大家好, 我係新手黎, 想問D野呀
兔兔黎左幾日, 我係一半A草一半T草比佢, 再加少少糧
但係我頭先發現佢PAT PAT痴左D屎屎, 臭臭地, 我估可能係盲腸便
咁我係咪應該比多D T草呢? 定正常?
兔兔大約2個月, 385g, 會唔會太輕呀?THX
肥墨魚 2011-12-9 12:21:50 AM 來自手機
sanny0066 2011-12-9 12:22:26 AM
衰仔(00) 發表於 2011-12-9 12:17 AM
我嫂買toto個陣都係係i love rabbit買...店員都係推介apd!

咁包APD係咪係i love rabbit買返???APD咁貴..梗係推介APD啦
sanny0066 2011-12-9 12:22:53 AM
肥墨魚 發表於 2011-12-9 12:19 AM
我想喊…你又話"認真就……"

告一段落
sharonlai 2011-12-9 12:26:55 AM
唔係呀, I LOVE既店員話佢之前食開ALEX
不過之前我上網爬文個時, 見話APD/OXBOW最好, 所以揀左APD (PETEGG買)
咁即係應該減A草 (一汁仔就夠)?
sharonlai 2011-12-9 12:28:26 AM
第一次養兔仔, 好多野要學, THX 大家!!!
sanny0066 2011-12-9 12:29:22 AM
sharonlai 發表於 2011-12-9 12:26 AM
唔係呀, I LOVE既店員話佢之前食開ALEX
不過之前我上網爬文個時, 見話APD/OXBOW最好, 所以揀左APD (PETEGG ...

其實一汁仔就夠嫁啦...糧就可以俾一"學"中湯更既入量
肥墨魚 2011-12-9 12:34:45 AM 來自手機
sanny0066 2011-12-9 12:39:12 AM
肥墨魚 發表於 2011-12-9 12:34 AM
sanny哥哥~嗚…佢無視我呀,你黎啦,都係sanny哥哥好啲

墨魚弟弟..你講D野太高深...樓主要消化消化
肥墨魚 2011-12-9 12:46:05 AM 來自手機
sanny0066 2011-12-9 12:48:30 AM
肥墨魚 發表於 2011-12-9 12:46 AM
算你狠><

你是指樓主嗎
肥墨魚 2011-12-9 01:11:50 AM 來自手機
sanny0066 2011-12-9 01:17:01 AM
肥墨魚 發表於 2011-12-9 01:11 AM
我已經用最少字最簡單>

智考wo..智者就算講1個字都好深嫁啦
sharonlai 2011-12-9 07:43:36 AM
肥墨魚 發表於 2011-12-9 12:13 AM
去a草 body check 問dr 益生菌有沒有幫助 鏟除草花 抱就睇到 唔洗反 減輕對兔兔造成壓力
如有粟米便同時 ...

去A草? 即係點呀? 減少A草?
益生菌指草粉嗎? 其實我有草粉, 係之前DR GERRY開比我的, 不過我唔敢亂比兔兔食...
鏟除草花係指淨係揀D技莖比佢食嗎?
(消化結果)
Sawb226 2011-12-9 09:33:30 AM
sharonlai 發表於 2011-12-9 07:43 AM
去A草? 即係點呀?  減少A草?
益生菌指草粉嗎? 其實我有草粉, 係之前DR GERRY開比我的, 不過我唔 ...

by the way, 佢啱啱到屋企, 唔好成日拎佢出來攬攬抱抱住, 比佢係籠裡面適應下先....佢仲係BB, 你又係新手......總之係petshop 買的兔兔, 真係要好小心....我睇佢真係BB only.....

Sawb226 2011-12-9 09:39:19 AM
sharonlai 發表於 2011-12-9 07:43 AM
去A草? 即係點呀?  減少A草?
益生菌指草粉嗎? 其實我有草粉, 係之前DR GERRY開比我的, 不過我唔 ...

我覺得如果兔兔肯自己食草, 真係無必要比草粉佢地食, 特別係BB, 邊識食咁多野, 比返D最簡單的草便可.....
......我都唔明點解D醫生咁中意比草粉!

快速發帖