琴晚發現囡囡下面腫左,吾知發生咩事? 仲成日r個身,對腳趾邊有甩少少毛,同對腳板厚左...
20120129_193835_副本.jpg 20120129_193914_副本.jpg

今日去左 Dr.HUGH' S 到睇醫生, 檢查身體, 照埋藍燈,用手指慢慢掃開D毛睇,
醫生話冇皮膚病,亦都介紹我買 20120131_005657_副本.jpg ,但我屋企有,亦都用左兩個月,
醫生話囡囡有用開係吾會有皮膚病的,叫我吾洗太擔心,不過囡囡下面咁樣好奇怪,好似水腫咁,未知咩事,要觀察一段時間...睇下有冇再變大
對腳開始有少少枕,避免對腳再惡化,所以要多D俾軟野佢踏.....同埋囡囡除著年齡慢慢增長,腳趾與腳趾之間0既磨擦,
亦都會有少訐甩毛0既情況,叫我吾雖要太擔心....
醫生介紹我去PET'S門店買呢包,可用來做墊材,亦都可以保護到雙腳
IMG_1025_副本.jpg <--(我係診所到買左返屋企$80包)
我放左D係籠到,見到囡囡拎黎食....O.M.G點算?食吾食得咖?食左有冇事咖?
我吾記得問醫生....我仲繼吾繼續用好?

今日囡囡下面又自己(叔)細返,冇咁紅同冇咁腫,好奇怪?

wesky 2012-1-31 08:16:36 AM
醫生都話無問題就唔駛太擔心 ^^
佢試下味定係咁食啊?
lenmui 2012-1-31 03:09:25 PM
我果隻都鍾意食呢隻墊材
所以我都無再俾佢用
唯有放廁所用埋剩低果D就算
咁我依家就係籠底舖毛巾+尿墊俾佢Lor
因為佢會周圍痾, 而且咬爛晒塊Ved Bed
MIA 2012-1-31 05:09:11 PM
wesky 發表於 2012-1-31 08:16 AM
醫生都話無問題就唔駛太擔心 ^^
佢試下味定係咁食啊?

佢係咁食呀!依家無鋪俾佢用
MIA 2012-1-31 05:19:10 PM
lenmui 發表於 2012-1-31 03:09 PM
我果隻都鍾意食呢隻墊材
所以我都無再俾佢用
唯有放廁所用埋剩低果D就算

兔兔食左唔好咖?
我都有放vet bed俾佢,不過佢好鐘意推塊vet bed去角咯頭,見佢好似唔多鐘意咁!
同埋好鐘意係vet bed上面亂咁vv
wesky 2012-1-31 06:18:58 PM
食左怕腸塞
MIA 2012-2-1 10:21:44 AM
wesky 發表於 2012-1-31 06:18 PM
食左怕腸塞

可怕...

快速發帖