我兔兔4個月左右
自從轉左OXBOW糧之後
對糧冇哂興趣:011:
由下午12:00比三平匙糧
到晚上12:00都仲有得剩:024:

點算呢??
轉左成個幾WEEK都仲係咁
:013:
大富翁 2008-5-2 06:08:34 PM
原帖由 mim0510 於 2008-5-2 18:04 發表

差不多喇

如果只係計必須果d......

食狗糧,我2隻買30磅400蚊已經食到3個月

食兔糧加乾草,10磅果隻好似90-100蚊,一包Q兔草50蚊,都食到1個月有多

咁睇黎又好似差唔多WO...
咁如果睇E 生呢/?狗會貴D 嗎?
mim0510 2008-5-2 06:39:35 PM
原帖由 大富翁 於 2008-5-2 18:08 發表

咁睇黎又好似差唔多WO...
咁如果睇E 生呢/?狗會貴D 嗎?

我兩隻狗好少睇醫生ga,大約一次250-350蚊

多多先生就咁大個仔都未睇過醫生 :060:
大富翁 2008-5-2 06:54:50 PM
原帖由 mim0510 於 2008-5-2 18:39 發表

哇,,,,,咁睇黎你養D 動物都好健康WO!!!
好勁呀.!
Colleen 2008-5-2 09:05:06 PM
原帖由 mim0510 於 2008-5-2 18:39 發表

超厲害!!!!!!!!!! 好勁丫!!!

好想知多多先生平日做d乜,不如黎個專訪!:060:

我包包得一歲仔,但都係從來冇睇過醫生ga:073:
阿度 2008-5-2 11:14:09 PM

.咁勁ge~~好健康丫多多先生
我隻閃閃就唔係了:050: 體弱多病~~
由接佢返黎開始~已經知道係病左, 差唔多個個月都要睇2-3次醫生
係呢兩個月先好返好多

小純就好d~睇過一次, 因為個次突然抽筋, 嚇到我死:046:
mim0510 2008-5-2 11:26:12 PM
多多先生由細到大都好養專處休,

除左食、訓、柯之外,鍾意就周圍走下,出下廳行下,立埋係櫃底or死角位

如果coffee搵佢玩,先會同佢打下交咁囉...........

至於飲食方面.........食糧,食大量草,日日都有蔬果食,一定要洗乾淨,用水浸耐d,怕有農藥!!!!

清潔方面.........耐唔中先同佢抹手抹腳,換毛季節就日日梳毛,其他日子都好少梳ga
阿度 2008-5-2 11:29:11 PM
原帖由 mim0510 於 2008-5-2 23:26 發表

除左食、訓、柯之外,鍾意就周圍走下,出下廳行下,立埋係櫃底or死角位

如果coffee搵佢玩,先會同佢打下交咁囉...........

至於飲食方面.........食糧,食大量草,日日都有蔬果食, ...

好似大王既生活呢....哈哈~~~
mim0510 2008-5-2 11:34:56 PM
原帖由 阿度 於 2008-5-2 23:29 發表

好似大王既生活呢....哈哈~~~

我咪係做阿四囉:044:
大富翁 2008-5-3 12:40:01 AM
原帖由 mim0510 於 2008-5-2 23:26 發表

至於飲食方面.........食糧,食大量草,日日都有蔬果食, ...

同我個隻差唔多..!!~!
但點解我覺得佢好似好易就會病咁!!
係咪我擔心過頭!
我依加又想同佢睇多次e生!!
阿度 2008-5-3 01:19:14 AM
原帖由 mim0510 於 2008-5-2 23:34 發表

我咪係做阿四囉:044:

但感覺到幸福呢~哈哈:055:
lingyan 2008-5-3 01:43:14 AM
原帖由 大富翁 於 2008-5-3 00:40 發表

同我個隻差唔多..!!~!
但點解我覺得佢好似好易就會病咁!!
係咪我擔心過頭!
我依加又想同佢睇多次e生!!

做咩事又想同佢睇醫生丫?
wing1994121 2008-5-3 11:15:58 PM
我家毛mo剛剛生日,1歲lu!:002:
佢早上兩匙糧,
晚上兩匙糧+乾雜菜
wesky 2008-5-3 11:20:52 PM
乾雜菜係點架??
未聽過既~~
大富翁 2008-5-3 11:21:35 PM
原帖由 lingyan 於 2008-5-3 01:43 發表

做咩事又想同佢睇醫生丫?

因為總係感覺佢有問題咁...
想睇多次..而且一定要睇betty..咁我先放心.
wing1994121 2008-5-3 11:29:45 PM
原帖由 wesky 於 2008-5-3 23:20 發表
乾雜菜係點架??
未聽過既~~

一包橙色袋裝既野
裏面有d蔬菜,紅蘿蔔乾等既野
幾香..
不過好似係日本牌子出:066:

快速發帖