琴日係紅蘿蔔見到d 類似草磚的東西 ... 有聖誕樹形架
佢好似有d 燕麥 .... 草.... inside

有無人買過比兔仔食??  

12月18日
我終於買左燕麥草噹噹比程程

IMG_4949.JPG 心想MOMI出的,應該都可以放心比佢食....

IMG_4952.JPG 程程都有食

IMG_4953.JPG 一晚過去, 程程食左1/4 燕麥草噹噹 .... 不過...

IMG_4954.JPG 程程草食少左,D CC 細粒左同少左....
頭先,我餵完糧比佢  .... 我見佢吐左D 咬碎左既糧出黎.... 雖然我唔知關唔關燕麥草噹噹事,但我決定拿開去,唔比佢食住.... 以保萬一

nixie 2011-12-14 02:32:58 PM
我買過.. 之前有隻係圓形既... 兔仔好中意食~~     我諗住聖誕節再買呢隻聖誕版比佢
lukyee86111 2011-12-14 03:05:20 PM
但係兔仔食得燕麥咩
sanny0066 2011-12-14 03:15:27 PM
lukyee86111 發表於 2011-12-14 03:05 PM
但係兔仔食得燕麥咩

我有兔友俾麥皮兔兔食..D便便好似波子咁大...佢6隻兔都係成兔
nixie 2011-12-15 07:09:16 PM
lukyee86111 發表於 2011-12-14 03:05 PM
但係兔仔食得燕麥咩

http://hk.knowledge.yahoo.com/question/question?qid=7010071201194

我上網睇就話得..  而且我上次買見佢既燕麥含量好小  

不過我都分左好多次比兔   廢是佢食咁多零食
小黑與我 2011-12-15 07:13:03 PM 來自手機
好似幾得意喔〜之前喺百度都見到啲人話會俾兔兔食燕麥架
nixie 2011-12-19 07:34:24 PM
點解會咁架>__<   

同埋其實我尋日買個陣都有諗過唔買,,,,, 因為怕放得太耐     
呢隻聖誕噹噹...出左都一段時間......之前應該好少人會買聖誕版..因為有個更靚d既 係一個碗形..入面放左d圈圈零食,,    但最後都係買左..因為之前兔兔食碗形個個無事...同埋好耐之前已經想買比兔兔做聖誕禮物

nixie 2011-12-19 07:37:15 PM
我岩岩check左下我個燕麥草噹噹...因為我未開   發現有幾個位已經穿左

我上次買係碗形個個 係新出第1日        都係扔左去算...
lukyee86111 2011-12-19 07:40:31 PM
nixie 發表於 2011-12-19 07:37 PM
我岩岩check左下我個燕麥草噹噹...因為我未開   發現有幾個位已經穿左

我上次買係碗形個個 係新出第1日{:3 ...

我買過時CHECK 過無穿窿架....
nixie 2011-12-19 07:43:14 PM
lukyee86111 發表於 2011-12-19 07:40 PM
我買過時CHECK 過無穿窿架....

咁真係唔知咩原因 >_<

兔兔依家好d未
lukyee86111 2011-12-19 07:43:41 PM
nixie 發表於 2011-12-19 07:34 PM
點解會咁架>__<   

我未見過你講個隻碗形 ....

其實
會不會係程程食唔慣? 我第一次比燕麥佢食....
仲有我覺得個噹噹混左D雀栗入去
lukyee86111 2011-12-19 07:47:25 PM
nixie 發表於 2011-12-19 07:43 PM
咁真係唔知咩原因 >_<

兔兔依家好d未

佢痾左幾啦CC
不過都係比較細粒

我而家放返佢入CAGE逼佢食菜同草
希望會好D

nixie 2011-12-19 07:48:02 PM
lukyee86111 發表於 2011-12-19 07:43 PM
我未見過你講個隻碗形 ....

其實

無左好耐lu   我買個陣係個sales岩岩放上去...我拎黎睇,,佢話係新出..第1日賣  

之後想再買都無左lu...      就變左做聖誕節版...2~3個月前已經係=3=

唔係掛...     不過我上次買係橙色,,即係淺色d個隻款..個陣得一隻色

我拆散我個舊黎睇下先~
lukyee86111 2011-12-19 07:53:41 PM
nixie 發表於 2011-12-19 07:48 PM
無左好耐lu   我買個陣係個sales岩岩放上去...我拎黎睇,,佢話係新出..第1日賣  

之後想再買都無左lu...  ...

橙色一粒粒個D ... 好似芝麻細細粒個D ... 係穀物

不過
我有90%肯定個D 穀物係雀栗
因為我除了程程兔
仲有兩隻彩鳳雀 (我有9年養雀經驗@@)
nixie 2011-12-19 07:58:32 PM
lukyee86111 發表於 2011-12-19 07:53 PM
橙色一粒粒個D ... 好似芝麻細細粒個D ... 係穀物

不過

momi係咪玩野

快速發帖