1P 幣
考慮左好耐,終於決定左要養兔啦!!
希望自己做到個好媽媽!

依家真系有好多寵物店
花多眼亂都唔知搵邊間好...
請問大家的兔兔邊度買的??
有冇D好的寵物店推薦下?
我上minizoo見到佢地都有賣兔??
有冇人系個度買過??

thzzz a lot!!
tungyvonnehk 2011-11-9 04:15:49 PM
sanny0066 發表於 2011-11-9 04:13 PM
買完先問都唔PK..係買完之後發覺養唔掂/唔識養就棄兔..個D先PK ...

WAH~~ 呢d 就真係人粉la<ps 即是人渣都不如>
candyzzz 2011-11-9 04:38:06 PM
Wandywan 發表於 2011-11-9 06:10 AM
我係荃灣Qpet買,8號兔都ok!

好似mk都有間qpet wor! 系咪一樣架?
candyzzz 2011-11-9 04:41:21 PM
sanny0066 發表於 2011-11-9 08:04 AM
我都係係荃灣8號兔買的...但如果你想健健康康就去兔協領養啦....又絕埋育慳返一筆..又可以幫到兔兔 ...

我有諗過ah, 其實我都想領養, 不過ah爸ah媽話比人遺棄既都唔會好得去邊,叫我買隻新既仲好...
candyzzz 2011-11-9 04:42:11 PM
chanling 發表於 2011-11-9 11:17 AM
mini zoo而加得一隻白色侏儒$3500
我成曰去
我而加有賣個防漏水樽.未用過嫁.你睇啱唔啱 ...

下?!!! $3500?!!!! 要咁貴架?!
candyzzz 2011-11-9 04:43:49 PM
joeman 發表於 2011-11-9 12:00 PM
唔好去I LOVE RABBIT買!!!
我係CWB 果間野見到...每隻兔兔個鼻上面...都有D 綠色濕濕既野係度...
隻隻都企 ...

好慘ah兔兔....... 系病左?
chanling 2011-11-9 04:49:21 PM
candyzzz 發表於 2011-11-9 04:42 PM
下?!!! $3500?!!!! 要咁貴架?!

侏儒系甘貴嫁.mini zoo d侏儒系外國番尼.我覺得已經5貴
see幾次e生都差5多呢個價=3=
joeman 2011-11-9 05:08:43 PM
好慘ah兔兔....... 系病左?

係喇..睇見到慘...我連續3個星期上去..隻隻都係咁...
花芝媽 2011-11-9 05:12:22 PM
candyzzz 發表於 2011-11-9 04:41 PM
我有諗過ah, 其實我都想領養, 不過ah爸ah媽話比人遺棄既都唔會好得去邊,叫我買隻新既仲好... ...

有d兔兔無病仲好健康....   兔協仲會幫你絕埋育.. 個到慳左成千5蚊嫁...

不過點都好..一定唔好去金魚街買兔仔...  真係好多病兔..  上次睇完.. 哇...奶都未介就放出黎賣
Wandywan 2011-11-9 05:18:09 PM
candyzzz 發表於 2011-11-9 04:38 PM
好似mk都有間qpet wor! 系咪一樣架?

係一樣!
katy 2011-11-9 05:32:11 PM
candyzzz 發表於 2011-11-9 04:41 PM
我有諗過ah, 其實我都想領養, 不過ah爸ah媽話比人遺棄既都唔會好得去邊,叫我買隻新既仲好... ...

應該話︰遺棄寵物GE人唔好得去邊...... 任得d冇自救能力ge小動物流落街頭

領養真係有好多好處ga~~~ 睇下合唔合眼緣啦
hh0 2011-11-9 05:36:47 PM
我當初係金魚街龍x樂園買2隻兔仔, 算好彩養到依家
(不過都唔建議你去果度買)
之後3 4 5隻係領養既
第時再養一定都只會領養
肥墨魚 2011-11-9 05:49:01 PM 來自手機
花芝媽 2011-11-9 05:54:58 PM
肥墨魚 發表於 2011-11-9 05:49 PM
尋晚係魚街落雨濕濕
可憐2/3月大小兔們仲冒雨陳列
我逐家去爆鬧

又一堆傷風兔囧
candyzzz 2011-11-9 05:56:28 PM
chanling 發表於 2011-11-9 04:49 PM
侏儒系甘貴嫁.mini zoo d侏儒系外國番尼.我覺得已經5貴
see幾次e生都差5多呢個價=3= ...

icic, 咁有保證既貴都合理既
tungyvonnehk 2011-11-9 05:56:39 PM

唔好介意以下一番說話會好激動!!!我純粹想為一班棄兔發聲!!!
唔會好得好邊? 你睇下棄養d人咩理由???
6歲既兔仔, 因為老婆生仔! --- 唔要!!!
4歲既兔仔, 因為身體過敏<養左四年至過敏?> --- 唔要!!!
1歲半既兔仔, 因為無人照顧<買比個仔玩, 但係工人唔續約所以冇人照顧wow> --- 唔要!!!
10個月既兔仔, 因為移民<幾個月就由唔移民到申請到移民, 真係未聽過> ---- 唔要!!!

以上所有既理由我睇唔出係因為棄兔"唔會好得好去邊"而人類要掉低佢law!!!
sorry 我真係好激動, 因為我成日聽到人地咁講~ 我忍唔住... 唔係有心話你, 而係想話比其他人知, 棄兔們都沒有錯..

快速發帖