唉......個銀包大出血呀
上兩個月已經洗大左
今個月本來話唔出街要慳d
點知又比我遇到白雪雪
又遇著happy mother's day
真係頭都大埋喇:022:
Colleen 2008-5-5 05:04:34 PM
兔爸都係度話冇咁多錢比兔兔丫,呢頭又話我錫兔多過錫佢:067:

但其實包包同muffin d零食全部都係佢話要買gei!!!!!

果時muffin黎果時要帶佢去bodycheck,個死佬話冇$,之後都一樣帶左佢去睇,一睇就睇左500港幣,咁佢就日日係度講la:069:
波丸媽 2008-5-5 05:11:26 PM
雖然兔兔睇e生貴,但如果照顧得好,佢地好少病,最甘既咪係去desex囉....
佢地又唔似狗狗要尿片呀(有d唔駛),每2,3個月道蝨,隔幾年又要打針,仲要狗牌呀,狗狗用品: 沖涼液,洗耳水,狗牙膏,仲有佢d防牙病零食,玩具加狗衫等等....
而且仲要成日帶狗狗出街街.....唔係佢地會勁吠.......我養過狗,總係覺得幾多野煩

mim0510 2008-5-5 05:38:35 PM
養成500蚊一個月............又真係貴少少喎:015:
mim0510 2008-5-5 05:42:25 PM
原帖由 DaDa_B 於 2008-5-5 17:11 發表
雖然兔兔睇e生貴,但如果照顧得好,佢地好少病,最甘既咪係去desex囉....
佢地又唔似狗狗要尿片呀(有d唔駛),每2,3個月道蝨,隔幾年又要打針,仲要狗牌呀,狗狗用品: 沖涼液,洗耳水,狗牙膏,仲有佢d防牙病零食,玩具加狗衫等 ...

錯喇錯喇:048:

養狗同養兔一樣,平有平養,貴有貴養

我兩隻狗同兔兔,都養得唔貴,都係食d平糧,佢地咪一樣開開心心:048:

有好多野唔一定要買ga,當然你去pet shop就一定話咩都要買喇,你真係要睇下有無須要喇
lingyan 2008-5-5 05:43:48 PM
以前我好想養狗,覺得D狗好可愛,
而家屋企有隻貴婦狗,唔知係唔係狗種既問題,超級活潑,無時停,
可能我接受唔到呢種狗 ........
令到我養狗既美夢破碎,我好養松鼠狗、約瑟嗲利、雪撬同金毛。

屋企個隻,而家知道係兔爸個老豆帶出街,所以佢放工返黎就實吠到死,
拆哂天個隻,我同兔爸返到屋企佢都唔多吠我地。
我地全部都唔敢帶隻狗出街,因為兔爸個妹話,試過一次帶出街,
隻狗一直跑跑跑,搞到佢跑唔切,趴街  = =|||

養就唔多錢既,一病就大鑊囉 …
波丸媽 2008-5-5 05:44:54 PM
原帖由 coinss 於 2008-5-5 16:55 發表
養兔兔一個月500蚊左右
我覺得唔係好貴:021:

$500...好似貴左d喎......
應該唔駛....
我諗$300~$400都有o既
lingyan 2008-5-5 05:49:58 PM
原帖由 DaDa_B 於 2008-5-5 17:44 發表

$500...好似貴左d喎......
應該唔駛....
我諗$300~$400都有o既

每一個月買一箱草,二個月買一包糧,差唔多啦,如果全買APD既話。
mim0510 2008-5-5 05:50:34 PM
養狗比養兔仔要用多好多心機同時間ga

我都不知死左幾多細胞:016:

所以全屋最乖就係多多先生
波丸媽 2008-5-5 05:50:51 PM
原帖由 mim0510 於 2008-5-5 17:42 發表

錯喇錯喇:048:

養狗同養兔一樣,平有平養,貴有貴養

我兩隻狗同兔兔,都養得唔貴,都係食d平糧,佢地咪一樣開開心心:048:

有好多野唔一定要買ga,當然你去pet shop就一定話咩都要買喇,你真係要睇下有無須要 ...

原來係咁,不過果陣養狗係為陪媽咪,我媽咩好o既都叫我買比佢......
依家隻狗轉左比人啦.....
事關我老豆唔鍾意等等屋企問題.......養左一個月再多dd咋...
隻狗我都係領養返黎~~~由狗販手上(比$都叫領養)
唉.....一講返就好唔開心
我媽都好唔開心,惟有等出黎做野再搵隻比佢養啦

mim0510 2008-5-5 05:53:12 PM
原帖由 lingyan 於 2008-5-5 17:49 發表

每一個月買一箱草,二個月買一包糧,差唔多啦,如果全買APD既話。

咁又係:015:
casey 2008-5-5 06:05:07 PM
平有平養,貴有貴養
一d都冇講錯
不過遇著我lee d 購物狂就死得人多
唔好既又唔買,人地話買又買
唉......又唔諗下先買
mim0510 2008-5-5 06:08:11 PM
原帖由 casey 於 2008-5-5 18:05 發表
平有平養,貴有貴養
一d都冇講錯
不過遇著我lee d 購物狂就死得人多
唔好既又唔買,人地話買又買
唉......又唔諗下先買

好多時買都係為左自己開心麻:039:

我成日都想買衫仔比2隻狗,買下買下成櫃都係,有好多都無著過出街:016:
mim0510 2008-5-5 06:10:46 PM
原帖由 DaDa_B 於 2008-5-5 17:50 發表

原來係咁,不過果陣養狗係為陪媽咪,我媽咩好o既都叫我買比佢......
依家隻狗轉左比人啦.....
事關我老豆唔鍾意等等屋企問題.......養左一個月再多dd咋...
隻狗我都係領養返黎~~~由狗販手上(比$都叫領養)
唉.. ...

想養狗幾時都得喇~~~~

細個果時阿媽唔比我地養小動物ga

我都係自己搬左出去住先養狗養兔仔咋:031:
Colleen 2008-5-5 06:36:18 PM
原帖由 mim0510 於 2008-5-5 18:10 發表

想養狗幾時都得喇~~~~

細個果時阿媽唔比我地養小動物ga

我都係自己搬左出去住先養狗養兔仔咋:031:

我都係丫~:057:
Colleen 2008-5-5 06:38:26 PM
原帖由 lingyan 於 2008-5-5 17:49 發表

我........................養包包同muffin 淨係用左 100蚊港幣ja (唔計蔬果)

快速發帖