大家好! 今次係我第一次發帖,
想同大家介紹一下我隻兔仔"墨魚丸"
他四個月大,係男仔,平時唔痴人,最鍾意周圍跳,
近來成日打乞痴,帶左佢去睇醫生,希望快d好

我養左佢2-3個月到,係新手,希望同大家多交流,照顧得佢更好

墨魚丸小兔

好鍾意食草

定期磅磅重

為食

呵呵~

跑緊的時候

好鍾意咬野

390969_10150401824844470_854259469_8096006_1807944704_n.jpg (73.75 KB, 下載次數: 738)

sanny0066 2011-12-21 12:28:45 PM
katy 發表於 2011-12-21 12:23 PM
冇錯!!!  
最衰係d草卡住喺塊vet bed度

冇計...唯有拎出門外...憤怒地用極速摩打手狂拍
candy_ysf 2011-12-21 12:26:20 PM
katy 發表於 2011-12-21 12:20 PM
冇嫁,都係買最細SIZE的狗仔衫ja

買唔切唔緊要,因為d衫唔保暖嫁~~  

THX
希望佢唔好再打乞痴
candy_ysf 2011-12-21 12:24:28 PM
sanny0066 發表於 2011-12-21 12:15 PM
我打算出旺角minizoo剪毛...但呢道好似冇人搵過佢地剪

剪毛應該唔太驚ge,不過你都可以問下同你同區ge人意見好d
katy 2011-12-21 12:23:24 PM
sanny0066 發表於 2011-12-21 12:21 PM
我而家先發覺原來vetbed好好用...亂VV係上面都唔會濕到個面

冇錯!!!
最衰係d草卡住喺塊vet bed度
katy 2011-12-21 12:22:10 PM
candy_ysf 發表於 2011-12-21 12:20 PM
而家要影佢,真係難度極高架,呢張係呢幾個星期好辛苦先影到一張

呀b同墨魚丸一樣,鼻側有2粒墨
sanny0066 2011-12-21 12:21:41 PM
katy 發表於 2011-12-21 12:20 PM

我而家先發覺原來vetbed好好用...亂VV係上面都唔會濕到個面
candy_ysf 2011-12-21 12:21:36 PM
sanny0066 發表於 2011-12-21 12:15 PM
用大毛巾com籠啦....兔兔唔like著衫衫的...同埋個D唔係兔兔衫...係小型狗隻衫黎 ...

有蓋,但長洲近海凍幾度
katy 2011-12-21 12:20:24 PM
candy_ysf 發表於 2011-12-21 12:09 PM
嗯 兔仔衫仔真係好難買,聽日得10度,我好驚佢凍親~

冬天
- 比多d草佢食
- 糧可以多少少 (増加熱量)
- 放佢喺冇唔當風ge位置
- 同時可以拎d大毛巾 / 舊衫蓋籠
- 放埋vet bed就攪掂 ;)
candy_ysf 2011-12-21 12:20:17 PM
sanny0066 發表於 2011-12-21 12:08 PM
有冇丸最近既相呀

2011-12-18 15.32.07.jpg

而家要影佢,真係難度極高架,呢張係呢幾個星期好辛苦先影到一張
sanny0066 2011-12-21 12:15:30 PM
candy_ysf 發表於 2011-12-21 12:10 PM
好遠
不過你可以問下d住附近ge兔友

我打算出旺角minizoo剪毛...但呢道好似冇人搵過佢地剪
sanny0066 2011-12-21 12:15:04 PM
candy_ysf 發表於 2011-12-21 12:09 PM

用大毛巾com籠啦....兔兔唔like著衫衫的...同埋個D唔係兔兔衫...係小型狗隻衫黎
candy_ysf 2011-12-21 12:11:16 PM
sanny0066 發表於 2011-12-21 12:08 PM
有冇丸最近既相呀

都有一限咁大把,等等,我post俾你睇睇啦
candy_ysf 2011-12-21 12:10:35 PM
sanny0066 發表於 2011-12-21 12:06 PM
土瓜灣

好遠
不過你可以問下d住附近ge兔友
candy_ysf 2011-12-21 12:09:18 PM
katy 發表於 2011-12-21 12:05 PM
sanny話冇衫仔賣... 因為加價之後冇去過$10店,所以唔知係咪cut左…

(ps:: 衫仔不是$10架!)

sanny0066 2011-12-21 12:08:43 PM
candy_ysf 發表於 2011-12-21 12:06 PM
咁我叫墨魚丸玩手指算啦

有冇丸最近既相呀

快速發帖