1P 幣
今晩有位新兔兔到家 開頭擔心佢地冇咁快夾到 點知幸運地3數分鐘已經好frd after an hour 佢地互lam眼睛n耳仔 then曳b開始 un 新兔兔 我地當然即時阻止 但阻吾得幾多次....
因4個鐘內 曳b un了10數次... 連一齊食緊草都要un....

曳b到我家足一個月 佢e家大約兩個半至3個月大左右(男仔)
新兔兔今晩第一日到我家 佢大約一個半至兩個月左右(男仔)
須然佢兩個frd到不得了 但曳b un 得太厲害 後un 橫un 連頭都un!!!!!
仲好大力咬住新兔兔黎un 新兔兔太痛想閃避 但曳b咬住吾放....
經我地又打pat又閙 至肯放口... 但有時stop左曳b 新兔兔又特登走埋去痴住佢 sigh... my goodness!

請問:
1)男兔兔un男兔兔正常嗎?
2)兩個半至3個月仍是bb兔 點解識un 呢? 正常嗎? 還是他吾止3個月大呢?
3)曳b已識un兔兔 佢會否提早識pun 尿呢? if so, 怎麼辧?
4)佢地e家share籠 痴埋一齊瞓 要否分籠被開un un呢?(但新兔兔已經好relax咁合埋眼睛瞓覺)
thx much for any advice....

chillimilk 2011-12-15 11:10:29 PM
nixie 發表於 2011-12-15 06:44 PM
但我個兩隻一齊住左9個月都無事-0-
暫定下年先會同佢地絕育/___\"

咁你就好la!!
會consult e生再睇下佢地兩個幾時適合desex lor...
chillimilk 2011-12-15 11:11:06 PM
肥墨魚 發表於 2011-12-15 04:49 PM
你咁樣一齊放係極危險!!
兩隻未絕育兔地盤意識强
會走到對方籠打鬥(即使有籠相隔)

收到 thx!
chillimilk 2011-12-15 11:11:45 PM
sanny0066 發表於 2011-12-15 05:02 PM
其實我諗放兔都唔可以同時放....兔兔打鬥真係1-2秒已經可以甩晒毛..流晒血 ...

收到 thx! will see.....
chillimilk 2011-12-15 11:12:44 PM
wesky 發表於 2011-12-15 05:27 PM
未成年咪放兔

i meant 放兔兔出黎玩from cage...
chillimilk 2011-12-15 11:16:50 PM
poorguy22 發表於 2011-12-15 11:09 PM
呢d可以告男男強暴

兩隻都係男仔
poorguy22 2011-12-16 12:19:02 AM
佢可能係學主人......同小朋友見到父母一樣
sanny0066 2011-12-16 10:24:45 AM
nixie 發表於 2011-12-15 06:51 PM
你地d兔兔咁狠既

呢個就係夾到同夾唔到既分別
sanny0066 2011-12-16 10:25:50 AM
chillimilk 發表於 2011-12-15 11:08 PM
sigh... 開頭應該吾係... 但之後我地stop左n趕走曳b 新兔兔又係要雷埋曳b到
好似要佢un un咁... 激氣!!
...

因為已經un到冇晒精力chok野好晒力嫁
sanny0066 2011-12-16 10:26:48 AM
chillimilk 發表於 2011-12-15 11:16 PM
兩隻都係男仔

如果2隻都係男...打起上黎仲狼過2隻都係囡囡小心為妙
肥墨魚 2011-12-16 01:15:12 PM 來自手機
sanny0066 2011-12-16 02:47:45 PM
肥墨魚 發表於 2011-12-16 01:15 PM
道理上應該女狼過仔…

人類既打鬥就係..我諗兔兔應該唔係
kwan104kwan 2011-12-16 09:03:56 PM
~兩隻兔兔的關系中,會有一隻強勢,一隻弱勢,兔兔會 “un" 對方 (向頭或向尾)作為爭
取成為強勢的一個。並非因為性需要。

~ 如兔兔 “un"對方,建議只讓牠 “un" 3 數下,以免引致打架。 (不可完全不讓牠們
“un",反之就無法正常地確立兩者的關系)。

by 兔協夾兔資料!
kwan104kwan 2011-12-16 09:09:17 PM
sanny0066 發表於 2011-12-16 02:47 PM

兔協話:所以盡量唔可以養兩隻女,
               九成會打交,仲係唔野少ga!
chillimilk 2011-12-17 05:12:17 AM
sanny0066 發表於 2011-12-16 02:47 PM

weiwei! 小心d講野ar 厘度9成都係兔媽ar

之前兔協講過 兩隻兔女最難夾ga
chillimilk 2011-12-17 05:13:35 AM
kwan104kwan 發表於 2011-12-16 09:03 PM
~兩隻兔兔的關系中,會有一隻強勢,一隻弱勢,兔兔會 “un" 對方 (向頭或向尾)作為爭
取成為強勢的一個。 ...

thx for info!!

快速發帖