我想問,

養2隻兔仔 你地系咪會分開籠養?

定養埋同一個籠架??

佢地2隻BB暫時住同一個籠,,

但好難教去廁所! 佢地4圍ALL  > <

sanny0066 2011-11-9 12:28:59 AM
2隻兔...你現在放緊同一個籠?有冇打交先?
花芝媽 2011-11-9 02:52:14 AM

佢地之前已經係一齊住.. 定係分開唔同時間買?      
分開買既話夾到性格就少打架 ...如果2隻都好霸佔心...大多都打架= =   
我2個女買佢地之前... bb個陣已經係一齊...  所以我無分籠....

直到佢地4~5個月開始...  花生成日走去un芝麻..unun黎分大同小  邊個做話事人      ((佢地2個都係女黎-.-
之後芝麻成日驚鬼左花生un佢...我就將佢地分開...絕完育一排就放埋佢地一齊
到e加佢地都無打架過... 係圍欄自己玩堆埋一齊訓

係我對女黎講   芝麻係做比人恰個個黎-.-  花生係小霸王.. 但佢都好錫芝麻好中意癡住佢

屙尿黎講..... 我個籠係放左2個廁所....  但有時都會亂屙97%命中..  食草廢事行去廁所
但有d兔友係唔洗2個廁所..  都要睇返小朋友=  =++++  隻隻唔同

同埋bb係難教d我覺得=0=      為有放多d心機.....
個陣佢地bb  1隻係廁所屙 1隻係草兜屙=.=...
之後亂屙尿個隻花生就比我放上廁所之後罵佢..  搞到e加大個左知道我罵佢個陣佢都會自己跳去廁所好搞笑= =
佢亂屙完尿一定要話佢知邊個係佢廁所.. 之後抺走佢亂屙尿陣味...
放返入佢wc...    之後佢會明白有佢陣味= 佢wc =0=

諗返起自己真係好好彩...佢2個衰妹唔打架 =_=  .... 幸運....

sanny0066 2011-11-9 08:59:30 AM
花芝媽 發表於 2011-11-9 02:52 AM
佢地之前已經係一齊住.. 定係分開唔同時間買?      
分開買既話夾到性格就少打架 ...如果2隻都好霸佔心... ...

我都深信有一日 我2隻衰囡都會唔打架
kkklon 2011-11-9 10:08:41 AM
我就分開籠養~~初初見面都會係籠邊抓抓抓嫁
但係宜家有一隻絕左育啦~~d情緒同脾氣都好左~希望日後可以相處到啦
其實要兔兔學野,,,真係真係要比時間同心機~呀
我隻豬豬一個星期就識啦~~95%準.,,,,兜兜到宜家都未得呀!
可能唔係由細養到大~~係收養返黎~!
sanny0066 2011-11-9 10:53:07 AM
kkklon 發表於 2011-11-9 10:08 AM
我就分開籠養~~初初見面都會係籠邊抓抓抓嫁
但係宜家有一隻絕左育啦~~d情緒同脾氣都好左 ...

豬豬竟然聰明過兜兜...你改錯左名
我想問絕育前後既兔兔有咩大改變..係咪性格會冇咁惡
肥墨魚 2011-11-9 10:57:43 AM 來自手機
kkklon 2011-11-9 11:05:23 AM

係呀~係呀~豬豬好醒嫁~又大食~係隻肥豬仔
兜兜絕左育之後~好痴我,,好鐘意摸頭仔~sweet!sweet!
無再咬人,,最多就*咕*下~好好笑嫁~
sanny0066 2011-11-9 11:11:04 AM
kkklon 發表於 2011-11-9 11:05 AM
係呀~係呀~豬豬好醒嫁~又大食~係隻肥豬仔
兜兜絕左育之後~好痴我,,好鐘 ...

咁兜兜絕育之前有冇亂柯VV???
kkklon 2011-11-9 11:15:01 AM
兜兜都係籠入面其中2個角柯vv
宜家都係~~~
可能唔係由細養大,,所以要用多d時間教~
KathyChan 2011-11-9 12:52:20 PM
T^T 尋晚累過頭訓左~ e+ 先睇到大家既comment

佢地一齊買的~冇打過交..仲會痴埋一齊~
不過雲尼拿成日恰芝麻b!!! =.=
但芝麻b又唔會反抗......=________=" 任佢踩上自己度..

e+ 芝麻b識係自己個草架度食草草..
但雲尼拿..會係自己個草架度vv =___=

佢地係一仔一女~ 其實遲早刀要分開..但絕完育同e+ 咁細個我想放一齊lor T^T

另外~芝麻......對糧冇興趣 Orz...... 只係食草...

我自己本身有b 囡 (相入面果隻~) ...刀係bb 湊大~ 但果時一隻... 好易handle

3日就教識用wc..

但男友呢對bb 搞到我投降/_\

syt174698 2011-11-9 12:56:21 PM
kkklon 發表於 2011-11-9 11:15 AM
兜兜都係籠入面其中2個角柯vv
宜家都係~~~
可能唔係由細養大,,所以要用多d時間教~ ...

兜兜幾大呀??有D兔兔未必肯用厠所呀,我兩個仔都依家都唔係成日自動自覺去厠所,有時一早檢查,佢哋可能食緊草唔願去厠所VV,所以直接係籠度VV,無辦法啦,所以樓主要比心機
KathyChan 2011-11-9 01:03:42 PM
syt174698 發表於 2011-11-9 12:56 PM
兜兜幾大呀??有D兔兔未必肯用厠所呀,我兩個仔都依家都唔係成日自動自覺去厠所,有時一早檢查,佢哋可能食緊 ...

我想問佢地係 一仔一女~幾大要分開養?
肥墨魚 2011-11-9 01:06:54 PM 來自手機
KathyChan 2011-11-9 02:13:48 PM
墨魚 爸..咩叫ab 廁所交替法啊~~~~

快速發帖