食野就識搵我. 要抱就唔肯. 點練?

另外都係keep住痾8成廁所. 2成籠入面. 特別係放完佢出黎番入去初時就狂痾.(因為通常我都係同佢洗籠時就由佢走,之後再比佢走多一段時間先趕佢入去).
係咪忍得太耐一時諗唔切去廁所痾? 所以響籠痾?
sanny0066 2011-11-9 09:58:15 AM
明日媽 發表於 2011-11-9 09:54 AM
我仲要吸埋塵,拖埋地,抹埋佢地放籠嗰幅牆呢

wow....感覺好似鐘點
sanny0066 2011-11-9 09:59:03 AM
咪係囉..唔周圍vv你都要劏雞還神啦
明日媽 2011-11-9 10:05:45 AM
sanny0066 發表於 2011-11-9 09:58 AM
wow....感覺好似鐘點

我不嬲都係佢地嘅私人鐘點架啦!
不過為佢地健康著想就要做足清潔架啦!
sanny0066 2011-11-9 10:14:36 AM
明日媽 發表於 2011-11-9 10:05 AM
我不嬲都係佢地嘅私人鐘點架啦!
不過為佢地健康著想就要做足清潔架啦! ...

請問呢位鐘點..收開幾$個鐘..我有時懶到唔想清籠可唔可以CALL你黎幫幫手
千千 2011-11-9 10:16:59 AM
其實 時間 慢慢 黎 咩都唔急得~"
你唔好諗住 自己好慘  兔兔有幾唔乖"
依到個個兔友都經歷過"
你 先一段小時間 就甘 講"
明日媽 2011-11-9 10:22:32 AM
sanny0066 發表於 2011-11-9 10:14 AM
請問呢位鐘點..收開幾$個鐘..我有時懶到唔想清籠可唔可以CALL你黎幫幫手 ...

「我不嬲都係佢地嘅私人鐘點架啦!」你要驗眼啦!
sanny0066 2011-11-9 10:42:36 AM
明日媽 發表於 2011-11-9 10:22 AM
「我不嬲都係佢地嘅私人鐘點架啦!」你要驗眼啦!

我隻眼就係唔可以睇得太清楚...如果唔係照鏡既話就會好自豪嫁啦
明日媽 2011-11-9 10:43:41 AM
sanny0066 發表於 2011-11-9 10:42 AM
我隻眼就係唔可以睇得太清楚...如果唔係照鏡既話就會好自豪嫁啦 ...

你過度自戀呀
kkklon 2011-11-9 10:46:24 AM
抹乾淨D尿漬,,,之後仲要舖埋尿片,,,,,(係我日日既工作=w=)不過有時會隔多日先整
屎屎我就無話一定要兔兔去廁所嫁,,,尿就要比多d時間教
其實我大部份時候都係照顧兔兔,因為有3個小朋友
sanny0066 2011-11-9 10:50:07 AM
明日媽 發表於 2011-11-9 10:43 AM
你過度自戀呀

獅子座就是這樣子的
sanny0066 2011-11-9 10:50:29 AM
kkklon 發表於 2011-11-9 10:46 AM
抹乾淨D尿漬,,,之後仲要舖埋尿片,,,,,(係我日日既工作=w=)不過有時會隔多日先整
屎屎我就無話一定 ...

3個小朋友 係咪分開左3個籠
kkklon 2011-11-9 11:07:02 AM
係呀~無錯呀~
katy 2011-11-9 02:37:18 PM

我以前摸到呀B冧哂先,跟住 "呀b,抱抱"。之後雙手捉住佢腋下,抱起左搵隻手逗住佢屁屁,隻兔就會扒住我心口。
開頭佢唔鍾意架 (會抗議) 聽到呢2個字好唔like! 不過之後比着數佢 (飯飯/零食),佢又ok wo。
而家講"抱抱"佢都知咩事,不過見到可以落腳GE地方都走唔切。

有時間訓練佢玩一段時間就要返屋企去廁所,例如︰十分鐘抱佢去廁所,有進步ge話就慢慢加時間。
同時要比兔兔知唔可以喺籠外大小便。 (籠內少少就算數啦~~~)
而家喺佢個基地玩玩下都走返入廁所大小便
sanny0066 2011-11-9 03:54:59 PM
katy 發表於 2011-11-9 02:37 PM
我以前摸到呀B冧哂先,跟住 "呀b,抱抱"。之後雙手捉住佢腋下,抱起左搵隻手逗住佢屁屁,隻兔就會扒住我心 ...

等我又試下katy媽你呢招教佢唔好去籠外廁所既方法先...我都係第一次聽希望成功啦
katy 2011-11-9 04:50:10 PM
sanny0066 發表於 2011-11-9 03:54 PM
等我又試下katy媽你呢招教佢唔好去籠外廁所既方法先...我都係第一次聽希望成功啦 ...

耐心D教,要比佢知道咁係好事,佢會明GA~~

佢有陣時掛住玩,忍唔到便,佢會知衰咬爛粒便便 / 坐喺度唔郁扮佛像 / 收埋粒便便 (推下推下, 推左喺D被度) 。

快速發帖