11月24日 中午 同YondYond去左紅磡獸醫道睇了腳腳...沒有辦法醫治..手術都冇用...只能夠用綁繃帶同幫佢做物理治療加強右腳肌肉活動能力
明日媽 2011-11-25 10:14:01 AM
Yond有你嘅愛鍚就已經好足夠啦!
唔好太自責,比多啲愛同關心,我相信天生缺憾對佢黎講唔會有影響!
你要努力同堅強呀!Be Yond嘅爸爸
sanny0066 2011-11-25 10:21:05 AM
明日媽 發表於 2011-11-25 10:14 AM
Yond有你嘅愛鍚就已經好足夠啦!
唔好太自責,比多啲愛同關心,我相信天生缺憾對佢黎講唔會有影響!
你要努 ...

尋日紅磡個外藉獸醫話...因為Yond右腳係拖住黎行...遲D可能都會出現問題...但至於咩問題就冇講清楚
明日媽 2011-11-25 10:23:52 AM
sanny0066 發表於 2011-11-25 10:21 AM
尋日紅磡個外藉獸醫話...因為Yond右腳係拖住黎行...遲D可能都會出現問題...但至於咩問題就冇講清楚{:3_12 ...

樂觀一點,最緊要係佢開心,開開心心佢會好過啲架!
可能到時會自自然然咁好返呢?
sanny0066 2011-11-25 10:32:13 AM
明日媽 發表於 2011-11-25 10:23 AM
樂觀一點,最緊要係佢開心,開開心心佢會好過啲架!
可能到時會自自然然咁好返呢? ...

不藥而癒
jinjin 2011-11-25 03:14:32 PM

有無問醫生如果做針炙會否有幫助呢?
sanny0066 2011-11-25 03:35:41 PM
無問。我今日先從明日媽口中得知兔兔都可以做針灸=0=
hh0 2011-11-25 04:48:45 PM
YOND 隻腳有無力, 有無知覺呢
sanny0066 2011-11-25 04:56:15 PM
hh0 發表於 2011-11-25 04:48 PM
YOND 隻腳有無力, 有無知覺呢

右腳應該冇力...但有知覺
yingxbb 2011-11-25 06:13:50 PM
唔好咁啦...凡事反好方面諗Ma...
我隻兔女都係...2個月前隻後腳斷左...
而家話就話d骨自己駁返...但又因長期包紮...習慣左...而家隻腳係叉左出黎..~_~
我日日都會同佢做物理治療...幫佢按摩返....
醫生又話...都驚佢關節有問題....
我都好擔心...但只好盡本份....
lukyee86111 2011-11-25 07:38:31 PM
sanny0066 發表於 2011-11-25 07:49 AM
右腳天生肌肉發力唔到...令到膝蓋不能正常屈曲

很慘

YOND 而家CAN JUMP OR NOT ? 佢有無唔開心???
sanny0066 2011-11-26 12:14:29 AM
lukyee86111 發表於 2011-11-25 07:38 PM
很慘

YOND 而家CAN JUMP OR NOT ? 佢有無唔開心???

買返來到而家都未跳過
sanny0066 2011-11-26 12:15:10 AM
yingxbb 發表於 2011-11-25 06:13 PM
唔好咁啦...凡事反好方面諗Ma...
我隻兔女都係...2個月前隻後腳斷左...
而家話就話d骨自己駁返...但又因長 ...

原來同病相憐...點解你隻兔囡囡無啦啦斷左腳嫁百厭得劑
lukyee86111 2011-11-26 05:54:47 PM
sanny0066 發表於 2011-11-26 12:14 AM
買返來到而家都未跳過

kwan104kwan 2011-11-26 10:15:57 PM
點算呀!?原來咁嚴重!
咁醫生有無講他痛唔痛的?
做物理治療要經常做的!
可否託人幫手?
點都要吱D時間做呀!
sanny0066 2011-11-26 11:48:08 PM
lukyee86111 發表於 2011-11-26 05:54 PM

初初買回來前..佢仲細以為佢未識跳..之後開始右腳叉左出黎..先知道好大獲

快速發帖