我隻兔兔而家七個月大,我會早晚餵佢食糧.....草就無限量供應
我想問幾時先可以餵佢食菜.....
食白菜仔可以嗎?
thanks........
sanny0066 2011-11-19 12:59:08 PM
tratra 發表於 2011-11-19 12:45 PM
我買隻兔兔時已經食開KAYTEE TIMOTHY草....糧都係呢個牌子,但係我見你地好似
好少提起呢隻牌子既??!
其實 ...

我覺得Kaytee 草硬到飛起...比momi 1cut仲硬之前初初養兔兔時...被寵物店老點...買左包..食左一半發覺已經變黃同有陣味...即掉
tratra 2011-11-19 02:00:51 PM
sanny0066 發表於 2011-11-19 12:59 PM
我覺得Kaytee 草硬到飛起...比momi 1cut仲硬之前初初養兔兔時...被寵物店老點...買左包..食左一 ...

唉,被人老點左,點算.....
但係KAYTEE TIMOTHY 會唔會食到兔兔無營養架??~
肥墨魚 2011-11-19 02:20:18 PM 來自手機
tratra 2011-11-19 03:38:27 PM
肥墨魚 發表於 2011-11-19 02:20 PM
唔係最好個幾隻啫…

唉,我都係轉第2隻好喇,慢慢轉比佢....
sanny0066 2011-11-19 04:18:49 PM
你試下轉MOMI 1st啦..我諗硬度同KAYTEE真係差唔多...8掛問下 你隻兔兔食KAYTEE 咁D便便係咩色嫁
super4 2011-11-19 04:34:15 PM
我剛養機機仔時,紅x白都推介食Kaytee, 店員聲稱佢地所有兔仔都係食這隻牌子,咁初時嘜都唔知,同埋見唔係好貴,亦無向我推介其他草(自己又唔知有兔仔網站,可以找資料,身邊又冇其他有養兔仔的人),所以都買咗,其實食落都OK, 不過看過兔仔網站啲討論區話Kaytee草有一啲成份會令兔仔身體唔好,而Dr.MA入面的自家兔也不吃此品牌,於是我也開始轉草。
sanny0066 2011-11-19 04:47:04 PM
super4 發表於 2011-11-19 04:34 PM
我剛養機機仔時,紅x白都推介食Kaytee, 店員聲稱佢地所有兔仔都係食這隻牌子,咁初時嘜都唔知,同埋見唔係 ...

咁岩既...初初KAYTEE都係 寵物便利 條蛋散推介我買..仲買埋個垃圾籠
tratra 2011-11-19 07:08:12 PM
sanny0066 發表於 2011-11-19 04:18 PM
你試下轉MOMI 1st啦..我諗硬度同KAYTEE真係差唔多...8掛問下 你隻兔兔食KAYTEE 咁D便便係咩色嫁 ...

係草色架~正常麻??!
sanny0066 2011-11-19 07:52:15 PM
tratra 發表於 2011-11-19 07:08 PM
係草色架~正常麻??!

金黃色咁咪正囉
tratra 2011-11-20 12:37:34 AM
sanny0066 發表於 2011-11-19 07:52 PM
金黃色咁咪正囉

你隻兔兔食邊隻草草架??~
tratra 2011-11-20 12:44:02 AM
sanny0066 發表於 2011-11-19 04:47 PM
咁岩既...初初KAYTEE都係 寵物便利 條蛋散推介我買..仲買埋個垃圾籠 ...

我係龍貓樂園買檬檬架,條友話佢食開呢隻,叫我唔好轉,所以一路都KEEP住食KAYTEE
直至我岩岩見到有呢個網,先了解到咁多野.....

今日我去左買OXBOW WESTERN TIMOTHY 細包裝(呢隻好唔好架?)
檬檬又接受到喎,,,,,
sanny0066 2011-11-20 02:17:29 AM
我2隻兔兔都食momi 1st=]
sanny0066 2011-11-20 02:19:36 AM
其實oxbow既T草都有好多兔友選購,但oxbow草質素時好時唔好 所以我未俾兔兔試過。
tratra 2011-11-21 10:21:16 PM
sanny0066 發表於 2011-11-20 02:17 AM
我2隻兔兔都食momi 1st=]

等我下次都試下呢隻先......多謝你比左咁多意見我
sanny0066 2011-11-22 12:09:33 AM
其實momi1st 都有幼枝 雖然距地係會揀得比較辛苦

快速發帖