大家好, 我係新手黎, 想問D野呀
兔兔黎左幾日, 我係一半A草一半T草比佢, 再加少少糧
但係我頭先發現佢PAT PAT痴左D屎屎, 臭臭地, 我估可能係盲腸便
咁我係咪應該比多D T草呢? 定正常?
兔兔大約2個月, 385g, 會唔會太輕呀?THX
smallsuishan 2011-12-9 02:23:26 PM
咁就有得佢啦~~
吃多d草好
smallsuishan 2011-12-9 02:28:05 PM
總之....

維持兔兔平身既飲食習慣
唔好大改變就ok

除非食緊既野係唔健康先改~~ 加油啦兔奴
sharonlai 2011-12-9 02:28:35 PM
smallsuishan 發表於 2011-12-9 02:20 PM
試下俾MOMI  2nd cut........
1st 好多枝....

係咪睇下佢接唔接受2nd cut先試1st but?
sharonlai 2011-12-9 02:31:24 PM
smallsuishan 發表於 2011-12-9 02:04 PM
其實APD 好開頭其實係OK的
不過而家開始成日都枯... 枯得好慘

好彩我所有草都係買左最細包個隻黎試左先~
一陣去買包momi比Dor Dor試下先~
明日媽 2011-12-9 02:32:11 PM
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
明日媽 2011-12-9 02:33:16 PM
明日媽 2011-12-9 02:35:52 PM
明日媽 2011-12-9 02:38:01 PM
明日媽 2011-12-9 02:44:58 PM
katy 2011-12-9 02:55:33 PM
sharonlai 發表於 2011-12-9 11:43 AM
佢D屎都OK圓同黑啦~ 宜家我已經比晒T草, 再加一汁仔A草
另外一"巾"仔OXBOW糧 (佢超愛隻糧, 好快食晒, 糧 ...

發現提子屎

其實靚便正如HILL媽講~~~黃金便 (多纖維 + 乾身 + 大粒)

草就冇話一定某某牌子好,最緊要岩食,食得多 (都係果句,對日本草有保留。 )

d兔B好鍾意將糧兜做廁所 ,可以開餐先比個兜佢 (我就早 & 晚各一匙糧)
明日媽 2011-12-9 02:58:17 PM
katy 發表於 2011-12-9 02:55 PM
發現提子屎

其實靚便正如HILL媽講~~~黃金便 (多纖維 + 乾身 + 大粒)

我明明細個都成日坐係個糧兜到,唔知係唔係fit哂佢pat pat,佢覺得好有安全感
katy 2011-12-9 03:02:21 PM
明日媽 發表於 2011-12-9 02:58 PM
我明明細個都成日坐係個糧兜到,唔知係唔係fit哂佢pat pat,佢覺得好有安全感 ...

呀B都係 成日以為佢細食,遠看以為食極做有糧,近看點知係便便..................
有時vv左,仲攪到手仔腳仔黃哂

我發現多數 (寵物店) 兔b都係咁ga! 係啦! 有安全感丫ma!!
明日媽 2011-12-9 03:06:04 PM
katy 發表於 2011-12-9 03:02 PM
呀B都係  成日以為佢細食,遠看以為食極做有糧,近看點知係便便..................
有時vv左,仲攪到 ...

係呀!一痾vv就成個pat pat都係
sharonlai 2011-12-9 07:06:14 PM
明日媽 發表於 2011-12-9 02:58 PM
我明明細個都成日坐係個糧兜到,唔知係唔係fit哂佢pat pat,佢覺得好有安全感 ...

係呀, Dor Dor都係咁, 會成隻兔坐下來係糧兜度食草
sharonlai 2011-12-9 07:09:01 PM
明日媽 發表於 2011-12-9 03:06 PM
係呀!一痾vv就成個pat pat都係

話時話, Dor Dor真係好叻女!!!
佢宜家已98%尿尿係晒廁所, 係會有時係草屋都有一撻

快速發帖