我係俾pet's 88既海鮮糧俾我家鼠兒食架.
佢係隻女仔小紫倉,買左番黎差唔多2個星期.
我每日都俾大約2湯羹糧俾佢,都會食剩dd.
但係佢依家食到好肥好肥好肥....-_-"
會唔會係隻糧有問題-
sum192113 2012-1-1 09:00:06 PM
海鮮糧香口又高蛋白 5肥就奇la
我喂jolly+麥片(有時無jolly就是但用隻藍色包裝嫁糧代替(5記得叫咩)
依加機本上三種mix
鼠鼠們就中等身材但部份有d肥
Y_YMIKI 2012-1-1 10:47:34 PM
我俾Hamster crispy 美國出既鼠糧
同埋 jplly 倉鼠小食既 麵包蟲乾&小蝦乾
應該係中等 不過我眼中覺得佢好瘦
鼠鼠肥d 比較得意d
hamstertroy 2012-1-1 11:54:05 PM

糧我強烈建議餵美國多人推薦的大品牌OXBOW和MAZURI
始終是外國多人關注的, 有甚麼消息都比較容易知道
另外再餵天然堅果仁, 黑芝麻, 小米等, 非常香口又有益

但要留意堅果類, 穀物類, 種子類, 豆類食品一定要吃新鮮的
不新鮮的容易有黃麴毒素(aflatoxin)!!

詳見:
http://hamstertroy.blogspot.com/2011/11/blog-post_06.html

cyn_fia 2012-1-1 11:55:12 PM
OMG!!!!
佢肥到唔識形容...之前養果隻都冇咁肥!!!0_0
我試過俾人食既麥片佢食-_-
但佢食左D poopoo太軟身我唔敢再俾...:\
其實瓜子會食肥佢定係果d糧會令佢肥d:0

hamstertroy 2012-1-2 10:42:52 AM

睇落okay喎唔算太肥
最好就買個電子磅keep住磅重就清楚好多
jdldam1227 2012-1-6 03:36:16 PM 來自手機
係lo 睇都唔係好肥姐
我只飯糰食oxbow+alex既燕麥做零食!

快速發帖