11月24日 中午 同YondYond去左紅磡獸醫道睇了腳腳...沒有辦法醫治..手術都冇用...只能夠用綁繃帶同幫佢做物理治療加強右腳肌肉活動能力
Wandywan 2011-11-24 06:03:34 PM
咁只可以做物理治療!冇其他方法?仲需唔需要覆診?
Wandywan 2011-11-24 06:11:05 PM
無啦!你好好照顧我就夠啦!(代Yond答)
衰仔(00) 2011-11-24 07:43:34 PM
可憐的YondYond
Alan7617 2011-11-24 07:48:42 PM
今日我都去咗紅磡,臨走專登打聽一下你的消息,回到家即刻上網,希望可以搵你傾下。
我認為現在可以做的就是相信醫生,同時問多一個醫生的意見,如果相同答案就努力跟著醫生的指示,物理治療就物理治療啦,乜都好,先拿取second opinion 先。
Alan7617 2011-11-24 07:53:43 PM
如Dr Ma 所講,波波隻腳要做手術,排咗12月,唉!我同你的心情都差不多,好膽心。
kwan104kwan 2011-11-24 08:03:10 PM
做物理治療就可以。
即係唔係=唔太嚴重呢!

你要係他身邊支技他!
sanny0066 2011-11-24 10:05:58 PM
Wandywan 發表於 2011-11-24 06:03 PM
咁只可以做物理治療!冇其他方法?仲需唔需要覆診?

佢叫我覆診..但係我唔打算覆診..因為我拍低左岩岩獸醫幫Yond綁帑帶同物理治療video...可以自己幫佢做
sanny0066 2011-11-24 10:06:58 PM
Alan7617 發表於 2011-11-24 07:53 PM
如Dr Ma 所講,波波隻腳要做手術,排咗12月,唉!我同你的心情都差不多,好膽心。 ...

Yond隻腳連手術都冇辦法根治
Pf8811 2011-11-25 01:57:19 AM

兔兔有事我地做兔奴都真係好頭痛,所以我地要加油
sanny0066 2011-11-25 01:59:28 AM
Pf8811 發表於 2011-11-25 01:57 AM
兔兔有事我地做兔奴都真係好頭痛,所以我地要加油

我今晚開始綁住佢雙腳...再幫佢做埋物理治療
nixie 2011-11-25 02:54:35 AM
Yond佢做咩事 >_<
sanny0066 2011-11-25 07:49:39 AM
nixie 發表於 2011-11-25 02:54 AM
Yond佢做咩事 >_

右腳天生肌肉發力唔到...令到膝蓋不能正常屈曲
smallsuishan 2011-11-25 09:31:46 AM
咁YOND行唔行到路

傻瓜, 你已經做左好多
盡左一個主人既責任 帶兔兔睇醫生

兔兔快樂與否, 其實主人既愛佔左極大部份
看得出你很愛兔兔, 放鬆一點吧!~
兔兔會感受到你的一切, 你為兔兔擔心, 兔兔都會擔心埋一份
sanny0066 2011-11-25 09:42:08 AM
smallsuishan 發表於 2011-11-25 09:31 AM
咁YOND行唔行到路

Yond行到路.,..情況好似人類單腳跳咁....綁左腳腳後行路姿勢好左好多...但我而家掙扎既就係一定要係看管住佢情況下先可以綁住佢..因為旨個繃帶CAKE到佢 而我地又唔知道但我同Kay都要返工 星期6,日先可以夾手夾腳綁到佢..可以做到治療既時間實在太小太小....

快速發帖