食野就識搵我. 要抱就唔肯. 點練?

另外都係keep住痾8成廁所. 2成籠入面. 特別係放完佢出黎番入去初時就狂痾.(因為通常我都係同佢洗籠時就由佢走,之後再比佢走多一段時間先趕佢入去).
係咪忍得太耐一時諗唔切去廁所痾? 所以響籠痾?
tungyvonnehk 2011-11-9 04:53:35 PM
katy 發表於 2011-11-9 04:50 PM
耐心D教,要比佢知道咁係好事,佢會明GA~~

佢有陣時掛住玩,忍唔到便,佢會知衰咬爛粒便便 / 坐喺度唔郁 ...

我果隻出黎玩得開心過頭, 忘記左回籠cc, 佢會自己食番 (ps 不是盲腸便) 唔比我睇到...
katy 2011-11-9 05:07:08 PM
tungyvonnehk 發表於 2011-11-9 04:53 PM
我果隻出黎玩得開心過頭, 忘記左回籠cc, 佢會自己食番 (ps 不是盲腸便) 唔比我睇到... ...

食返 @0@ 好生性wo,唔洗勞動媽媽清潔

呀b知錯就算數ga la,始終佢係細路,唔想比太大壓力佢 :p
花芝媽 2011-11-9 05:18:31 PM
我個女都會食正常既屎.. 但佢食到成地碎...點會唔知呀       係床又係..  一粒粒碎  ((暈
tungyvonnehk 2011-11-9 05:43:04 PM
花芝媽 發表於 2011-11-9 05:18 PM
我個女都會食正常既屎.. 但佢食到成地碎...點會唔知呀       係床又係..  一粒粒碎  ((暈 ...

係呀係呀!!! 好好笑~~ 重要扮冇事發生!!!
tungyvonnehk 2011-11-9 05:45:40 PM
katy 發表於 2011-11-9 05:07 PM
食返 @0@ 好生性wo,唔洗勞動媽媽清潔

呀b知錯就算數ga la,始終佢係細路,唔想比太大壓力佢 :p ...

佢都算你咁喇~~ 日日掃地都掃唔到佢d cc, 我都唔會話佢....不過試過偷左我隻史迪仔去我床下底<佢王國>
sanny0066 2011-11-9 10:11:23 PM
tungyvonnehk 發表於 2011-11-9 05:45 PM
佢都算你咁喇~~ 日日掃地都掃唔到佢d cc, 我都唔會話佢....不過試過偷左我隻史迪仔去我床下底 ...

估唔到JOE仔都係史迪仔迷
sanny0066 2011-11-9 10:13:00 PM
現在因為多左一個廁所...所以我放左係YondYond籠外 即係Be成日柯尿既位置...佢都會走上去柯呢個動作令我每日抹小好多尿
Hitan 2011-11-9 11:39:43 PM
sanny0066 發表於 2011-11-9 01:17 AM
難道你想佢所有大小二便都柯晒係籠內廁所嗎

HaHa... 其實我又唔覺得咁样係要求太高...
我隻兔兔 24 小時周圍走...
都知道要疴尿同疴屎就要返入籠...
絕對冇亂唻...
除非我夜番屋企 (過左 12 點), 佢發脾氣 + 唔滿意...
先會見到我之後就跳上床疴尿抗議...
仲要如果自己即時冇走過去摸摸佢, 掛住清理既話...
會再疴...
直至你肯幫佢 massage say sorry 為止...
所以呢, 我覺得兔兔 (特別係絕育後) 仍周圍疴的...
一定係有所不滿...
譬如說佢係外邊玩得好開心...
突然因為你洗完籠就要被關進去...
一定唔高興!!!
Hitan 2011-11-9 11:48:50 PM
tungyvonnehk 發表於 2011-11-9 04:53 PM
我果隻出黎玩得開心過頭, 忘記左回籠cc, 佢會自己食番 (ps 不是盲腸便) 唔比我睇到... ...

HaHa, 我嗰隻都係...
上一次佢係我張床玩...
唔小心疴咗一粒屎...
比我見到...
當時佢定咗格望住我...
我又唔出声望住佢...
結果佢死死地氣掉轉頭諗住食咗粒屎當冇事...
但咬咗幾口...
我諗佢自己都覺得食唔落口...
結果粒屎就變咗碎碎...
HaHa...
雖然好生性...
但碎咗既屎原來仲難執
sanny0066 2011-11-9 11:51:53 PM
Hitan 發表於 2011-11-9 11:48 PM
唔小心疴咗一粒屎...

碎左既屎屎...你唔用野掃走佢..一定清唔晒..到時訓屎床
sanny0066 2011-11-9 11:52:37 PM
Hitan 發表於 2011-11-9 11:48 PM
唔小心疴咗一粒屎...

每次我大洗籠時...都會將佢地關係圍欄內唔想佢地行來行去阻住晒..一陣一腳兜落去就大獲
Hitan 2011-11-9 11:57:19 PM
sanny0066 發表於 2011-11-9 11:51 PM
碎左既屎屎...你唔用野掃走佢..一定清唔晒..到時訓屎床

都係一次咁大把...
我諗佢自從上次搞到自己要主動食屎咁慘之後...
就知道屎係唔可以亂疴...

maybe 佢細個時侯我真係管教得太嚴...
所以有陰影...
知道呢啲屎尿係唔可以亂疴啩
Hitan 2011-11-10 12:02:11 AM
sanny0066 發表於 2011-11-9 11:52 PM
每次我大洗籠時...都會將佢地關係圍欄內唔想佢地行來行去阻住晒..一陣一腳兜落去就大獲 ...

我洗籠既時侯佢通常會企係隔離八掛...
我稱之為監工...
因為如果我洗洗下走去聽電話又或者收啲 iPhone game 既貨...
佢就會走過唻用鼻鼻督督我...
好似表示自已應該完成嗰啲工作先
poorguy22 2011-11-10 12:16:10 AM
hitan你隻兔好有規矩好叻呀......唉....
sanny0066 2011-11-10 12:23:42 AM
Hitan 發表於 2011-11-9 11:57 PM
都係一次咁大把...
我諗佢自從上次搞到自己要主動食屎咁慘之後...
就知道屎係唔可以亂疴...

你肯定係佢細細個時..當佢地係狗狗咁訓練

快速發帖