花芝媽 2011-12-1 07:54:00 PM
陰公豬囉.....   ><   !!       你唔係幫佢用布 圍腳固定嫁咩 ..     

甘e加行路點呀 會唔會好唔方便...   腳係真係用唔到力  定點??      會唔會跳高都有問題??
人都有得食安x奶粉 幫d骨+返d營養  兔仔有冇??   

遲下手腳都差出黎  會唔會行唔到?   

其實主要原因係米  先天d骨  唔好...  就好似人bb個陣少飲奶  少飲有營養既野 令到d骨頭弱d ??

dr.ma 有冇話可以點做     睇到我心都up埋   yond妹 ><~~
花芝媽 2011-12-1 07:58:36 PM
sanny0066 發表於 2011-12-1 07:55 PM
dr ma話手術都冇辦法可以醫到 我係Dr.ma個部電話見過D 4肢都叉晒出黎既兔兔相 我腦海而家全部都係個D兔兔 ...

其實4肢差哂出黎    最壞最壞情況戚米會行唔到?     

甘e加yond妹   佢後腳已經發唔到力   拖黎行???   

佢e加佢手仔正常  點解最後會連手仔都差出黎?    係天身咩問題?

花芝媽 2011-12-1 08:01:23 PM
不如打電話問下兔協 有冇方法  有方法早試早好
花芝媽 2011-12-1 08:15:25 PM
sanny0066 發表於 2011-12-1 08:11 PM
打左去兔協問了 兔協職員話九龍動物醫院 Dr.Ivy識針灸

=  = ..omg  係米飛左個個...........
花芝媽 2011-12-1 08:16:06 PM
有冇打算問下其他醫生 識唔識針
花芝媽 2011-12-1 08:20:36 PM
我岩岩上網打兔兔針灸  發現有d兔兔 全身陏唔到  到針完幾次後可以自己趴係到 ...     係有效 但要搵到人識針先得= =
花芝媽 2011-12-1 08:23:52 PM
http://www.hkheadline.com/pet/pe ... d=805&srctype=g

仲有幾位醫生識 ...  可以問下呀你*0*      

話說  圖片個位係米betty
花芝媽 2011-12-1 09:11:03 PM

聽日再打下啦 ...     希望快d搵到方法..     針灸我諗係真係得..    但問題要搵到醫生識幫兔仔針...   

到4肢差哂出黎會唔會行唔到??   佢e加雙腳係米拖住黎行??
花芝媽 2011-12-1 09:16:38 PM
sanny0066 發表於 2011-12-1 09:13 PM
Yond而家伙趴住黎行...即係拖住拖住咁

睇到我心都up ...     yond爸你加油.. yond 佢仲想行路證明仲想靠自己黎活動 ..     
你唔好放棄呀   我幫你睇下有咩醫生識幫兔仔針灸.....         
順手問我朋友可以點    問下有冇咩補品   對兔仔健康係好d ..  問下有冇幫助  有既比個電話你問下
花芝媽 2011-12-1 09:23:24 PM
大家既兔寶真係好幸福.. 有d錫佢既兔奴..........
花芝媽 2011-12-1 10:31:40 PM
nixie 發表於 2011-12-1 09:57 PM
呢隻兔兔都做左針灸 同個咩 艾療
http://blog.yahoo.com/_V5JC5RU2RHCIW55TSGHIH6BFKY/articles/81908

我都睇過呀... 我岩岩係fb就係搵依個人   之前見佢係fb 幫兔仔試 ...     但搵唔到= = ~~   
花芝媽 2011-12-1 11:44:54 PM
jinjin 發表於 2011-12-1 11:28 PM
Ivy唔係仲係九龍咩?

唔係betty 同ivy 都飛左咩0..0
花芝媽 2011-12-3 06:15:43 PM
sanny0066 發表於 2011-12-3 02:07 PM
呢隻兔兔應該係自由行.坐住輪椅應該入唔到籠 .同埋坐左輪椅點樣VV 同 CC ...

坐輪椅個陣佢有用尿片 ..  
花芝媽 2011-12-4 12:01:02 AM
sanny0066 發表於 2011-12-3 09:34 PM
希望唔洗行到最後呢一步

咁緊係啦..   e加情況點呀

快速發帖