明天要帶兔兔做絶育手術, 請問兔兔有無咩要預準架呢?  另外, 兔兔駛唔駛話手術前幾多個鐘唔準食野架?  
明日媽 2011-11-27 01:57:41 AM
sanny0066 發表於 2011-11-27 01:52 AM
似10歲

作死你呀!佢身體咁好,唔似5歲,就當然似2,3歲啦
sanny0066 2011-11-27 02:59:15 AM
明日媽 發表於 2011-11-27 01:57 AM
作死你呀!佢身體咁好,唔似5歲,就當然似2,3歲啦

2,3歲 +埋咪5歲囉..Dr.Ma講野真係高深
sanny0066 2011-11-28 12:41:32 AM
Twhtracy 發表於 2011-11-27 11:16 PM
我GE 意思就係想話夏天好D .. 係咪因為冬天凍.. 怕佢做完手術體溫會低D.. 所以夏天好D... ...

詳細原因真係唔知..我都係望左一望 冇記住
花芝媽 2011-11-28 12:56:55 AM
sanny0066 發表於 2011-11-28 12:41 AM
詳細原因真係唔知..我都係望左一望 冇記住

因為做完手術  兔寶體溫低   甘夏天溫度高就可以令佢暖d ...

如果冬天做  佢體溫米仲會仲低 .......          你諗下你肚痛既話 ... 都想溫度暖d舒服d  好過凍冰冰 a0a

sanny0066 2011-11-28 09:29:57 AM
Twhtracy 發表於 2011-11-28 09:25 AM
有埋暖風機會唔會好d? 等到夏天奶茶都差唔多成1歲大....

係你等唔切...定奶茶等唔切先
sanny0066 2011-11-28 09:35:42 AM
Twhtracy 發表於 2011-11-28 09:30 AM
我驚佢有d 咩蚊自己毛ge 習慣開始 習慣左就算絕左育都會仲有....
咁我寧願買多幾部暖風機整暖間屋佢俾佢 ...

話時話..我都打算1-2月做絕育...但唔打算做咁多保暖措施...我只係打算絕育後 用大毛巾包起晒成個籠...全屋保持安靜 同埋24小時睇實2隻衰囡
sanny0066 2011-11-28 09:41:05 AM
Twhtracy 發表於 2011-11-28 09:36 AM
同埋我成日覺得夏天又熱又濕...開埋冷氣我都係覺得個廁所都會快d 臭.... 搞唔掂...
冬天乾乾爽爽 咩都快d ...

夏天又熱又盛 冇咩必要 我都唔想拎住個兔袋出街
sanny0066 2011-11-28 09:53:06 AM
Twhtracy 發表於 2011-11-28 09:49 AM
yes!!!!!!!!!!!!!!!!! 即係雖然都應該會坐的士番屋企...
但係一冷一熱上車落車..

我太窮..冇錢坐的士
sanny0066 2011-11-28 10:05:22 AM
Twhtracy 發表於 2011-11-28 09:58 AM
如果係咁.. 都係冬天做好喇你 ...
唔係你熱傻就佢地熱傻...

講得岩..等到夏天既話2隻野都快1歲
sanny0066 2011-11-28 10:13:01 AM
Twhtracy 發表於 2011-11-28 10:10 AM
係lor 我怕到時佢已經有d 習慣改唔到....

先改掉你隻奶茶黑面的壙習慣
肥墨魚 2011-11-28 10:22:47 AM 來自手機
sanny0066 2011-11-28 10:25:40 AM
Twhtracy 發表於 2011-11-28 10:15 AM
奶茶: (唱歌中...)不可改變 那壞習慣~~~~

姨排.. 好d ga 喇. 尋日仲扮晒嗲伸個鼻圍欄引我入去...

睇黎你主人開始被你感化了
sanny0066 2011-11-28 10:26:06 AM
肥墨魚 發表於 2011-11-28 10:22 AM
通常脾氣臭兔兔絕育後 性格會180°大轉變 奶茶可能係其中一員

咁墨魚皮個時有冇變乖左
sanny0066 2011-11-28 10:36:50 AM
Twhtracy 發表於 2011-11-28 10:33 AM
冧到我暈左... 哈哈哈 之後佢突然起身洗面..
洗完又塞番個頭去我手下面要我繼續摸頭仔  ...

可能佢突然間好頭癢..想你幫佢勾下炸...你諗多左啦
肥墨魚 2011-11-28 10:42:27 AM 來自手機

快速發帖