腳腳有事

vienna84 發表於 2011-11-29 20:06|來自手機|只看該作者|倒序瀏覽|打印
放工番到去,發現距左腳有事,明顯距重心係右腳,零空整起隻左腳!唔願行,食A草碎,唔肯食T草,有便便,點算?!好擔心...
yingxbb 2011-12-7 03:04:35 PM
sanny0066 發表於 2011-12-7 02:55 PM
我Yond得3-4個月大...我星期日問下Dr.Ma打石膏有冇幫助先

所謂既打石膏..我初初都以為好似人咁...有塊藥膏...
但我發現係冇藥既成份....只係有D網同沙布幫佢固定骨位.....自己生返埋...
vienna84 2011-12-7 03:19:34 PM
sanny0066 發表於 2011-12-7 02:55 PM
我Yond得3-4個月大...我星期日問下Dr.Ma打石膏有冇幫助先

有機會!!!!!!
vienna84 2011-12-7 03:21:05 PM
yingxbb 發表於 2011-12-7 03:04 PM
但我發現係冇藥既成份....只係有D網同沙布幫佢固定骨 ...

下, 連藥都無咁神奇...咁起碼有D 消炎藥比佢食下MA? 你個隻係咪侏儒兔四圍跳架?
其實我都好擔心如果佢好唔番, 但係佢個性格咁好動,我怕佢又整親第二到....
yingxbb 2011-12-7 03:37:09 PM
vienna84 發表於 2011-12-7 03:21 PM
下, 連藥都無咁神奇...咁起碼有D 消炎藥比佢食下MA? 你個隻係咪侏儒兔四圍跳架?
其實我都好擔心如果佢好 ...

我隻女女係獅子兔黎ga....不過都好鍾意跑黎跑去....我都驚佢又再整親=,="
頭個幾日係有d消炎藥....之後都冇....
sanny0066 2011-12-7 03:48:25 PM
yingxbb 發表於 2011-12-7 03:02 PM
個個位係咪叫小腿=.="  腳板之後上面條骨......
斷開左2折.....=_="....而家痴返埋1齊=,="............ ...

小朋友既癒合能力真係強
sanny0066 2011-12-7 03:49:05 PM
yingxbb 發表於 2011-12-7 03:04 PM
但我發現係冇藥既成份....只係有D網同沙布幫佢固定骨 ...

呢D係叫"綁住"唔係叫"石膏"
sanny0066 2011-12-7 03:50:50 PM
yingxbb 發表於 2011-12-7 03:37 PM
我隻女女係獅子兔黎ga....不過都好鍾意跑黎跑去....我都驚佢又再整親=,="
頭個幾日係有d消炎藥....之後都 ...

我隻Yond妹睇完紅磡獸醫後只有止痛藥同繃帶一舊
sanny0066 2011-12-7 03:51:19 PM
vienna84 發表於 2011-12-7 03:21 PM
其實我都好擔心如果佢好 ...

你係咪養緊一隻兔兔呀咁
vienna84 2011-12-7 04:11:15 PM
sanny0066 發表於 2011-12-7 03:51 PM
你係咪養緊一隻兔兔呀咁

係丫, 我一隻ja, 家姐屋企有一隻, 佢個隻係貓貓兔, 唔係好理人, 又唔會跳高跳企, 只係識周圍痾....keke
好高傲...有次我比草佢食, 一啖咬埋黎, 唔知係咪我隻手有我多多豬d 味, 佢唔like 我= =.....
vienna84 2011-12-7 04:12:18 PM
sanny0066 發表於 2011-12-7 03:48 PM
小朋友既癒合能力真係強

我都想我隻b 可以咁強.....
sanny0066 2011-12-7 04:16:26 PM
vienna84 發表於 2011-12-7 04:11 PM
係丫, 我一隻ja, 家姐屋企有一隻, 佢個隻係貓貓兔, 唔係好理人, 又唔會跳高跳企, 只係識周圍痾....keke
...

哈哈咁你而家呢隻識去廁所未呀
vienna84 2011-12-7 04:21:39 PM
sanny0066 發表於 2011-12-7 04:16 PM
哈哈咁你而家呢隻識去廁所未呀

未啦....不過未整親之前佢都唔會係出面去, 只會番入去先去, 而家換左個大d 既籠集中係食野個到去vv 同便便啦, 而家見佢整親,我都唔多教會, 話時話, 佢飲水好少...2日先飲到220ml
sanny0066 2011-12-7 04:23:45 PM
vienna84 發表於 2011-12-7 04:21 PM
未啦....不過未整親之前佢都唔會係出面去, 只會番入去先去, 而家換左個大d 既籠集中係食野個到去vv 同便 ...

我隻Be一日都係飲200-250ml左右...而Yond因為佢飲水方法怪怪地..所以成日係道晒水...我都計唔到佢一日倢幾多水
vienna84 2011-12-7 04:33:08 PM 來自手機
sanny0066 發表於 2011-12-7 04:23 PM
我隻Be一日都係飲200-250ml左右...而Yond因為佢飲水方法怪怪地..所以成日係道晒水...我都計唔到佢一日倢 ...

下,點解既??我隻野d尿有時好深色,應該係飲太少...><
肥墨魚 2011-12-7 04:47:47 PM 來自手機

快速發帖