今日撐開Tojai個口睇下有冇少咁隻牙 (之前唔覺唔覺跌崩左,  而家有陰影 ) 既時候,  發覺佢門牙咬合位側左埋一邊,  右上左落

即係原本正面望,  d牙應該係咁既

---------
  │ │ │
  │ │ │
  │ │ │
   ---
  │ │ │
  │ │ │
  │ │ │
---------

Tojai而家係咁

---------
  │ │ │
  │ │ │
  │ │/│
  │/│ │
  │ │ │
  │ │ │
---------

唔知有冇兔兔遇過類似既情況?  需唔需要睇醫生?
Tojai唔多肯食草,  所以我怕佢未必可以靠食草等等磨返平d牙,  更怕咁落去d牙遲早對唔正

sanny0066 2011-11-15 11:24:54 PM
我覺得俾少少錢去求個安心..好過你係道問因為可能你問完都係要去睇醫生..但你求診速度已經慢左..何必呢
unik 2011-11-15 11:37:21 PM
sanny0066 發表於 2011-11-15 11:24 PM
我覺得俾少少錢去求個安心..好過你係道問因為可能你問完都係要去睇醫生..但你求診速度已經慢左..何 ...

因為岩岩先見到,  而家都夜嚕,  book時間都要等聽日
同埋我住南區,  之前睇開Dr. Betty...  唔算近,  所以可以既我都想睇定d,  唔想話事無大小都的Tojai出遠門
當然有問題都會帶Tojai出去睇,  今年睇左四五次都唔爭在今次
sanny0066 2011-11-15 11:41:52 PM
明白既..呢排天氣又反常...同兔兔出街真係好麻煩
花芝媽 2011-11-15 11:48:16 PM
最緊要個牙根有冇側埋一份(係米叫牙根位???)...      
總知 一側左..佢生出黎既牙都會側埋一份    就搞到變左咬合唔正...  

因為芝麻都試過崩左   係個角仔崩左一忽  之後醫生話  食食下草就會磨返平
肥墨魚 2011-11-15 11:52:26 PM 來自手機
sanny0066 2011-11-15 11:55:09 PM
咬崩既原因係咪咬D硬物..例如咬籠/咬圍欄咬到崩
unik 2011-11-16 12:16:38 AM
Tojai好慘,  今日成日俾我反轉再撐大個口

牙根應該冇問題,  至於下顎...  好似真係歪左少少
之前仆崩牙果次...  仲要唔知佢崩左牙,  係見Tojai冇乜胃口先帶佢出去睇Dr. Betty,  點知撐大個口一睇,  兩隻上牙冇左

睇黎Tojai今次走唔甩啦
聽講Dr Betty好似移左民?  咁我可能會試下天后果間,  近d
定搵Dr. Ma好d呢?  話哂九龍都叫齊哂Tojai病歷
sanny0066 2011-11-16 01:00:34 AM
Dr.ma啦我真係淨係信Dr.ma一個
花芝媽 2011-11-16 01:03:16 AM
搵DR.MA嘛啦 ...  有埋病歷好D既..

我2個女都係睇DR.MA >_<
sanny0066 2011-11-16 01:09:41 AM
我2個囡都係睇Dr.ma...因為一來近..二來真係check得幾詳細...但又真係好鬼難book
nixie 2011-11-16 04:57:11 AM

慘   唔知佢會唔會覺得唔舒服呢
等我聽日都睇下我兔兔d牙先  唔整齊既話 磨番平佢
Alan7617 2011-11-16 06:21:18 AM
真係好難book,打親去最少都要話2-3日後
sanny0066 2011-11-16 07:58:49 AM
Alan7617 發表於 2011-11-16 06:21 AM
真係好難book,打親去最少都要話2-3日後

如果想BOOK 星期6,日...星期3打去都唔知仲有冇位
sanny0066 2011-11-16 09:37:38 AM
Twhtracy 發表於 2011-11-16 09:31 AM
咁絕育手術係咪book 閒日會易d 有位............

係係..如果你想book星期6,日...我10月頭問過Dr.Ma 佢話最好預3個星期前左右book定

快速發帖