識得自己去廁所,行得走得

DannyWong 2012-1-5 10:38:42 PM
謝謝幫我上載youtub,^^
花芝媽 2012-1-5 11:08:02 PM

WO ~ 佢隻耳仔好大  又八卦     大個一定好八厭

但佢幾多歲呀 ...   咁快比菜佢食??

仲有個D係米 木康黎 ...  唔好用呀  ...  對兔仔呼吸唔好嫁... 又會癡到兔仔成身都係...    換第2D啦
nixie 2012-1-6 12:16:05 AM
記得睇清楚邊d菜先係兔仔食得>_<
同埋年紀太細既兔都唔可以食菜住

同埋佢腳底既黃色係毛色定係尿漬-0-
靜妍媽 2012-1-6 01:15:12 AM
廁所要用廁所粒,唔好用木康喔~對呼吸唔好~~
三個月以下的兔bb係唔食得菜菜架~
三個月以上可以試下每日比小小佢,慢慢增加個份量~
一日一碗菜~
到大個d停左糧ge話可以一日兩碗菜,以補給停糧的營養~
katy 2012-1-6 10:09:45 AM
兔仔你好 你個名真係叫兔仔?!
你後面缸魚好正呀!!!!!!

去做左body check未丫?
----------------------------------------------------------------------
養兔學問太多,有時間上黎睇爬文吧

幼兔 (半歲前): 主食係無限量T草、早晚各一次A草(一碗)及幼兔糧(一匙)

成兔 (半歲後): 主食係無限量T草、早晚各一次成兔糧(一匙) / 可以比D菜佢試下 (唔係隻隻都岩佢食,比之前要上網check check先) & 開始計劃做絕育手術

廁所:如樓上兔友所講,請轉用木粒 (呀b未用過呢隻廁所,不知是否需要舖埋尿片??)
bb仔未識去廁所,手腳係會黃d架,多點幫佢用暖水+毛巾抺,學識左去就冇咁黃喇~
kwan104kwan 2012-1-6 07:25:36 PM
佢訓得好可愛!抱住佢訓?

睇落有點震,係相機震,定搖佢都唔醒?

你好錫佢呀!等佢無野做時,可以睇下魚!

DannyWong  我搖極都唔醒^^  2012-1-8 02:01:43 AM
Michelle 2012-2-1 08:22:45 PM
Ooo.. U r so bad, she is sleeping and u r shaking her.. Haha!
晴晴 2012-2-1 11:38:53 PM
好可愛ar>~<
佢係男仔定女仔黎架?!
賓紛樂想識佢wor xd

DannyWong  隻兔仔係女仔,^^  2012-2-2 01:22:30 AM

快速發帖