1P 幣
我一個月前已經睇哂你地新舊兔友po既貼
但我想問station r既ab籠夠唔夠bunny住同埋佢買既木瓜丸係咪以前果款,因為我見到個包裝唔同
另外我曾經在兔協話想領養.但冇回覆,
我諗住等過多一星期唔覆就買兔,
唔知8記定qpet好d.thz

sanny0066 2011-11-16 05:49:24 PM
oyingo 發表於 2011-11-16 05:40 PM
明白哂啦
e家都開始諗緊買定咩.
寫低.廢事到事咩都唔知..

買定D必需品啦..籠水樽糧兜廁所墊料  草同糧遲D先買都未遲
oyingo 2011-11-16 05:51:02 PM
sanny0066 發表於 2011-11-16 05:49 PM
買定D必需品啦..籠水樽糧兜廁所墊料  草同糧遲D先買都未遲

咁又係.
圍欄洗唔洗買定.
定等佢地大d先買??
肥墨魚 2011-11-16 05:55:48 PM 來自手機
oyingo 2011-11-16 05:57:50 PM
肥墨魚 發表於 2011-11-16 05:55 PM
籠欄厠樽糧草墊梳鹽

明白哂.
唔該哂
因為住元朗.so想一次出去買定.
廢事搬咁多次
sanny0066 2011-11-16 05:58:39 PM
oyingo 發表於 2011-11-16 05:57 PM
明白哂.
唔該哂

有送貨服務ma
oyingo 2011-11-16 06:00:29 PM
sanny0066 發表於 2011-11-16 05:58 PM
有送貨服務ma

但我搵左好耐.
都冇網址.
肥墨魚 2011-11-16 06:08:27 PM 來自手機
oyingo 2011-11-16 06:11:00 PM
肥墨魚 發表於 2011-11-16 06:08 PM
硬件去Q兔店
食嘅去買大牌子
生理鹽水去葯房

thx.
我諗我仲有排學.
要睇多d兔友d文
肥墨魚 2011-11-16 06:23:22 PM 來自手機
oyingo 2011-11-19 12:03:35 PM
靜妍媽 發表於 2011-11-15 08:16 PM
木瓜丸其實可以唔洗食,太甜~
佢地自己會排毛~
我建議8號好啲

係咪a草就okay
sanny0066 2011-11-19 12:30:25 PM
oyingo 發表於 2011-11-16 05:57 PM
明白哂.
唔該哂

轉自墨魚爸:籠欄厠樽糧草墊梳鹽

籠你想買有底盤定冇底盤既籠
欄::旺角Q兔廊有..6片裝($175) 8片網($265) 個人建議買8片 因為比較高 又可以摺埋 如果你地方唔夠既咪將佢摺起變6片都OK
廁所:如果你領養兔兔既 我諗都係成兔 比較大隻 你可以去買AB方形廁所($45-50左右) 但係全城都冇貨 Q兔廊都有方形廁所 但係掉屎個個網網 好細格 屎屎比較難掉落廁所
糧草::你可以問返兔協 你領養既兔兔食開咩糧/草...再決定去邊買 如果你住九龍咪幫襯兔協/金魚街3樓MINIZOO 價錢都ok嫁 住荃灣個邊就仲方便 station R同8號兔 呢2間專賣兔兔野=]
墊::應該係講緊vetbed 係station R同MINIZOO我都見過有得賣 minizoo價錢分別係(細$120.中$200 大$300 應該冇記錯) vetbed我冇用..因為兔兔未識去廁所
梳::我自己就淨係買左針梳同蝨梳..我覺得呢2把已經夠用
鹽水::各大藥房均有發售 你入去問佢地有冇生理鹽水賣(1pack應該有5枝的) 記得買透明色的 其他有顏色的都唔岩用 大約($20/pack)
肥墨魚 2011-11-19 01:24:27 PM 來自手機
sanny0066 2011-11-19 01:25:53 PM
肥墨魚 發表於 2011-11-19 01:24 PM
我就九個字算數..被比下去
高級兔友果然不同凡響

咩wo...我係屋企太過得閒先打咁多字
肥墨魚 2011-11-19 01:27:39 PM 來自手機
sanny0066 2011-11-19 01:29:26 PM
肥墨魚 發表於 2011-11-19 01:27 PM
高級資深兔友至啱

死人墨魚爸

快速發帖