我隻兔兔而家七個月大,我會早晚餵佢食糧.....草就無限量供應
我想問幾時先可以餵佢食菜.....
食白菜仔可以嗎?
thanks........
sanny0066 2011-11-22 12:55:16 AM
Twhtracy 發表於 2011-11-21 10:29 PM
我覺得.. oxbow 可能係兔兔唻講係比較大眾化口味....
接受到應該比較高...
APD 同MOMI 可能無咁大眾化 . ...

其實我覺得oxbow $265先得9磅 成$30/磅 同momi1st $20/磅 都差幾多><
sanny0066 2011-11-22 09:32:44 AM
Twhtracy 發表於 2011-11-22 09:29 AM
價錢姨家野我就無計較喇... 都係睇兔兔啦... 當然佢唔食ADP 就最好啦 哈哈哈哈哈

我都係講口味.. 感覺上 ...

我未俾佢地試過MOMI 以外既草呀...所以佢地未享受過其他正草...繼續食MOMI呢隻平價草
sanny0066 2011-11-22 09:59:04 AM
Twhtracy 發表於 2011-11-22 09:50 AM
都唔平啦下化 .........=.=

$100包/5.5磅
肥墨魚 2011-11-22 01:18:19 PM 來自手機
sanny0066 2011-11-22 02:51:10 PM
肥墨魚 發表於 2011-11-22 01:18 PM
平貴唔緊要 食得幾多丫 兔大人食得開心就得喇

你講得岩..不過我見兔兔肯食..都唔會再主動轉/溝其他草俾佢地試
tratra 2011-11-22 06:51:46 PM
肥墨魚 發表於 2011-11-22 01:18 PM
平貴唔緊要 食得幾多丫 兔大人食得開心就得喇

係呀,如果貴但大小姐又食得開心既,我都覺得值得
tratra 2011-11-22 06:54:32 PM
Twhtracy 發表於 2011-11-21 10:29 PM
我覺得.. oxbow 可能係兔兔唻講係比較大眾化口味....
接受到應該比較高...
APD 同MOMI 可能無咁大眾化 . ...

大小姐唔知係咪食開KAYTEE,上次買左包OXBOW比佢
佢食食下又唔食,可能冇乜花.......
咁又浪費左包OXBOW LU.....
同埋佢食完D VIVI大篤左.....點解架??!
tratra 2011-11-22 07:02:11 PM
Twhtracy 發表於 2011-11-21 10:31 PM
講明先 我同coffee 媽都發現奶茶同coffee 都麻麻地MOMI...
雖然我都逼奶茶食緊MOMI + 少少oxbow 調劑下.. ...

上次好彩買左包細既OXBOW比佢試下......
而家我諗緊買唔買包MONI比佢試下好.....(始終KAYTEE好似唔係太好咁!)
奶荼媽有咩意見可以比我參考下~~
sanny0066 2011-11-23 12:08:06 AM
tratra 發表於 2011-11-22 06:54 PM
大小姐唔知係咪食開KAYTEE,上次買左包OXBOW比佢
佢食食下又唔食,可能冇乜花.......
咁又浪費左包OXBOW LU ...

vv大唔大篤..我覺得係關兔兔事...因為我隻Be同Yond都係食mimi 1st 一直以來都係Yond VV比Be大篤一倍
sanny0066 2011-11-23 12:09:31 AM
Twhtracy 發表於 2011-11-22 07:08 PM
你問sanny啦~ 佢仲高級會員過我 哈哈哈哈
佢好狠心ga 話轉就轉 問都唔問主人arm 唔arm 口味ga~ 你可以參 ...

請不要再以會員級別作為話題!!!!
sanny0066 2011-11-23 12:12:18 AM
tratra 發表於 2011-11-22 07:02 PM
上次好彩買左包細既OXBOW比佢試下......
而家我諗緊買唔買包MONI比佢試下好.....(始終KAYTEE好似唔係太好 ...

其實任何草都可以俾兔兔試下..包括Oxbow APD MOMI 但我就一開始俾MOMI 2ND 之後見屎屎唔夠金黃同唔夠大粒...狠心地轉MOMI 1st 初初都係以試下既心態...但係發覺2隻兔兔雖然都有食..但食量唔多...揀草問題更加比食2nd時嚴重(雖然呢個係預期之內)...當時都好掙扎...但當考慮到兔兔長遠健康...1st亦都有磨牙作用..纖維亦都較2nd高...所以狠下心腸作出唔溝草/唔轉返2nd既決定
sanny0066 2011-11-23 09:54:23 AM
Twhtracy 發表於 2011-11-23 09:49 AM
奶茶對粗枝係寧死不屈.... 佢會寧願出籠係地下搵草碎.. 都唔食草架上面ge 一堆粗枝...
而當佢開始食晒其 ...

每隻兔兔口味都唔同..我2隻傻囡好又食唔好又食...飽肚就得
sanny0066 2011-11-23 10:01:57 AM
Twhtracy 發表於 2011-11-23 09:58 AM
奶茶太有自己ge 堅持....
我真係無佢咁好氣
但係有機草有d 粗到媽媽都唔認得又硬ge 粗枝...

奶茶為自己健康著想..想食多D有機既野
sanny0066 2011-11-23 10:04:33 AM
Twhtracy 發表於 2011-11-23 10:03 AM
可能係 我係咁揀d 有機粗枝俾佢..
佢就來者不拒...

哥基真係太聰明了
sanny0066 2011-11-23 10:12:46 AM
Twhtracy 發表於 2011-11-23 10:09 AM
睇唻想佢食粗枝...只有有機草可以做到 =_________________________=

咁你咪買有機草溝囉肯食就OK

快速發帖