1P 幣

我家BoBo都養左就黎2年lu,但咬籠問題依然存在,
佢細個果陣,都只係咬幾下,想出黎玩
但大個左,仲比以前咬得多,朝早咬,三更半夜 有時都咬
明明已經有足夠草&水,應該唔係為左磨牙,平時放出黎玩成4粒鐘
都係咁咬籠,點算? 一黎嘈住我訓,二黎驚影響佢D牙齒  Help!!!

補充:
用圍欄應該唔得,一黎我屋企太細唔夠位,二黎佢可以跳過成68cm 既板

sanny0066 2011-12-30 06:17:37 PM 來自手機
貓仔兔 發表於 2011-12-29 01:48 PM
佢只係想返KAY媽身邊....唔想留係個掃佢屁股嘅人隔離~~~

嘻嘻兜屎忽係每日例牌親子活動^_^
sanny0066 2011-12-30 06:20:05 PM 來自手機
gloria 發表於 2011-12-30 05:20 PM
我懷疑我真係寵壞左佢咁點算?!?!

唉努力捱下去吧!
nixie 2011-12-30 11:16:00 PM
sanny0066 發表於 2011-12-30 06:16 PM
對呀就係想換呢個@@

900幾蚊
sanny0066 2011-12-30 11:19:16 PM
nixie 發表於 2011-12-30 11:16 PM
900幾蚊

咩呀...500幾蚊之ma..龍貓樂園..兔友Alan用緊個個wo
nixie 2011-12-30 11:53:44 PM
sanny0066 發表於 2011-12-30 11:19 PM
咩呀...500幾蚊之ma..龍貓樂園..兔友Alan用緊個個wo

我以為你講m字頭個超大兔籠tim
sanny0066 2011-12-31 04:31:08 AM
nixie 發表於 2011-12-30 11:53 PM
我以為你講m字頭個超大兔籠tim

M字係有底盤籠..我而家想換返平底籠
Randyan 2011-12-31 08:28:00 PM
我睇好多post...想多口問句~
請問平底籠同抽底籠有咩好同唔好既分別呀~?
gloria 2012-1-1 01:43:45 AM
sanny0066 發表於 2011-12-30 06:20 PM
唉努力捱下去吧!

好悲觀...唉~   慘
sanny0066 2012-1-1 07:10:51 AM
Randyan 發表於 2011-12-31 08:28 PM
我睇好多post...想多口問句~
請問平底籠同抽底籠有咩好同唔好既分別呀~? ...

抽底籠方便清理..但比平底籠易生腳枕/腳瘡..平底籠都有機會生腳枕/腳瘡..但比抽底籠機會較低
sanny0066 2012-1-1 07:11:18 AM
gloria 發表於 2012-1-1 01:43 AM
好悲觀...唉~   慘

贈你4個字

接受現實
Randyan 2012-1-1 03:43:55 PM
sanny0066 發表於 2012-1-1 07:10 AM
抽底籠方便清理..但比平底籠易生腳枕/腳瘡..平底籠都有機會生腳枕/腳瘡..但比抽底籠機會較低  ...

明白~但係我見到有d籠係木條底板~果隻好唔好嫁?因為我諗木都幾索味同埋...我見有d爸爸媽媽會係豬仔板上面會舖多塊類似軟膠既物體~係咪等小朋友舒服d
sanny0066 2012-1-1 06:20:51 PM
Randyan 發表於 2012-1-1 03:43 PM
明白~但係我見到有d籠係木條底板~果隻好唔好嫁?因為我諗木都幾索味同埋...我見有d爸爸媽媽會係豬 ...

木板底..如果兔兔VV左...塊木板要洗要曬乾...個人覺得好麻煩...你係咪想買新籠??我有個JOLLY別墅籠賣緊...我自己兔兔都用緊一個一模一樣的..都用了4個月..清潔幾方便籠內最好放塊vetbed 因為又可以隔尿..又比較舒服
Randyan 2012-1-1 11:32:12 PM
sanny0066 發表於 2012-1-1 06:20 PM
木板底..如果兔兔VV左...塊木板要洗要曬乾...個人覺得好麻煩...你係咪想買新籠??我有個JOLLY別墅籠賣緊.. ...

我有見到呀~但其實我而家係做緊功課準備今個月或下個月去領養小朋友~所以都未甘快買呢
sanny0066 2012-1-1 11:34:41 PM
Randyan 發表於 2012-1-1 11:32 PM
我有見到呀~但其實我而家係做緊功課準備今個月或下個月去領養小朋友~所以都未甘快買呢 ...

唔緊要...見你有準備都係一件好事
Randyan 2012-1-1 11:39:50 PM
sanny0066 發表於 2012-1-1 11:34 PM
唔緊要...見你有準備都係一件好事

你果個籠既size係咪70.5x50x50cm?

快速發帖