兔兔黎左第二日, 但係佢完全唔驚人, 又比抱, 又比反轉
雖然咁乖應該開心, 下星期一先body check, 但係會唔會唔正常嫁?

sanny0066 2011-12-10 01:34:29 AM
肥墨魚 發表於 2011-12-9 05:11 PM
小朋友…俾墨魚爸揸揸先丫^^

我都係小朋友黎嫁..墨魚爸你黎楂我啦
chillimilk 2011-12-10 03:48:04 AM
Sawb226 發表於 2011-12-9 03:06 PM
呢方面確實要問墨魚爸, 佢係反兔能手, 隻隻兔比佢反都可以郁都唔郁架!!!! 兔聚時已經示範過!!!  ...

wa! 墨魚爸 又一次正明你真係勁!
y22f 2011-12-10 11:43:12 AM
sharonlai 發表於 2011-12-8 11:17 PM
Dor Dor反轉左之後會好乖好似訓埋教教咁, 其實佢真係舒服? 定係BB所以比我舞? 定其實驚驚緊? ...

佢真係好可愛呀........bb通常都乖d...大大下就曳@.@...係咪禁架?人都係咁既....
jinjin 2011-12-10 11:45:24 AM
sanny0066 發表於 2011-12-8 11:42 PM
假死...兔囡假懷孕我就聽過..假死我有聽過狗狗會...但兔兔都會我真係唔知
兔兔假死...主人見到就 ...

係兔兔保護自己既一個方法,扮死係防止敵人繼續攻擊。
jinjin 2011-12-10 11:51:22 AM
sharonlai 發表於 2011-12-9 07:54 AM
Dor Dor會係門前面8掛8掛, 不過又唔係好敢自己出黎咁
會唔會仲緊張唔敢出黎玩呢? ...

兔兔天生係被獵者,所以會好小心,睇定哂無危險至會做一D佢覺得安全既野,
佢初初去到你屋企,對佢黎講係一個陌生既地方,你俾佢係籠入邊多幾日,個籠對佢黎講都係新地方。
等佢覺得安全安心,就打開個籠門,等佢自己出黎,唔好捉佢出黎,
用手餵佢食草/糧,等佢熟習你既氣味,咁佢就唔會驚架啦,
俾多幾日時間佢適應下新環境啦~
jinjin 2011-12-10 11:52:33 AM
sanny0066 發表於 2011-12-10 01:34 AM
我都係小朋友黎嫁..墨魚爸你黎楂我啦

呢一幕好得人驚呀,

不如聚會時表演一下呀
肥墨魚 2011-12-10 12:22:31 PM 來自手機
肥墨魚 2011-12-10 12:27:33 PM 來自手機
jinjin 2011-12-10 12:36:41 PM
肥墨魚 發表於 2011-12-10 12:22 PM
兔仔我揸過數千隻,"楂" 未試過…係點咖

黑魚爸,你覆錯左人啦,應該回覆sanny至岩呀,唔係佢唔知你回左佢呵
肥墨魚 2011-12-10 12:46:28 PM 來自手機
jinjin 2011-12-10 12:50:24 PM
肥墨魚 發表於 2011-12-10 12:46 PM
就係唔太想佢睇到~點知佢無啦啦咁講 想對我做乜啫

但係我好想睇下喎
一定好精彩
sanny0066 2011-12-10 10:24:00 PM
jinjin 發表於 2011-12-10 11:51 AM
兔兔天生係被獵者,所以會好小心,睇定哂無危險至會做一D佢覺得安全既野,
佢初初去到你屋企,對佢黎講 ...

Be岩岩黎個頭幾日..都係用捕雞形式訓教...係到而家先敢訓到好似條鯊魚咁
sanny0066 2011-12-10 10:24:51 PM
jinjin 發表於 2011-12-10 11:52 AM
呢一幕好得人驚呀,

死人頭呀...捉字蝨
sanny0066 2011-12-10 10:25:20 PM
jinjin 發表於 2011-12-10 12:36 PM
黑魚爸,你覆錯左人啦,應該回覆sanny至岩呀,唔係佢唔知你回左佢呵  ...

我會睇晒你同墨魚爸既抵死回覆既
sanny0066 2011-12-10 10:25:51 PM
肥墨魚 發表於 2011-12-10 12:46 PM
就係唔太想佢睇到~點知佢無啦啦咁講 想對我做乜啫

你可以對我做D咩咪做D咩囉..但記得記得

唔係好Kay媽隔離做呀

快速發帖