10點帶兩隻兔兔(1男1女)去睇DR.MA
DR.MA幫佢地檢查下牙仔.體重.心跳等..
小白(仔)原全好健康冇D乜野,佢仲好鎮定tim!!
而朱朱牙仔.體重都冇問題
但係佢驚到成隻飛左起伸
好采dr.ma反應快 捉住左佢 唔係真係唔知點
不過佢話朱朱既心臟比其他兔兔都跳得快.岩岩又跳得好勁
但係唔會出現心律失常(唔知係咪啦.仲知dr.ma講左有關朱朱既心臟...)唔係好記得-,-
檢查完之後 我地就留低兔兔 返屋企等電話

到1點幾 dr.ma打左電話過黎 話手術成功左 叫我地4點黎到
果時佢打過黎我勁驚囉 -_-' 心諗點解咁快做完既.. 不過好采佢地既手術成功左
去到醫院 醫生教我點喂草粉.喂幾多藥.草粉等等等.........
見佢地果時 佢地好個樣好冇精神 特別係朱朱呆左係到 眼都唔眨 勁恐怖=_=''
相反小白佢好精神@@
小白 total  $1503
朱朱 total  $1597
加埋係 $3100
比我諗既平左好多@@

返都去喂草粉 朱朱要迫住食
而小白初時都要迫 之後慢慢佢就自己食 果時真係好感動
依家比左d菜佢地食 小白食左幾條@@ 而朱朱冇食過~_~

sanny0066 2012-1-1 07:01:13 AM
兔囡絕育平左既...可唔可以講下診金包左咩項目..咩藥
Wandywan 2012-1-1 10:56:12 AM
叻叻呀!快d食多d野啦
Y_YMIKI 2012-1-1 04:08:59 PM
sanny0066 發表於 2012-1-1 07:01 AM
兔囡絕育平左既...可唔可以講下診金包左咩項目..咩藥 ...

頭罩,草粉,抗生素,益生菌,消炎止痛藥
sanny0066 2012-1-1 06:14:20 PM
Y_YMIKI 發表於 2012-1-1 04:08 PM
頭罩,草粉,抗生素,益生菌,消炎止痛藥

小白同朱仔一定好叻叻...好快恢復返胃口既
kwan104kwan 2012-1-1 09:42:25 PM
加油呀!
Y_YMIKI 2012-1-1 10:40:49 PM
小白比較有喂口  食曬D菜菜 同食左草 不過好小
而朱朱食左幾條菜 但係D草完全冇掂過
sanny0066 2012-1-2 09:50:51 PM
Y_YMIKI 發表於 2012-1-1 10:40 PM
小白比較有喂口  食曬D菜菜 同食左草 不過好小
而朱朱食左幾條菜 但係D草完全冇掂過 ...

咁你餵左草粉俾朱朱未呀餵藥順利嗎
小黑與我 2012-1-2 09:54:23 PM 來自手機
小黑下星期做,而家已經有啲緊張想縮沙=____= 咁兔女好似都唔係之前講咁貴喎!
朱朱唔食草快啲餵草粉啦^^祝佢地快啲好返晒~~
sanny0066 2012-1-2 09:55:00 PM
小黑與我 發表於 2012-1-2 09:54 PM
小黑下星期做,而家已經有啲緊張想縮沙=____= 咁兔女好似都唔係之前講咁貴喎!
朱朱唔食草快啲餵草粉啦^^祝 ...

係你想縮沙定小黑想縮沙先
小黑與我 2012-1-2 09:58:44 PM 來自手機
sanny0066 發表於 2012-1-2 09:55 PM
係你想縮沙定小黑想縮沙先

梗係我啦!我諗佢做完都唔知乜事XD 佢呢兩日仲要成日扮bb要我抱,搞到我都唔捨得帶佢做手術><
sanny0066 2012-1-2 10:03:04 PM
小黑與我 發表於 2012-1-2 09:58 PM
梗係我啦!我諗佢做完都唔知乜事XD 佢呢兩日仲要成日扮bb要我抱,搞到我都唔捨得帶佢做手術> ...

肯俾你BB抱真係好呀...BeBe仲係我行我素...獨行俠一樣
小黑與我 2012-1-2 10:11:55 PM 來自手機
sanny0066 發表於 2012-1-2 10:03 PM
肯俾你BB抱真係好呀...BeBe仲係我行我素...獨行俠一樣 ...

係咪對住你先咁我行我素咋。。。哇卡卡
sanny0066 2012-1-2 10:20:46 PM
小黑與我 發表於 2012-1-2 10:11 PM
係咪對住你先咁我行我素咋。。。哇卡卡

Be更加唔俾Kay媽抱啦...總之佢蝦我地呢2個兔奴..但出到去又唔怕人
小黑與我 2012-1-2 10:54:40 PM
sanny0066 發表於 2012-1-2 10:20 PM
Be更加唔俾Kay媽抱啦...總之佢蝦我地呢2個兔奴..但出到去又唔怕人

通常出到去都扮晒乖嘅

快速發帖