1P 幣
考慮左好耐,終於決定左要養兔啦!!
希望自己做到個好媽媽!

依家真系有好多寵物店
花多眼亂都唔知搵邊間好...
請問大家的兔兔邊度買的??
有冇D好的寵物店推薦下?
我上minizoo見到佢地都有賣兔??
有冇人系個度買過??

thzzz a lot!!
花芝媽 2011-11-9 06:28:15 PM
tungyvonnehk 發表於 2011-11-9 05:56 PM
唔好介意以下一番說話會好激動!!!我純粹想為一班棄兔發聲!!!
唔會好得好邊? 你睇下棄養d人咩理由???
6歲 ...

被拋棄既兔仔們都沒有錯先岩呀 >_<
candyzzz 2011-11-9 06:29:18 PM
聽你地咁講 真系覺得D寵物店好冇良心!!!
佢地唔鐘意小動物唔緊要, 但就唔好選擇做依行啦!!!
又耍做又要'租側'佢地
自己既快樂建築系小動物既痛苦上.....
candyzzz 2011-11-9 06:34:04 PM
tungyvonnehk 發表於 2011-11-9 05:56 PM
唔好介意以下一番說話會好激動!!!我純粹想為一班棄兔發聲!!!
唔會好得好邊? 你睇下棄養d人咩理由???
6歲 ...

我明白ah!!!! 我都有上兔協睇!!!!
D人話就話照顧佢一生一細
但一有咩事就永遠放兔兔系最後!!
你可能擁有好多野 但兔兔得你一個...
candyzzz 2011-11-9 06:41:19 PM
hh0 發表於 2011-11-9 05:36 PM
我當初係金魚街龍x樂園買2隻兔仔, 算好彩養到依家
(不過都唔建議你去果度買)
之後3 4 5隻係領養既

哇你好有愛呀同時養咁多隻^3^
佢地相處得好嗎^^?
candyzzz 2011-11-9 06:42:44 PM
花芝媽 發表於 2011-11-9 05:54 PM
又一堆傷風兔囧

黑商!!!點解唔比佢地入屋取暖!!!
sanny0066 2011-11-9 10:21:51 PM
candyzzz 發表於 2011-11-9 04:41 PM
我有諗過ah, 其實我都想領養, 不過ah爸ah媽話比人遺棄既都唔會好得去邊,叫我買隻新既仲好... ...

你老豆媽媽係咪講漏左幾隻字呀...應該係兔兔被人遺棄既話...個主人都唔會好得去邊呀
sanny0066 2011-11-9 10:23:09 PM
花芝媽 發表於 2011-11-9 05:12 PM
有d兔兔無病仲好健康....   兔協仲會幫你絕埋育.. 個到慳左成千5蚊嫁...

不過點都好..一定唔好去金魚街 ...

我上次去龍貓樂園見到一隻黑白色貓貓兔...超細超細隻...size應該合埋拳頭左右啦....匿埋係個大缸既角落頭..就死就死咁
sanny0066 2011-11-9 10:24:11 PM
肥墨魚 發表於 2011-11-9 05:49 PM
尋晚係魚街落雨濕濕
可憐2/3月大小兔們仲冒雨陳列
我逐家去爆鬧

墨魚我撐你不過我唔夠薑入去鬧佢地
sanny0066 2011-11-9 10:24:46 PM
candyzzz 發表於 2011-11-9 05:56 PM
icic, 咁有保證既貴都合理既

我諗佢呢D貴價兔..祇該連埋出世紙...所以先咁鬼貴
sanny0066 2011-11-10 09:01:17 AM
知你撐佢啦..都唔洗撐2次咁多下話不過金魚街D petshop就算鬧完佢 佢地都唔會理D兔兔都係照放係出面俾人圍觀
sanny0066 2011-11-10 11:03:02 AM
Twhtracy 發表於 2011-11-10 10:48 AM
你知一用手提.. 所有野都short short 地...
我咪就係尋日都去過金魚街出巡....
開始大風 又落雨... d 好 ...

MINIZOO個D梗係幸福啦...起碼都算係高層住宅啦..
Wandywan 2011-11-10 11:03:16 AM
肥墨魚 發表於 2011-11-9 05:49 PM
尋晚係魚街落雨濕濕
可憐2/3月大小兔們仲冒雨陳列
我逐家去爆鬧

墨魚爸勁呀!!!!
Pancake323 2011-11-10 01:15:36 PM
我的兩隻兔兔都係領養返番的~!!
sanny0066 2011-11-10 10:54:12 PM
Twhtracy 發表於 2011-11-10 11:06 AM
同埋各自個單位都闊闊落落...
我而家中意去金魚街幫襯mini zoo

金魚街除左minizoo同Q兔呢2間店..我都唔會去第3間買野
sanny0066 2011-11-10 10:54:36 PM
Pancake323 發表於 2011-11-10 01:15 PM
我的兩隻兔兔都係領養返番的~!!

同一時間領養嫁2隻D 毛色都勁似

快速發帖