上班人士,你地返工既時候有無擔心家中兔兔一個草球唔夠食?有無人會用兩個草球?
all_loving_it 2011-12-20 11:37:41 AM
肥墨魚 發表於 2011-12-20 09:50 AM
我成包草散入籠^^一個禮拜都食唔晒

你好豪......

我係每日早晚各加一次, 因為空氣有水, 怕草草受潮, 唔新鮮, 不過, 草除左餵Timothy之外, 都會另加其它草草比兔兔食......
katy 2011-12-20 11:39:54 AM
之前試過就咁放D草喺籠 (任食),點知佢第2日同我舖左個草地毯,仲坐喺上面瞓覺
sanny0066 2011-12-20 11:53:43 AM
hh0 發表於 2011-12-20 11:36 AM
唔用VETBED就無呢個問題

唔用vetbed 我怕BeBe遲早生腳枕..因為我仲用緊豬仔板籠...唔係簡易籠
sanny0066 2011-12-20 11:54:12 AM
katy 發表於 2011-12-20 11:39 AM
之前試過就咁放D草喺籠 (任食),點知佢第2日同我舖左個草地毯,仲坐喺上面瞓覺  ...

要豪係要付出代價
katy 2011-12-20 12:08:14 PM
sanny0066 發表於 2011-12-20 11:54 AM
要豪係要付出代價

呀兔… 我拎5.5磅草拎到手軟…  

自此之後都係用返草架
sanny0066 2011-12-20 12:51:13 PM
katy 發表於 2011-12-20 12:08 PM
呀兔… 我拎5.5磅草拎到手軟…  

自此之後都係用返草架

我決定呢個草球爛Q埋之後..就用仙女散草方法
syt174698 2011-12-20 12:56:38 PM
sanny0066 發表於 2011-12-20 11:53 AM
唔用vetbed 我怕BeBe遲早生腳枕..因為我仲用緊豬仔板籠...唔係簡易籠

其實用VET BED都可以放草,只不過係麻煩D咁解,我每日返屋企都要洗VET BED,洗之前用小掃把掃乾淨,再攞去洗,D草碎大部分都掉晒
sanny0066 2011-12-20 01:02:36 PM
syt174698 發表於 2011-12-20 12:56 PM
其實用VET BED都可以放草,只不過係麻煩D咁解,我每日返屋企都要洗VET BED,洗之前用小掃把掃乾淨,再攞去洗, ...

halo syt好耐冇見你我每晚都會拎Be張vetbed出去大門外拍...拍走D草碎 洗就1個星期先洗一次
syt174698 2011-12-20 01:09:25 PM
sanny0066 發表於 2011-12-20 01:02 PM
halo syt好耐冇見你我每晚都會拎Be張vetbed出去大門外拍...拍走D草碎 洗就1個星期先洗一次{:3_78 ...

我每日都要洗,唔知係咪兔兔用唔慣VET BED,所以有VV,我諗每年都要換一張,聽講洗得多,D毛毛就甩得多
sanny0066 2011-12-20 01:11:09 PM
syt174698 發表於 2011-12-20 01:09 PM
我每日都要洗,唔知係咪兔兔用唔慣VET BED,所以有VV,我諗每年都要換一張,聽講洗得多,D毛毛就甩得多 ...

我用刷刷...成日都甩左D毛痴左係個刷道..可能我太大力了
kanjames_C 2011-12-20 01:28:57 PM 來自手機
我平時會八九點出門口,如果要加班,可能要成十一二點先返屋企,就係驚佢一個草球唔夠食
sanny0066 2011-12-20 01:36:18 PM
kanjames_C 發表於 2011-12-20 01:28 PM
我平時會八九點出門口,如果要加班,可能要成十一二點先返屋企,就係驚佢一個草球唔夠食 ...

13-14個鐘咁1個草球真係唔夠食...但我覺得2個草球好晒位..1個草球 1個草架岩岩好
nixie 2011-12-20 04:25:26 PM
katy 發表於 2011-12-20 11:39 AM
之前試過就咁放D草喺籠 (任食),點知佢第2日同我舖左個草地毯,仲坐喺上面瞓覺  ...

咁得意xd    以為自己訓緊草地
katy 2011-12-20 05:28:18 PM
sanny0066 發表於 2011-12-20 12:51 PM
我決定呢個草球爛Q埋之後..就用仙女散草方法

可以一試,可惜呀b會容易忘記去廁所,就地解決。

果次之後原本佢對黃手腳,比草擦得好白雪雪呢 
sanny0066 2011-12-20 05:36:11 PM
katy 發表於 2011-12-20 05:28 PM
可以一試,可惜呀b會容易忘記去廁所,就地解決。

果次之後原本佢對黃手腳,比草擦得好白雪雪呢 {:3_79 ...

我都被一仙女散草....BeBe就忘記左要上廁所去VV呢個習慣到時要教返佢又難

快速發帖