PM
其實都拖左2-3個星期...初初以為係蝨長出黎既皮屑..冇點理...但開始甩毛....Be對唔住呀 ...

你淨係識關心YOND嫁炸,偏心呀你

快速發帖