我兔兔4個月左右
自從轉左OXBOW糧之後
對糧冇哂興趣:011:
由下午12:00比三平匙糧
到晚上12:00都仲有得剩:024:

點算呢??
轉左成個幾WEEK都仲係咁
:013:
大富翁 2008-5-1 11:23:51 PM
你個匙....其實係咩匙!!
我到依加都唔知到底要俾幾多!?
lingyan 2008-5-1 11:26:21 PM
我係用大家落個d外賣匙 :040:
mim0510 2008-5-1 11:27:51 PM
點解你地隻隻都食咁少ga:056:
大富翁 2008-5-1 11:29:21 PM
點解你會俾一殼米咁多ge?!
一殼wo......!
咁多多仲食唔食草呀?
lingyan 2008-5-1 11:30:35 PM
殼米真係好多wor,點解會食咁多ga ?

多多應該大成兔,食黎食去都係 t糧,
食幾多都無所謂,不過你唔怕佢食糧唔食草咩?
hh0 2008-5-1 11:52:01 PM
多多係成兔一米殼糧真係太太太多
我比早晚各一平匙咋, 係普通白色果隻外賣匙
一放低轉頭就食晒ga
其餘時間食草同菜
casey 2008-5-1 11:53:07 PM
原帖由 hh0 於 2008-5-1 23:52 發表
多多係成兔一米殼糧真係太太太多
我比早晚各一平匙咋, 係普通白色果隻外賣匙
一放低轉頭就食晒ga
其餘時間食草同菜

早晚各一平匙夠喇
咁幼兔要食幾多先夠呀??
大富翁 2008-5-2 12:05:40 AM
原帖由 casey 於 2008-5-1 23:53 發表

早晚各一平匙夠喇

我都係早晚各一平匙咋!~
lingyan 2008-5-2 12:06:49 AM
原帖由 casey 於 2008-5-1 23:53 發表

早晚各一平匙夠喇

我都俾三湯匙 :040:
直到 betty 話太多,先俾二匙 :060:
casey 2008-5-2 12:06:53 AM

咁我仲擔心黑蚊蚊食得少tim
Colleen 2008-5-2 12:28:58 AM
我費事包包淨係食糧唔食草,所以好耐之前已經得一匙糧做早餐,一碗菜做晚餐,有時有生果做Tea-time :057:
hh0 2008-5-2 12:39:00 AM
原帖由 lingyan 於 2008-5-2 00:06 發表

我都俾三湯匙 :040:
直到 betty 話太多,先俾二匙 :060:

我以前3-4個月大就俾早晚3匙
5-6個月大減到早晚2匙
7個月大再減到早晚一匙, 再慢慢溝成兔糧

阿度 2008-5-2 12:44:38 AM
我每日一湯匙ja~~~:011:
不過之前轉糧好順利~~用左一日就轉到:024:
兩隻野有得食就得~~哈哈
vice0926 2008-5-2 12:51:41 AM
我隻兔兔宜家都係處於轉糧期中..
初初我比一羹舊日本糧半羹apd佢..
佢好叻咁揀晒d舊糧黎食..
apd完全掂都冇掂過..
等我仲以為佢唔鍾意食apd..
原來係食唔慣..
宜家慢慢慢慢佢都會食晒d糧啦..

不過兔兔轉糧真係要慢慢轉..
一急佢就會食唔慣痾軟軟便..
wesky 2008-5-2 12:53:20 AM
係啊~~ 尤其係兔BB~~~
所以真係要慢慢黎~~

快速發帖