我而家有左5個月,屋企有2隻臘腸狗+1隻多多先生

阿媽同奶奶成日都叫我到時生左一定要搬走佢地喎

又話d毛對BB呢樣唔好,果樣唔好,好煩呀:050:
wesky 2008-4-30 12:13:51 PM
Betty 話 孕婦好少因為接觸到兔而感病菌
如果兔兔有生癬的皮膚病,
孕婦接觸到治療癬的藥物會影響到BB

屋企人係會擔心D架啦
唔係都唔會咁多人因為生BB而唔養
mim0510 2008-4-30 12:23:05 PM
生癬應該唔會生掛,

阿媽最怕係d毛,佢自己對兔毛敏感

奶奶就一向都唔鍾意小動物
nievedith 2008-4-30 12:47:14 PM
大前提係, 你地係咪一起住的? 唔係的話, 可以聽下便算, 係的話, 恐怕真係要放棄.
mim0510 2008-4-30 01:34:00 PM
我地唔係一齊住,成日都已經拖住唔埋佢地點講囉....
iamsuifa 2008-4-30 01:45:53 PM
你吾好吾要佢地啊....
不過講真果句...
我媽媽都覺得D長輩(奶奶..果D)有點囉嗦同煩-V-
mim0510 2008-4-30 01:48:02 PM
話就話可以唔理佢地,

自己都會怕到時個BB真係敏感咁點算:050:
大富翁 2008-4-30 01:48:29 PM
聽下就得.......!!唔好唔要佢地呀
講真..如果同佢地解釋..都係聽唔入..!!
唉...因為我而加mama 都唔喜歡我隻caca!
lingyan 2008-4-30 02:17:50 PM
我堂家姐屋企有成3隻貓咪,佢之前有左幾個月,
佢奶奶都叫佢丟左D貓咪,但係我家姐係超級貓咪狂,
死都唔肯扔,仲話扔走貓咪就係扔走埋佢。

最後佢奶奶無佢符,之後咪生左個健健康康既BB女。

只要衛生做好,係你懷孕期間唔好亂咁蹲低洗籠個D,
唔好俾寵物入你睡房,
問題唔會好大。

大肚婆記得小心D AR :053:
祝你生個可愛肥肥白白既BB !!! :002:
coinss 2008-4-30 04:38:59 PM
唔好理佢地
佢地d思想守舊姐:028:
千萬唔好掉左佢地啊:020:
我家人都成日話兔兔有病毒又變種又咩
都係想我唔好養姐

casey 2008-4-30 05:00:54 PM
原帖由 mim0510 於 2008-4-30 12:08 發表
我而家有左5個月,屋企有2隻臘腸狗+1隻多多先生

阿媽同奶奶成日都叫我到時生左一定要搬走佢地喎

又話d毛對BB呢樣唔好,果樣唔好,好煩呀:050:

我都係有左呀
8月1日預產期
你呢??
我諗都唔驚既
如果一出世已經同小動物一齊,應該可以適應到0家
街夠dirty啦
唔通成世唔去街咩

mim0510 2008-4-30 06:27:36 PM
原帖由 casey 於 2008-4-30 17:00 發表

我都係有左呀
8月1日預產期
你呢??
我諗都唔驚既
如果一出世已經同小動物一齊,應該可以適應到0家
街夠dirty啦
唔通成世唔去街咩

我9月中預產期呀~~~
d屋企人好鬼緊張呀
不過我都係咁諗,細細個習慣左應該無問題:051:
coinss 2008-4-30 06:29:55 PM
如果行緊街要生咁咪好麻煩:017:
casey 2008-4-30 06:32:35 PM
原帖由 mim0510 於 2008-4-30 18:27 發表

我9月中預產期呀~~~
d屋企人好鬼緊張呀
不過我都係咁諗,細細個習慣左應該無問題:051:

第一胎lei...
係緊張d0家喇
^^
mim0510 2008-4-30 06:36:09 PM
原帖由 coinss 於 2008-4-30 18:29 發表
如果行緊街要生咁咪好麻煩:017:

唔會掛:056:

到時近預產期都成日痴住阿媽,安心d嘛

快速發帖