大家好, 我係新手黎, 想問D野呀
兔兔黎左幾日, 我係一半A草一半T草比佢, 再加少少糧
但係我頭先發現佢PAT PAT痴左D屎屎, 臭臭地, 我估可能係盲腸便
咁我係咪應該比多D T草呢? 定正常?
兔兔大約2個月, 385g, 會唔會太輕呀?THX
sanny0066 2011-12-10 01:25:21 AM
katy 發表於 2011-12-9 02:55 PM
發現提子屎

其實靚便正如HILL媽講~~~黃金便 (多纖維 + 乾身 + 大粒)

糧兜有自己陣VV味佢會覺得個餐食得特別開胃
sanny0066 2011-12-10 01:26:52 AM
sharonlai 發表於 2011-12-9 07:09 PM
話時話, Dor Dor真係好叻女!!!
佢宜家已98%尿尿係晒廁所, 係會有時係草屋都有一撻 ...

你將草屋放入籠內DorDor冇咬間草屋嗎叻女
chillimilk 2011-12-10 03:55:24 AM
sharonlai 發表於 2011-12-9 07:09 PM
話時話, Dor Dor真係好叻女!!!
佢宜家已98%尿尿係晒廁所, 係會有時係草屋都有一撻 ...

wa! 善霧c 我na
sharonlai 2011-12-10 10:26:18 AM

Dor Dor今朝試左momi草喇~ 一開未比佢已經企係門口催~
比住一條佢, 佢食都食唔切睇黎佢都幾like
琴日開始, Dor Dor活潑左好多, 成日企係籠邊8掛同人, 人去到邊佢追到邊
sharonlai 2011-12-10 10:37:08 AM
sanny0066 發表於 2011-12-10 01:26 AM
你將草屋放入籠內DorDor冇咬間草屋嗎叻女

DorDor當然...................有咬啦!!!!
不過未至於破壞佢, 所以就由得佢, 當磨牙啦
肥墨魚 2011-12-10 12:41:37 PM 來自手機
sanny0066 2011-12-10 10:20:50 PM
chillimilk 發表於 2011-12-10 03:55 AM
wa! 善霧c 我na

算吧啦..繼續努力啦..Yond妹到而家都仲未識唯有勤d洗VETBED啦
sanny0066 2011-12-10 10:21:29 PM
sharonlai 發表於 2011-12-10 10:37 AM
DorDor當然...................有咬啦!!!!
不過未至於破壞佢, 所以就由得佢, 當磨牙啦 ...

但我冇放草屋入去籠...草屋太大個了
sanny0066 2011-12-10 10:22:04 PM
sharonlai 發表於 2011-12-10 10:26 AM
Dor Dor今朝試左momi草喇~ 一開未比佢已經企係門口催~
比住一條佢, 佢食都食唔切睇黎佢都幾like
...

睇黎Dor 遲D都會好似Be妹咁8...見到咩都走去頂下先
chillimilk 2011-12-11 03:15:59 PM
sanny0066 發表於 2011-12-10 10:20 PM
算吧啦..繼續努力啦..Yond妹到而家都仲未識唯有勤d洗VETBED啦

vetbed終於琴日中左一次na
每次叫佢vv 佢真係肯聽 上去廁所v個wor...
但其他時間就
chillimilk 2011-12-11 03:32:23 PM
smallsuishan 發表於 2011-12-9 02:28 PM
總之....

維持兔兔平身既飲食習慣

day 1黎屋企 已經溝草 我隻得兩個零月 ok嗎? 因我怕突然某某草吾靚或斷貨
餐餐配答有時不同:
- apd a + momi 1st + 小小oxbow organic
- momi a + momi 1st + apd 1st
如poopoo 幾黑 就變為
- apd 1st + momi 1st poopoo變番黃d 但厘個配答只敢一日一次
請指教...
sanny0066 2011-12-11 07:30:22 PM
chillimilk 發表於 2011-12-11 03:15 PM
vetbed終於琴日中左一次na
每次叫佢vv 佢真係肯聽 上去廁所v個wor...
但其他時間就{: ...

有時兔兔真係會忍唔住有時又會柯出界...Yond就係其中一個好例子
sharonlai 2011-12-13 01:38:58 PM
chillimilk 發表於 2011-12-11 03:32 PM
day 1黎屋企 已經溝草 我隻得兩個零月 ok嗎? 因我怕突然某某草吾靚或斷貨
餐餐配答有時不同:
-  ...

我宜家都係momi 1st cut+apd 1st cut
再+apd a草,屎屎唔黑,不過等d apd食晒之後我想轉晒momi
Dor dor鍾意momi多d呀,可能香d啦
chillimilk 2011-12-13 08:17:48 PM
sharonlai 發表於 2011-12-13 01:38 PM
我宜家都係momi 1st cut+apd 1st cut
再+apd a草,屎屎唔黑,不過等d apd食晒之後我想轉晒momi
Dor dor鍾 ...

曳b好曳 每次加新既momi1st 就食d 舊既就momi 1st就永遠吾食
不過 其他草其他牌子佢最後都會食晒 只剩以上果種lor
apd 1st佢都幾中意食 不過d枝太幼 怕磨吾到牙仔
而且好好好...多枯左ga 買兩次都係咁!
chillimilk 2011-12-13 08:24:21 PM
Twhtracy 發表於 2011-12-13 01:59 PM
我想問momi 2nd 其實係咩樣?????

heheee 我都想買埋2nd 溝比佢
不過 我已經有好多種不同既草有排食...

快速發帖