放工番到去,發現距左腳有事,明顯距重心係右腳,零空整起隻左腳!唔願行,食A草碎,唔肯食T草,有便便,點算?!好擔心...
vienna84 2011-12-7 11:34:24 AM
唉...真係好sad....以前見到佢跳跳跳, 無時停,而家見到佢一下一下咁...
多多好心急, 我其實都唔知佢係咪痛, 佢又係跳黎跳去, 行黎行去, 企高, 申懶腰, 咩都做齊...
之前初初整親佢都唔可以申長腳趴,到而家成日8-9點攤係到訓
我摸佢有事既腳仔明顯無另一隻腳咁厚肉, 好似好瘦咁...睇下馬醫生點講星期日...
好唔番我都唔知點算......
sanny0066 2011-12-7 11:36:00 AM
yingxbb 發表於 2011-12-7 11:29 AM
我都唔知咩事.....................佢隻腳......好明顯好似人坐係到棟高隻腳坐咁............
好明顯睇到 ...

陰公...就好似當時我見到YondYond連左腳都叉埋出黎咁...無助既感覺我明白...咁你打算book邊個醫生..
vienna84 2011-12-7 11:38:13 AM
yingxbb 發表於 2011-12-7 11:15 AM
/ _ \ 我隻仔琴晚同一情況....發現佢隻左腳有事,明顯距重心係右腳.........
好sad.......女女岩岩好返... ...

女女有咩事????
yingxbb 2011-12-7 11:49:56 AM
sanny0066 發表於 2011-12-7 11:36 AM
陰公...就好似當時我見到YondYond連左腳都叉埋出黎咁...無助既感覺我明白...咁你打算book邊個醫生.. ...

..................................................................................感受到個種..唔知點既感覺~
我諗住book返醫返好女女個間獸醫診所ja....不過佢地係專醫貓狗~_~"! 但佢係24小時, 不過識醫兔兔既醫生咁岩今日請左假, 聽日先聽到.....................
我都係諗住睇左大概知咩事先................我而家完全都唔知咩事..................................................................~_~
yingxbb 2011-12-7 11:52:02 AM
vienna84 發表於 2011-12-7 11:38 AM
女女有咩事????

女女之前跌斷腳............而家駁返...................好返架啦...................岩岩"
而家到仔仔...........................發現仔仔隻腳唔肯用力................重心偏向一邊...............企得唔係好穩..................~_____________________~
我既心情...................................................唔好受......................................
sanny0066 2011-12-7 11:55:37 AM
yingxbb 發表於 2011-12-7 11:52 AM
女女之前跌斷腳............而家駁返...................好返架啦...................岩岩"
而家到仔仔.. ...

女女係咪同仔仔一齊住
sanny0066 2011-12-7 11:56:08 AM
yingxbb 發表於 2011-12-7 11:49 AM
..................................................................................感受到個種..唔知 ...

實在太陰公了...接腫而黎既打擊真係唔好受
vienna84 2011-12-7 12:11:40 PM
摸唔摸到佢d 骨有無骨折?
女女都好叻, 駁番都好番! 仔仔都會無事既......><
sanny0066 2011-12-7 12:19:36 PM
yingxbb 發表於 2011-12-7 11:52 AM
而家到仔仔.. ...

你係邊間獸醫診所睇...識幫兔兔駁骨咁勁
yingxbb 2011-12-7 12:34:57 PM
sanny0066 發表於 2011-12-7 11:55 AM
女女係咪同仔仔一齊住

女女同仔仔分開住已經3個月啦.............=_______________=
因為自從女女受傷......我驚仔仔再整到佢...所以分開住....
yingxbb 2011-12-7 12:35:53 PM
sanny0066 發表於 2011-12-7 11:56 AM
實在太陰公了...接腫而黎既打擊真係唔好受

真係好難受................................女女真係岩岩好返........真係岩岩好返咋...............
而家到仔仔.............
yingxbb 2011-12-7 12:37:38 PM
vienna84 發表於 2011-12-7 12:11 PM
摸唔摸到佢d 骨有無骨折?
女女都好叻, 駁番都好番! 仔仔都會無事既......>

就係摸唔到有骨折............好正常既一條腿.........
女女之前骨折隻腳係吊吊FING....但仔仔今次唔係呢個樣........
見佢D腳指係抓住咁..唔放鬆..............>_< 唔知咩事~~
yingxbb 2011-12-7 12:43:36 PM
sanny0066 發表於 2011-12-7 12:19 PM
你係邊間獸醫診所睇...識幫兔兔駁骨咁勁

因為女女佢仲細個...D骨仲生緊....
打石膏...打左1.5-2個月....穩定左個位....拎佢D骨自動生返埋....
而家生埋左啦....隻腳仔原先係因為打長期石膏叉左出黎.....
但係E兩日...見佢隻腳仔縮返入去......仲好開心四圍跳...跳開心舞...FING頭....好HAPPY...
我自己見到都開心哂....因為女女終於好返................
跟住琴晚..............就到仔仔......................................................SAD
vienna84 2011-12-7 12:46:34 PM
如果唔係骨折, 仔仔可能扭親下, 再嚴重d 就係滕頭移位, dr. ma 係咁樣同我講....
不過佢一個星期都未見有咩好轉= = 灰.....
sanny0066 2011-12-7 01:39:16 PM
yingxbb 發表於 2011-12-7 12:43 PM
因為女女佢仲細個...D骨仲生緊....
打石膏...打左1.5-2個月....穩定左個位....拎佢D骨自動生返埋....
而 ...

唉 我岩岩係道諗點解YondYond隻腳唔可以打石膏自然好返...你隻囡囡而家幾歲

快速發帖